boberek Opublikowano 19 Lutego 2008 Opublikowano 19 Lutego 2008 nie wiem ile ma bo sie nie przyglądałem zdejme w sobote i zobacze ale wydaje mi sie ze jest 12 u ciebie tez jest 12 tak jak sie na zdjeciach przyglądałem dobra nie wazne dzis łukasz sie podłaczy i zobaczymy czy zadziała jak nie to sprawa jasna bedzie
sasha Opublikowano 19 Lutego 2008 Opublikowano 19 Lutego 2008 u ciebie tez jest 12 tak jak sie na zdjeciach przyglądałem niestety ja mam tylko 6 piniow
boberek Opublikowano 20 Lutego 2008 Opublikowano 20 Lutego 2008 no i lipa trzeba bedziekupic pierścien ślizgowy tylko pytanie czy nie trzeba potem kabli jakis ciągnąc jeszcze bo to poprostu lipa straszna trzeba rozebrać kogos kto ma multi funkcje [br]Dopisany: 20 Luty 2008, 09:42 _________________________________________________nie wydaje mi sie zeby ślizg był inny bo e ETCE jest tylko jeden numer prędzej trzeba nebdzie doprowadzić zasilanie to tego modułu kotka która jest z tyłu ma tylko 2 kabelki a w MF są 4 szt no moze sie myle ale tak mi sie wydaje
Spok Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam. Mam pytanie czy moduły z tych aukcji będą pasowały pod tempomat?? W jednym numer kończy się na literę S a w drugim na L... http://www.allegro.pl/item305720979_audi_a4_przelacznik_swiatel_8e0953549s.html http://www.allegro.pl/item305721639_audi_a4_przelacznik_swiatel_wycieraczek_8e0953549l.html
boberek Opublikowano 21 Lutego 2008 Opublikowano 21 Lutego 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=23501.0 proponuje zapoznac sie z tematem
chromos Opublikowano 22 Lutego 2008 Opublikowano 22 Lutego 2008 To teraz zadam pytanie za 100 punktow... Czy masz aby pierscien slizgowy, zwany czasem tasma poduszki powietrznej o nr 8E0 953 541 (nie jestesmy tylko pewni jaka literka powinna byc na koncu), ze zlaczka do airbaga 12 pinowy, czy 6 pinowy?? U mnie okazalo sie, iz w wersji bez MF zamontowany jest niestety ten 6 pinowy i teraz szukam, odpowiedniego modelu Witam, Ja juz jestem po wymianie poduszki w B6 '04 na multi przy okazji dokladnia tempomatu. Najpierw wymienilem modul kierownicy na ten z N na koncu i przy okazji tasme. Wczesniej mialem tasme 8E0 953 541 C (6 pinow w zlaczce), ktora wymienilem na 8E0 953 541 D (12 pinow w zlaczce) - taka kupilem na allegro po zapewnieniach sprzedajacego, ze pochodzi z samochodu z multifuncja. W ETCE jest numer z E na koncu - niestety nie potrafie powiedziec czy bedzie dzialac z multi w B6. Z tego co sie orientuje tasma z B7ek ma po pierwsze inny ksztalt wtyku, po drugie airbag w B7 jest dwustopniowy i prawie na pewno jest roznica w okablowaniu - takze nie polecam ze wzgledow bezpieczenstwa ladowac tego do B6. Wszystko smiga az milo zadnych dodatkowych kabli nie musialem ciagnac - mam nadzieje, ze troche kolegom pomoglem
boberek Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 no super ze pomogłes teraz wiemy czego mamy szukać [br]Dopisany: 22 Luty 2008, 12:57 _________________________________________________juz dokupiłem tasme za śmieszny pieniazek juz do mnie jedzie wiec mysle ze w sobote podąłcze ;P [br]Dopisany: 27 Luty 2008, 15:11 _________________________________________________chromos a moze powiesz czy cos kodowałes oprucz MF bo ja wsadziąłem ten pierscien przyciski swiecą zakodowałem STG 16 ze mam MF i nie działa wywala błąd ze nie ma komunikacji ??
chromos Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 chromos a moze powiesz czy cos kodowałes oprucz MF bo ja wsadziąłem ten pierscien przyciski swiecą zakodowałem STG 16 ze mam MF i nie działa wywala błąd ze nie ma komunikacji ?? Ja mam RNS-E i musialem zakodowac STG 56 na ostatniej pozycji, ze mam zmieniarke i MF (7). A sama MF to bodajze (5). pzdr
boberek Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 KPW bo ja zakodowałem w STG 16 Ale w rnsie nie bo mój babelek nie dostaje sie do rnsa we wtorek zrobie sobie na spocie dzieki za info [br]Dopisany: 17 Marzec 2008, 06:06 _________________________________________________ chromos a moze powiesz czy cos kodowałes oprucz MF bo ja wsadziąłem ten pierscien przyciski swiecą zakodowałem STG 16 ze mam MF i nie działa wywala błąd ze nie ma komunikacji ?? Ja mam RNS-E i musialem zakodowac STG 56 na ostatniej pozycji, ze mam zmieniarke i MF (7). A sama MF to bodajze (5). pzdr no to musiąłes cos chyba jeszcze zrobic ja zakodowałem w STW 16 02042 i wyskakuje mi błąd http://wiki.ross-tech.com/index.php/01426 łukasz wczoraj zakodował RNSa i tez pupa klawisze sie świecą ale nie działaja
Darkoz Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 muszę przyznać Ci rację malik... ja o tej kierze z TT również myślałem Jednak tam są też te poduchy z innym systemem i już wolę swojego ogóra (kierownicę, bez skojarzeń ) Ale za to w B7 będzie pole do popisu Duzo przerabiania bedzie?? Ja planuje wrzucic do siebie kiere mutli.. ale jesli ta od TT czy RS nie bedzie duzo drozsza to chetnie kupie i zamontuje tylko ciekawy jestem czy duzo rezania i jakie koszty..
pre_pl Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 gdzieś czytałem, że z RSa nie działa ? chyba na audizine ?
boberek Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 a czy poduszka multi z A6 z 2002 roku moze sie róznic od poduszki do A4 moze być tak ze nie bedzie działała ?? bo ja juz szukam po tych forach i mnie szlak trafia juz wszytsko mam podłaczone a to nie działa ale plusem jest to ze klawisze juz świeca
pre_pl Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 jak pytałeś o połączenie modułu z A6, to chyba pisałem Ci ,że jakiś problem może wystąpić. Co prawda nie pamiętam na jakiej podstawie tak twierdziłem ... Może z poduchą też tak jest ? Nie ma nic prostszego niż wytarganie poduchy od kogoś z multi (lukaszr ma takie coś ? ) i podłączenie do Ciebie... Tylko tak to widzę.
qtper Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Przepraszam, że odświeżam temat ale nie chciałem nowego zakładać a tu chyba najlepiej zapytam. Znalazłem na alle takie przełączniki http://allegro.pl/item346478569_audi_a4_01_04_przelacznik_zesp_tempomat_nowy_.html - tempomat http://allegro.pl/item346481107_audi_a4_01_04_przelacznik_wycieraczek_nowy_.html - do pełnego FIS Pytanie: są to nie oryginalne części jak myślicie może być problem z podłączeniem? Cena niezła ale jak się namęczę z montażem a potem jakieś jaja będą z odblokowaniem funkcji VAG-iem albo coś to dziękuje poczekam i uzbieram na ori. Miał ktoś do czynienia z nie ori.
letallec Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Powinno dzialac, ale musisz jeszcze znalezc odpowiedni modul. Twój moze nie obslugiwac tempomatu. Podlacz VAG i sprawdz jego numer i litere na koncu. Wtedy powiemy cos wiecej.
boberek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 tez uważa m ze powinno dziąłać bez problemowo ale ciekawe jak jest z wykonaniem takich manetek
sasha Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dzis odbieram swoje kolo slizgowe i bierim sie za montaz. Zobaczymy czy Twoje problemy sa powtarzalne
boberek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 no jestem ciekawy strasznie trzymam kciuki zeby wszytsko działało
qtper Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Mam nadzieję, że na spociku w tym tygodniu uda mi się zgadać o sprawdzenie VAG-iem wtedy zapodam jaki mam model modułu :th: mam nadzieję że nie F Co do jakości jeśli tylko moduł okaże się ok to zaryzykuję i kupię, opiszę jak to wygląda w dotyku :> jak będzie lipa to oddam do sprzedawcy
paypal Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Nie jestem pewien, ale pytałem goscia co sprzedaje te manetki i ta od wycieraczek jest do sedana, a widze w profilu ze masz kombi tak wiec lipa niestety -nie bedzie obsługiwała tylnej wycieraczki i tylnego spryskiwacza.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2008, 18:51 _________________________________________________Ok no wiec dostałem cały komplet do avanta - manetka kierunków, manetka tempomatu, manetka wycieraczek z komputerem i ten cały moduł z literką L - nawet nie wiem jaki ja mam :>, ale zapewne S bo mam typową serie. I teraz najlepsza kwestia gdzie to zamontowac Nie mam vaga a z moją skłonnoscią do psucia to pewnie po montazu musiałbyc dac 1000zł w aso za rekonstrukcje Moze macie jakis warsztat który podjąłby sie montazu tych wszystkich manetek - jestem ze Śląska i najlepeij gdzies tu na miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi