Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no ok zrobie wieczorem fote to zobaczycie

mam wejscie na kostke z poduszki tą 14 czy tam 17 pinów

i nie mam wejscia na kostke taka niebieska jak pokazał pre_pl [br]Dopisany: 28 Styczeń 2008, 13:58 _________________________________________________6995ca2a535ad855.jpg

Opublikowano

musi działać

moze nie umiał zakodowac tego bo tzreba wpisać kod aby zakodowac tempomat i do tego jeszcze kod zeby go aktywawac masz wszytko napisane

w tym temacie ja zrobiłem to sam i działa pieknie

Opublikowano

bardzo mozliwe :)

nie mówie ze tak nie jest

ale ciekawe gdzie ja mam podłaczyć ta druga kostke :P

znajac mojego pecha bede szukał modułu bo ten nie bedzie pasował :P

Opublikowano

No właśnie wchodząc na tego linka kilka postów wcześniej dowiedziałem się, że mój moduł obsługuje tempomat i dlatego kupiłem tą manetkę i obudowę pod kierownicę, a pojechałem do RS Serwis którzy specjalizują się w audi, vw itp. Niestety sam tego nie zrobię bo za cienki jestem w tym temacie i nie mam dostępu do kompa... No nic, jutro chyba jeszcze raz przyatakuję ten serwis z wydrukiem strony z tego linka i zobaczymy co jeszcze ciekawego mi tam powiedzą...

Opublikowano

musi sie udac pokaz mu

pierwszą strone

zeby zakodował moduł ze jest tempomat

i potem w engine

i uaktywnił go

nic prostrzego

Opublikowano

mała uwaga, w modelach z 2001 roku potrzebny jest kabelek T16a/5.

Więcej info może udzieli Adamooo,

Opublikowano

a ni widzisz bo ja mam ta kiere z A6 i z 2000 roku :) poduszke tez :) no wiec teraz rozumem

ale pytanie gdzie podłacza sie ten kabelek co wychodzi z modułu z kiedownicy

Opublikowano

pre_pl

mała uwaga, w modelach z 2001 roku potrzebny jest kabelek T16a/5.

Więcej info może udzieli Adamooo,

Przemas czyli co ?? "naszym" kabelkiem tego nie zakodujemy ???

ps. Kurczę nigdzie w Malborku nie mogę dostaćtego troxa 8-ki żeby odkręcić obudowę (osłonę) kolumny kierowniczej...

Pre co z tym skanem otworu pod tempomat ??

Opublikowano

musisz poszukac w jakis sklepach specjalistycznych

nie ma u ciebie tam jakiegos prakritera obi castoramy tam zazwyczaj sa takie torxy

jak mi sie uda to wam odmaluje ta obudowe w sobote

ale to bedzie typowe druciarstwo

Opublikowano

boberek u mnie jest tylko Bricomarche i nie mają w nim takiego... a co do wycinania obudowy to jak mi nie wyjdzie to kupię nową a jak się uda to jaka będzie radość :polew: także byłbym wdzięczny za ten rysunek i czekam do soboty...

Opublikowano

chłopaki no więc tak..tempomat działa :)

info odnośnie kabelka łączącego kiere z komputerem silnika..nie trzeba nic łączyć..u nas jest na 100%

kabelek trzeba ciągnąć jak się ma nową a3 :D

2 sprawa (jeśli tempomat nie działa) trzeba sprawdzić czujnik sprzęgła który znajduję się pod kierownicą..dokładny numer podam później bo zostawiłem w samochodzie czujnik.

jeśli jest niesprawny komputer widzi go jako zawsze aktywny, dlatego tempomat nie działał.Tempomat wyłącza sie po naciśnięciu sprzęgła lub hamulca..lub z naciśniętym pedałem gazu przez 10 min.

to tyle.

Opublikowano

dzięki Adamooo za update, ale to znaczy że nie wyrzucał Ci komp błedu czujnika ?

Opublikowano

chłopaki no więc tak..tempomat działa :)

info odnośnie kabelka łączącego kiere z komputerem silnika..nie trzeba nic łączyć..u nas jest na 100%

kabelek trzeba ciągnąć jak się ma nową a3 :D

2 sprawa (jeśli tempomat nie działa) trzeba sprawdzić czujnik sprzęgła który znajduję się pod kierownicą..dokładny numer podam później bo zostawiłem w samochodzie czujnik.

jeśli jest niesprawny komputer widzi go jako zawsze aktywny, dlatego tempomat nie działał.Tempomat wyłącza sie po naciśnięciu sprzęgła lub hamulca..lub z naciśniętym pedałem gazu przez 10 min.

to tyle.

ten sam problem ma Lucas ze tempomat mu nie dziąła błędu nie ma i tez mi sie wydaje ze to czujnik albo od hamulca albo od sprzęgła

Adam ty masz kiere Multi ??

mozesz powiedziec jaki kabelek idzie z moduliku w kierownicy zeby ta kierownica działała

no bo musi to byc gdzies podpiete

albo przemek sprawdził bys gdzie sie podłacza kabel od tego moduliku i on gdzies tam wchodzi

tylko gdzie ??[br]Dopisany: 30 Styczeń 2008, 12:27 _________________________________________________dobra juz ogarnąłem

kabelek z modułu w kieronicy idzie do radia :P

w jedna z małych kostek

jedna jest od

zmieniarki

druga od fisa

a trzecia jest od sterowania :P w kierwonicy

trzeba zobaczyc w etce taki ma numer i taka trzeba zamowić

Opublikowano

Witam, w końcu tempomat na miejscu, działa bez problemu, ale musiałem przekonywać elektryka że będzie działać bez wymiany tego modułu i żeby go zamontował... Więc teraz jakby ktoś był zainteresowany to mam do zbycia obudowę pod kier. czarną bez dziury na tempomat i szarą z dziurą na temp. Mogę też ewentualnie zrobić tego skana jeżeli ktoś nadal zainteresowany... Pozdr.

Opublikowano

Rób skana i podaj numer tej szarej. Moze bedzie mi pasowac :decayed:

Opublikowano

no dobra tylko który numer podać? bo na tym badziewiu jest kilka numerów... Podam ten z naklejki na plastiku od wewnątrz: 8E0 953 512, a z plastiku: 8E0 953 516, a jeszcze inny jest jest na metalowej obudowie wewnątrz tego tylko nie mam jej przy sobie więc nie podam teraz. Mogę ew. zdjęcie wysłać na maila...

Opublikowano

Numer czesci z dziura na manetke tempomatu. Ja na razie zamierzam wiercic, ale jesli bedzie kiepsko wygladac to kupie ori :decayed:

Dlatego tez istotny jest dobry skan :thumbup:

Opublikowano

ok, to postaram się z tym skanem ale dopiero jutro rano, dzisiaj nie dam rady... a czy aż tak istotny jest ten numer, bo chyba będzie pasować do każdego B6, ta akurat jest z avanta 2002, chyba że chodzi Ci o kolor to z tego co piszą na naklejce to jest to SWING (o ile to nazwa koloru)...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...