turbobastard Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 nie jest to moze pytanie do zaczynania calego tematu ale jestem poprostu ciekaw czy to normalne ze wszystkie klocki przy moich kolach tra non stop o tarcze bez naciskania pedalu hamulca bo to w sumie jak caly czas przyciska to i wiecej spala paliwa czyz nie? Czy moze to takspecjalnie zeby tarcz nie rdzewialy? Dla wielu z was to pewnie glupie pytanie nie wymagajace odpowiedzi ale ja tego nie wiem
jasam Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 co znaczy trą? stawiają wyczuwalny opór? jeśli system jest sprawny to klocki bez ciśnienia z pompy nie powinny blokować i koło powinno obracać się lekko, choć optycznie wygląda jakby klocki przylegały do tarczy.
turbobastard Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Opublikowano 22 Maja 2011 opor jest bardzo wyczuwalny, i do lekkiego obracania sie kol to jest im daleko szczerze powiedziawszy
Gracjan Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 No to w takim razie trzymają ci hamulce, musisz rozebrać i przesmarować.. Pewno prowadnice zapieczone będą...
turbobastard Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Opublikowano 22 Maja 2011 ostatnio czyscilem okolice klockow bo ledwo mialy miejsce sie tam poruszac tak bylo zawalone, albo nie dokonca odpowiednie byly bo widac przycinane zeby sie zmiescily. Mozecie troche naswietlic mi gdzie przesmarowac konkretniej i co to sa za pierscienie?
Dev Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 ostatnio czyscilem okolice klockow bo ledwo mialy miejsce sie tam poruszac tak bylo zawalone, albo nie dokonca odpowiednie byly bo widac przycinane zeby sie zmiescily. Mozecie troche naswietlic mi gdzie przesmarowac konkretniej i co to sa za pierscienie? musisz rozebrac cały zacisk wypompowac tłoczek, oring jest wewnątrz
turbobastard Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 nie bede mial problemu z wlozeniem tloczka z powrotem?
Dev Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 owszem, bedziesz miał, no chyba że chwile pomyslisz jednym zajmuje to 2 godziny innym dwie minuty
turbobastard Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 spora, rozbieznosc, ja naleze predzej do tych co sie zawsze musza nameczyc :gwizdanie: no chyba ze zdradzisz ten sekret
athek55 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witajcie mam to samo w mojej niuni. strasznie mnie to denerwuje poza tym strasznie piszczą mi hamulce ;/ zauważyłem że jak skręcę w lewo to też popiskują.. jak nacisnę hamulec lekko to czuć nierównomierne hamowanie. co to może być.. dodam że klocki i tarcze wymieniane jakieś 1500 km temu. a wczoraj wszystko rozebrałem nasmarowałem i złożyłem na nowo i dalej lipa ;/
Rekomendowane odpowiedzi