odison Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 Witam wszystkich Mam maly problem! Posiadam Audi A4 B5 2.8 quattro. Problem wyglada nastepujaca.. Jade sobie np. 100km/h naciskam pedal hamulca auto normalnie hamuje i np. zwalniam do 10km/h i wtedy wlacza mi sie abs czyli slysze takie zgrzytanie.. nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje.. Pojechalem podlaczyc auto pod kompa i nic nie wykazalo
Dev Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 złe odległosci czujników od koronek grzebałeś ostatnio przy zawieszeniu lub hamulcach ?
odison Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Opublikowano 22 Maja 2011 złe odległosci czujników od koronek grzebałeś ostatnio przy zawieszeniu lub hamulcach ? NIe no nic nie grzebalem... koncowka drozka kierownicy byl wymieniany... czy t usterka abs jest powazna
Dev Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 złe odległosci czujników od koronek grzebałeś ostatnio przy zawieszeniu lub hamulcach ? NIe no nic nie grzebalem... koncowka drozka kierownicy byl wymieniany... czy t usterka abs jest powazna aaa zapomniałem napisac że przy układzie kierowniczym tez..... czyli coś było grzebane, sprawdz odległości
odison Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Opublikowano 22 Maja 2011 złe odległosci czujników od koronek grzebałeś ostatnio przy zawieszeniu lub hamulcach ? przy ukladzie kierowniczym czyli jak mam obliczyc odleglosc NIe no nic nie grzebalem... koncowka drozka kierownicy byl wymieniany... czy t usterka abs jest powazna aaa zapomniałem napisac że przy układzie kierowniczym tez..... czyli coś było grzebane, sprawdz odległości
Tomek Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 sprawdz tą odległość oraz przeczyść czujniki pewnie są jakieś opiłki metalu tu masz podobny problem http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=202572.msg2393822#msg2393822
odison Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Opublikowano 23 Maja 2011 Mam jeszcze pytanie na kazdym z kol jest po jednym czujniku ABS czyli jest ich 4szt. A ta koronke sie sciaga
odison Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Opublikowano 26 Maja 2011 koronki masz na przegubach Aha a ja myslalem ze ta koronka to jest te miejsce co wklada sie czujnik a moze ma ktos zdjecia jak to wszystko wyglada??[br]Dopisany: 23 Maj 2011, 14:01_________________________________________________No juz wszystko jasne czujniki zostaly wyczyszczone mialy delikatne drobinki metalu na sobie namagnetyzowane
Rekomendowane odpowiedzi