guardian Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Witam noszę się z zamiarem takowej operacji w najblizszym czasie i zanim pozdejmuje wszystko chcialbym wiedziec jak wyglada sprawa montazu nieoryginalnych glosników 16,5cm w miejscu ori > chodzi o to czy potrzebne sa jakies dystanse. Oczywiscie wygluszenie drzwi zostanie zrobione.
guardian Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2008 wiem..ale wymieniam na cos znacznie lepszego niz ori..dodatkowo podmienie okablowanie i wyglusze drzwi jak nalezy. Dlatego pytam jakie i czy potrzebne sa dystanse.
Nowak_zg Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 wymieniasz na cos znacznie lepszego a o wzmacniaczu nie myslisz ? przeciez na seryjnym radiu to nie zagra jesli kupisz dobre 16.5cm powiedz mniej wiecej miedzy czym sie wachasz albo jakiej firmy chcesz te glosniki ? ale wg mnie bez wzmacniacza to gra nie warta swieczki
guardian Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2008 a kto powiedzial ze wzmacniacz juz nie czeka w bagazniku na podlaczenie do glosnikow??? pytam konkretnie o same glosniki bo tylko to mi pozostalo wymienic mam juz wzmacniacz, polozone kable sygnalowe oraz kable zasilania wzmacniacza a takze mały cykacz-subwoofer w bagazniku[br]Dopisany: 17 Styczeń 2008, 23:06 _________________________________________________....czyżby naprawdę nikt jeszcze tematu takiej wymiany nie przerabiał???
Sleev Opublikowano 20 Stycznia 2008 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Kup dystanse z mdf'u na allegro. Ja tak eibiłem w octavii i było git Ale bez tego się też obejdzie
Watson Opublikowano 20 Stycznia 2008 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Mimo iz mam starszy model a4 to zdobycie odpowiedzi na Twoje pytania zajelo mi 3 minuty. Wystarczylo zajrzec na znany portal aukcyjny . Jezeli to nie tajemnica to jaki wzmacniacz i glosniki bedziesz chcial zestawic ? Pamietaj ze glosniki "znacznie lepsze niz ori" sa jednoczesnie znacznie bardziej wymagajace w aplikacji. ps. czy mozesz wyjasnic mi pojecie "cykacz-subwoofer w bagazniku" ? Musze byc na biezaco w nowych okresleniach car audio .
Krycha Opublikowano 20 Stycznia 2008 Opublikowano 20 Stycznia 2008 http://www.powe.com.pl/product_info.php/cPath/36/products_id/246 zakładasz ten dystans, wygłuszasz drzwi i cieszysz się dźwiękiem w B6 żadnych udziwnień nie ma.
guardian Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2008 Mimo iz mam starszy model a4 to zdobycie odpowiedzi na Twoje pytania zajelo mi 3 minuty. Wystarczylo zajrzec na znany portal aukcyjny . Jezeli to nie tajemnica to jaki wzmacniacz i glosniki bedziesz chcial zestawic ? Pamietaj ze glosniki "znacznie lepsze niz ori" sa jednoczesnie znacznie bardziej wymagajace w aplikacji. ....phoenix gold + vifa + okablowanie klotz.... ps. czy mozesz wyjasnic mi pojecie "cykacz-subwoofer w bagazniku" ? Musze byc na biezaco w nowych okresleniach car audio ....to robocza nazwa ktorej uzywam w stosunku do skrzynki z glosnikiem ktora nie koniecznie zajmuje pół bagażnika dudniąc przy tym bezwładnie..."cykacz" daje kontrolowany bas ktory stanowi uzupelnienie systemu przedniego.
Watson Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Czy moglbys napisac o jakich modelach wspominasz ? Chociaz Phoenix to rzadko spotykana firma jednak jak najbardziej warta uwagi i zainteresowania. Modele z ktorymi mialem do czynienia chociaz wiekowe i niezbyt piekne podobaly mi z racji wykonania i dzwieku. Vifa to tez firma z wyzszej polki - jaki zestaw ? Jezeli nie chcesz ujawniac narazie tego publicznie prosze o wiadomosc PW. "Cykacz subwoofer" - juz zanotowalem w swoim slowniczku car audio dzieki Dobrze ze chcesz aby subwoofer byl uzupelnieniem systemu przedniego a nie "dominatorem" (kolejne pojecie z mojego slowniczka) jednak sama kontrola to jeszcze nie wszystko ale obrales wlasciwa droge.
guardian Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2008 dystansiki MDF impregnowane juz zamówione ale pozostaje nadal poważny problem....poprawne strojenie nosze sie z zamiarem wykonania zwrotnic "pod komponenty" ale moze byc roznie bo mam na ten temat 0 pojecie (dopiero bede czytal co i jak)....moze ktoś pomoże cos konkretnego zbudowac?
Watson Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Strojenie to ciezki temat na wszelkich forach bo nie mozna tego zrobic "na odleglosc" tylko rozsiadajac sie i sluchajac.Jezeli nie robiles tego wczesniej musisz udac sie do fachowca z grajacym juz swoim sprzetem , niekoniecznie dokonczona instalacja i okreslic swoje wymagania. Poprawne strojenie to bardzo dobra droga do czerpania przyjemnosci ze sluchania ulubionej muzyki .
Rekomendowane odpowiedzi