Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] wymiana głośników w przednich drzwiach...ktoś robił?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

noszę się z zamiarem takowej operacji w najblizszym czasie i zanim pozdejmuje wszystko chcialbym wiedziec jak wyglada sprawa montazu nieoryginalnych glosników 16,5cm w miejscu ori > chodzi o to czy potrzebne sa jakies dystanse. Oczywiscie wygluszenie drzwi zostanie zrobione.

Opublikowano

wiem..ale wymieniam na cos znacznie lepszego niz ori..dodatkowo podmienie okablowanie i wyglusze drzwi jak nalezy. Dlatego pytam jakie i czy potrzebne sa dystanse.

Opublikowano

wymieniasz na cos znacznie lepszego a o wzmacniaczu nie myslisz ? przeciez na seryjnym radiu to nie zagra jesli kupisz dobre 16.5cm

powiedz mniej wiecej miedzy czym sie wachasz albo jakiej firmy chcesz te glosniki ?

ale wg mnie bez wzmacniacza to gra nie warta swieczki

Opublikowano

a kto powiedzial ze wzmacniacz juz nie czeka w bagazniku na podlaczenie do glosnikow???

pytam konkretnie o same glosniki bo tylko to mi pozostalo wymienic

mam juz wzmacniacz, polozone kable sygnalowe oraz kable zasilania wzmacniacza a takze mały cykacz-subwoofer w bagazniku[br]Dopisany: 17 Styczeń 2008, 23:06 _________________________________________________....czyżby naprawdę nikt jeszcze tematu takiej wymiany nie przerabiał???

Opublikowano

Mimo iz mam starszy model a4 to zdobycie odpowiedzi na Twoje pytania zajelo mi 3 minuty. Wystarczylo zajrzec na znany portal aukcyjny :) . Jezeli to nie tajemnica to jaki wzmacniacz i glosniki bedziesz chcial zestawic ? Pamietaj ze glosniki "znacznie lepsze niz ori" sa jednoczesnie znacznie bardziej wymagajace w aplikacji.

ps.

czy mozesz wyjasnic mi pojecie "cykacz-subwoofer w bagazniku" ? Musze byc na biezaco w nowych okresleniach car audio :) .

Opublikowano

Mimo iz mam starszy model a4 to zdobycie odpowiedzi na Twoje pytania zajelo mi 3 minuty. Wystarczylo zajrzec na znany portal aukcyjny :) . Jezeli to nie tajemnica to jaki wzmacniacz i glosniki bedziesz chcial zestawic ? Pamietaj ze glosniki "znacznie lepsze niz ori" sa jednoczesnie znacznie bardziej wymagajace w aplikacji.

....phoenix gold + vifa + okablowanie klotz....

ps.

czy mozesz wyjasnic mi pojecie "cykacz-subwoofer w bagazniku" ? Musze byc na biezaco w nowych okresleniach car audio :) ....to robocza nazwa ktorej uzywam w stosunku do skrzynki z glosnikiem ktora nie koniecznie zajmuje pół bagażnika dudniąc przy tym bezwładnie..."cykacz" daje kontrolowany bas ktory stanowi uzupelnienie systemu przedniego.

Opublikowano

Czy moglbys napisac o jakich modelach wspominasz ? Chociaz Phoenix to rzadko spotykana firma jednak jak najbardziej warta uwagi i zainteresowania. Modele z ktorymi mialem do czynienia chociaz wiekowe i niezbyt piekne podobaly mi z racji wykonania i dzwieku. Vifa to tez firma z wyzszej polki - jaki zestaw ? Jezeli nie chcesz ujawniac narazie tego publicznie prosze o wiadomosc PW.

"Cykacz subwoofer" - juz zanotowalem w swoim slowniczku car audio dzieki :hi: Dobrze ze chcesz aby subwoofer byl uzupelnieniem systemu przedniego a nie "dominatorem" (kolejne pojecie z mojego slowniczka) ;) jednak sama kontrola to jeszcze nie wszystko ale obrales wlasciwa droge.

Opublikowano

dystansiki MDF impregnowane juz zamówione ale pozostaje nadal poważny problem....poprawne strojenie

nosze sie z zamiarem wykonania zwrotnic "pod komponenty" ale moze byc roznie bo mam na ten temat 0 pojecie (dopiero bede czytal co i jak)....moze ktoś pomoże cos konkretnego zbudowac?

Opublikowano

Strojenie to ciezki temat na wszelkich forach bo nie mozna tego zrobic "na odleglosc" tylko rozsiadajac sie i sluchajac.Jezeli nie robiles tego wczesniej musisz udac sie do fachowca z grajacym juz swoim sprzetem , niekoniecznie dokonczona instalacja i okreslic swoje wymagania. Poprawne strojenie to bardzo dobra droga do czerpania przyjemnosci ze sluchania ulubionej muzyki :dance:.