Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] A4 2002 1.8 t multitronik -po programie pali za dużo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a4 2002 1.8 t multitronik po programie pali za duzo,(tj nieraz 20 litrów wyskoczy, nieraz jest w normie) albo po pseudo programie i raz jedzie raz niejedzie niewiem co jest,wracam do orginalnego softu zrobilem logi statyczne wg wytycznych ztym, ze nie weim czy prawidlowo to wykonałem,

niech ktos zapoda wzrokiem, moze cos nie tak nieteges z moja maszynka, stawiam na gowniany pseudo program

003

003.jpg

003basic

003basic.jpg

004

004.jpg

004 basic

004basic.jpg

011

011.jpg

014

014.jpg

018

018.jpg

023

023.jpg

Opublikowano

Nie widze kanałów 31, 34 i 115. Dla benzyny potrzebne sa jeszcze te dodatkowe :hi:

Opublikowano

ok zrobie na postoju a podczas jazdy ? najakich zrobic?

Opublikowano

logi dynamiczne :wink4:

Opublikowano

w benzynie robi się tylko dynamiczne i przepływka(003),temperatura w dolocie(004)lambda (031,032) i doładowanie(115)-statyczne i BS nic nie mówią w benzynowych silnikach :wink4:

Opublikowano

grupa 115 na ogniu i na multitronicu

115.jpg

Opublikowano

doładowanie dobre-0,65 przed odcinką-tylko zrób 030 zobaczymy jak jest AFR wysterowany i korekty 031,no i przepływkę 003,ale gaz w podłogę i lecisz do co najmniej 5tys. wyżej ,już będą wartości spadać,bo i turbo słabiej pompuje

Opublikowano

Czyli wyglada ze to gowno nie program ?

Opublikowano

niekoniecznie-pomijając wyrywanie karku na początku-jak dla mnie to trochę za dużo jak na te obroty-max doładowanie wg mnie powinno być około 3,5 tys -inaczej przy mokrej nawierzchni będzie tracić przyczepność i ESP będzie kontrolę przejmował-dodając,że wszystko też jest uzależnione od skrzyni-dorzuć resztę logów,lambdę i przepływkę :wink4: problemem jest spalanie-więc lambda i przepływka nam więcej pokaże,czaki,a tylko program był,czy jeszcze coś wymieniane?
Opublikowano

nienei sam soft i faktycznie na poczatku jest za duzo przez to pali jakis 2-3 litry za duzo, dzisija wiczorem zrobie logi z kanalow ktore Ci potrzebne są, i raczej do 180 koni to nie jest podobne , te logi w blokach czy basic set . ?

Opublikowano

nienei sam soft i faktycznie na poczatku jest za duzo przez to pali jakis 2-3 litry za duzo, dzisija wiczorem zrobie logi z kanalow ktore Ci potrzebne są, i raczej do 180 koni to nie jest podobne , te logi w blokach czy basic set . ?

bloki[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2011, 09:37_________________________________________________

kto robil ten program?

Opublikowano

nie pytaj niebede kogos szkalował narazie bez podstawnie, jak dojde i zrobie tak jak ma byc to powiem kogo unikac

Opublikowano

to tutaj masz soft :blink:

przy 3.5k RPM masz 0.7 bara gdzie auto powinno juz iść pełną pipka z boostem 0.9

przy 2.5k RPM masz 0.1 bara...

Opublikowano

nie prosze nie :wallbash: wiem wiem wiem szukam orginalu bo koles za 2 tygodnie wraca i mi wysle dopiero shit a pilnie mi trzeba do sterowniak 8e0 909 518 N

tak gowno tłoczy moja turbawka h... nie program, porobie logi jak kolega wczesniej mowił i zoabczymy moze cos uwalone jest

wieczorem wzucam reszte do oceniania

Opublikowano

zartowalem, program jakis jest :decayed::polew:

szukaj dziury w ukladzie

DV i N75 do sprawdzenia

Opublikowano

003

003nowe.jpg

030

030nowe.jpg

031

031nowe.jpg

Opublikowano

jak dla mnie to uwalona sonda-wartości skaczą góra i dół-zobacz jeszcze jakie korekty robi- 032-nie pomylisz się,bo tam sa tylko dwie kolumny -wartości pokazane są w procentach-nie musisz logować,wystarczy,że pojeździsz z 5-10 minut i wejdź w ten blok i zobacz,jakie korekty robi ECu-mają być obydwie najbliżej zero %,ale około 10%-to nie katastrofa,check zapala się powyżej 25%,przepływka Ok,pokazuje wzrastające wartości równo-więc jeśli są korekty-ją można wykluczyć i tylko sonda już zostaje

Opublikowano

a ile ma seryjna przepływka w AVJ?? tyle co w AEB?? coś mało pokazuje :mysli:

Opublikowano

a ile ma seryjna przepływka w AVJ?? tyle co w AEB?? coś mało pokazuje :mysli:

czysta seria ,bez bonusów i dodatków-120g/s :wink4:[br]Dopisany: 02 Czerwiec 2011, 01:13_________________________________________________

i raczej do 180 koni to nie jest podobne

z obliczeń przepływki i doładowania to jakieś 175 powinno być :wink4: i z 270 niuta :tongue4::wink4:
Opublikowano

no to przepływka u niego też coś niedomaga, 140g/s po sofcie :mysli: