Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AVF] Amortyzatory s-line do seryjnych sprężyn....?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy da się zmontować amortyzatory s-line czyli o krótszym skoku do seryjnych sprężyn? Chodzi mi o normalne sprężyny nie s-line, czyli z zawiasu 1BA.

Opublikowano

Zamontować się da :) Amortyzator jest identyczny jeśli chodzi o wymiary, natomiast inna charakterystyka pracy, dużo twardszy. Jaki to bedzie mialo wpływ na auto to ciezko przewidzieć,stawiam że bedzie wyzej ale twardziej niz na seryjnych amorkach :wink4:

Montuj :naughty: Bedziesz pierwszy i nam opiszesz :decayed:

Opublikowano

Zamontować się da :) Amortyzator jest identyczny jeśli chodzi o wymiary, natomiast inna charakterystyka pracy, dużo twardszy. Jaki to bedzie mialo wpływ na auto to ciezko przewidzieć,stawiam że bedzie wyzej ale twardziej niz na seryjnych amorkach :wink4:

Montuj :naughty: Bedziesz pierwszy i nam opiszesz :decayed:

Ja u siebie mam w tej chwili przód -50mm a tył -30mm

Ale zastanawiałem się aby wrócić do serii i zamontować amory które teraz mam i byłoby twardziej. A usztywnić mógłbym stabilizatorami od RSsa.

tylko zastanawia mnie to czy te amory s-line nie są trochę krótsze? Nie pamietam jak zmieniałem... :mysli:

Opublikowano

Nie są inne :) są identyczne. :wink4:

Ja myśle żeby sobie kupić na zime komplet zawieszenia 1BA i zmieniać razem z kołami.

2 razy urwałem osłone w tym roku i tylko kase wydałem na nowa i wymiane, a tak wydam na zmiane zawiasu ale czasu mniej strace i nerwów :decayed:

Opublikowano

Moglibysmy sie wymienic - ja chce zmienic na S-line amorki, a mam roczne 1BA i sprezyny -30mm - tylko Ty masz Q ;(

Opublikowano

Moglibysmy sie wymienic - ja chce zmienic na S-line amorki, a mam roczne 1BA i sprezyny -30mm - tylko Ty masz Q ;(

Ja mam w domu też i amory 1ba, ale chciałbym mieć twardość taką jak 1be ale trochę wyżej niż teraz mam. jak znalazłbym całe zawieszenie ze swoim WR to bym pewnie zmienił.