Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Opublikowano

ciekawi mnie spora roznica na liscie pomiedzy audi a vw

Opublikowano

no vw ma mniej "udziwnionych" silnikow...

Opublikowano
  • Autor

Siemka Panowie,

Dzieki za spota wczorajszego , nowym za Kurczaki , za slizganko pod Decathlonem :)

Opublikowano

:hi:

Ja ostawiłem dziś Avanta do elektryka. Padł wirnik w alternatorze :((

Opublikowano

Siema :hi:

Opublikowano

Witam

Opublikowano

jarko w akcji:decayed:

Opublikowano

jarko w akcji:decayed:

szczymryj - klasyka gatunku :decayed::polew:

Opublikowano

tzn uzwojenie wirnika?? samo od siebie? to rzadka awaria.

Może urwało Ci sekcję komutatora?

Opublikowano

tzn uzwojenie wirnika?? samo od siebie? to rzadka awaria.

Może urwało Ci sekcję komutatora?

Ciężko powiedzieć co było przyczyną. Najważniejsze jest to żeby elektryk dziś oddał samochód :/

Opublikowano

Pytam z ciekawości bo robię takie rzeczy i to rzadkość dlatego zapytam czy to widziałeś czy po prostu straciłeś ładowanie a elektryk stwierdził bez wyjęcia altka i rozebrania że wirnik :decayed:

Opublikowano

co tu dzisiaj taka cisza?

Opublikowano

Dziwne to zestawienie co najmniej. Pierwsze miejsce wysilone wysokoobrotowe Hondy, 2-gie Toyoty w których rozsypują się silniki 1,4D (pękają bloki i korbowody), 3-cie Mercedes na którego wszyscy ostatnio narzekają, w pierwszej 10-tce Fiat z którym ciągle mi się coś dzieję. Jedne z gorszych np BMW o których nie słychać żeby miały takie wady jak np 2,0 czy 2,5 TDI VAG'a i utytułowane kilkoma silnikami roku.

Opublikowano
Pytam z ciekawości bo robię takie rzeczy i to rzadkość dlatego zapytam czy to widziałeś czy po prostu straciłeś ładowanie a elektryk stwierdził bez wyjęcia altka i rozebrania że wirnik :decayed:

Mechanik wyjął alternator i zawiózł do elektryka. Elektryk stwierdził, że walnięty wirnik, wymienił go wraz z łożyskami i szczotkami. Całkowity koszt naprawy to 450 zł (w tym 170 zł za rozebranie całego przodu - 2,5TDI f*ck!!!) :shock3:

Widziałem wirnik wyjęty z alternatora i wyglądał tak, jakby przeszedł krowie przez gardło :kwasny:

Opublikowano

Dziwne to zestawienie co najmniej. Pierwsze miejsce wysilone wysokoobrotowe Hondy, 2-gie Toyoty w których rozsypują się silniki 1,4D (pękają bloki i korbowody), 3-cie Mercedes na którego wszyscy ostatnio narzekają, w pierwszej 10-tce Fiat z którym ciągle mi się coś dzieję. Jedne z gorszych np BMW o których nie słychać żeby miały takie wady jak np 2,0 czy 2,5 TDI VAG'a i utytułowane kilkoma silnikami roku.

ja dla mnie w zaleznosci z ktorej strony kasa sypna, tak te pismaki podaja.

---------- Post dopisany at 16:07 ---------- Poprzedni post napisany at 16:04 ----------

Całkowity koszt naprawy to 450 zł (w tym 170 zł za rozebranie całego przodu - 2,5TDI f*ck!!!) :shock3:

Widziałem wirnik wyjęty z alternatora i wyglądał tak, jakby przeszedł krowie przez gardło :kwasny:

:kwasny: no tak, 2,5TDI... ostrzegali mnie przed tym,dlatego kupilem 1,9 :banan: choc i tak jakby mi teraz padl 1,9 to wlozylbym 2,5 :banan:

w piz...u kasy to jedak kosztowalo....:kwasny:

Opublikowano

Kosmos - to ja ostatnio zmienialem alternator na nowy i z robocizna tyle wyszlo.

---------- Post dopisany at 16:15 ---------- Poprzedni post napisany at 16:14 ----------

p.s. w Oplu COMBO - ale to ten drozszy altek co ma odrazu na pasku VACUM

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.