Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie sprawa wyglądała tak że poszedłem na Mogilską , zgodziłem się na mandat i dobrowolnie poddałem się karze przez jakiś tam sąd grodzki więc jeszcze +100PLN kosztów. Nie musiałem być tam obecny.

No właśnie tak to wygląda jeżeli nie namierzą Cię na czas (do 2 m-cy chyba ?), dzisiaj właśnie mi babka mówiła że po tym terminie sprawa trafia do sądu i jeżeli się teraz przyznam to dostaje mandat + koszty sądowe; też nie będę musiał tam iść.

A najlepsza jest jazda z punktami, zanim całe graty dojdą do sądu i jakiś sędzia to przemieli to prawdopodobnie będzie kwiecień, wtedy dopiero naliczą mi się punkty, a skasują już w lipcu bo według prawa rok o popełnienia wykroczenia :decayed:, jak ktoś ma dużo punktów to przeciąganie sprawy może być dla niego zbawienne :naughty:

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

u mnie sprawa wyglądała tak że poszedłem na Mogilską , zgodziłem się na mandat i dobrowolnie poddałem się karze przez jakiś tam sąd grodzki więc jeszcze +100PLN kosztów. Nie musiałem być tam obecny.

No właśnie tak to wygląda jeżeli nie namierzą Cię na czas (do 2 m-cy chyba ?), dzisiaj właśnie mi babka mówiła że po tym terminie sprawa trafia do sądu i jeżeli się teraz przyznam to dostaje mandat + koszty sądowe; też nie będę musiał tam iść.

A najlepsza jest jazda z punktami, zanim całe graty dojdą do sądu i jakiś sędzia to przemieli to prawdopodobnie będzie kwiecień, wtedy dopiero naliczą mi się punkty, a skasują już w lipcu bo według prawa rok o popełnienia wykroczenia :decayed:, jak ktoś ma dużo punktów to przeciąganie sprawy może być dla niego zbawienne :naughty:

No i z punktami niestety tak nie jest. Interesowałem się tym ponieważ mam ich 20 i oglądałem na ten temat dwa programy.

Gdy nie przyjmiesz mandatu i sprawa trafia do sądu dostajesz tzn. punkty tymczasowe które w momencie zapadnięcia wyroku się uprawomocniają, co oznacza że jako data ich nadania widnieje data wykroczenia.

Czyli nie ma co przeciągać sprawy ponieważ gdy zapadnie wyrok i tak Twoje punkty zostaną prześledzone i jeśli w którymś moencie trwania procesu punkty ostateczne i tymczasowe przekroczyły 24pkt to prawko zostanie Ci odebrane.

Jednym słowem wychodzi na to samo jakbyś przyjął mandat. Tyle że kosztów mniej

Opublikowano
:bry::)
Opublikowano

No to lipa, przynajmniej jedno w polskim prawie nie spier*** :decayed:, siemian czemu nie pójdziesz na "kurs" redukujący punkty (6pkt. - 300zł) ?

Opublikowano

siemian czemu nie pójdziesz na "kurs" redukujący punkty (6pkt. - 300zł) ?

:polew::polew:

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

No to lipa, przynajmniej jedno w polskim prawie nie spier*** :decayed:, siemian czemu nie pójdziesz na "kurs" redukujący punkty (6pkt. - 300zł) ?

Teraz pewnie postanowił się nie zatrzymywać jaki normalny człowiek go dogoni ?? :>

A co do puktów to jestem ciekaw co się dzieje jeśli ta sprawa w sądzie jakimś cudem była na twoją korzyść?? A zdobyłeś razem z tymczasowymi punktami ponad 24 i zabrali ci prawko? Pytam z czystej ciekowści

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

jak ktoś by chciał mogę wypożyczyć narty + buty + kijki + gogle, niestety ze względu na problemy zdrowotne muszę odpuścić ten sezon :kwasny:

Opublikowano

jak ktoś by chciał mogę wypożyczyć narty + buty + kijki + gogle, niestety ze względu na problemy zdrowotne muszę odpuścić ten sezon :kwasny:

ja bym chętnie beemkę pożyczył , jeśli nie potrzebna :decayed:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew:

ale o dresie nic nie pisal :wink4:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew:

ale o dresie nic nie pisal :wink4:

bo dres do roboty potrzebny , wtedy obroty rosną :decayed:

Opublikowano

dresu nie dam, ni chu :decayed:

Opublikowano

a to co? zbieraniem zadluzen tez sie zajmuje??

:naughty: dzisiaj COD?

Opublikowano

no własnie nie potrzebna, jej tez sie chetnie pozbędę :)

Opublikowano

Teraz pewnie postanowił się nie zatrzymywać jaki normalny człowiek go dogoni ?? :>

A co do puktów to jestem ciekaw co się dzieje jeśli ta sprawa w sądzie jakimś cudem była na twoją korzyść?? A zdobyłeś razem z tymczasowymi punktami ponad 24 i zabrali ci prawko? Pytam z czystej ciekowści

:dontknow:

no własnie nie potrzebna, jej tez sie chetnie pozbędę :)

to ja się chętnie zamienię na jakiś tydzień :decayed:

Opublikowano

jakie te narty? :naughty:

Opublikowano

chyba ze do tego potrzebny Mu dres :)