jarko Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Ależ wzneciłem dyskusję na Krakowskich E no Trzeń nie gadaj , bo 2 litrowa benzyna spali z ok 9 l , a 2 l diesel z ok 6 l , to o 1/3 mniej Napiszę może nieco inaczej, bo głównie tu porównujecie silniki o podobnych parametrach. A to ne zawsze o to chodzi. Jeżeli mam kupić diesla to minimum o poj. 1.9, czy to z VAG lub opel. Tryb miejski to spalanie około 7l. Jak już mam coś kupić pod gaz to zapewne 1.6 + LPG pewnie łyknie około 10-11l. Pomijając wszelkie koszty użytkowania jakie bym miał w przypadku paska lub A4... Tu głównie chodzi o EKONOMIĘ :!: Auto ma być tanie w utrzymaniu i zarabiać na siebie
siemian Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 http://www.sadistic.pl/ciagnienie-druta-w-rmf-fm-vt30942.htm ciągnienie drutu to nie ciągnięcie druta :polew: :polew: padłem Budzi sie maly murzynek i patrzac na swe dlonie krzyczy: - Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest, k**wa jessssst !!! Nagle odwraca je i mowi: - Nie ..... kurrwa to tylko sen .................
marcin j Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Ależ wzneciłem dyskusję na Krakowskich E no Trzeń nie gadaj , bo 2 litrowa benzyna spali z ok 9 l , a 2 l diesel z ok 6 l , to o 1/3 mniej Napiszę może nieco inaczej, bo głównie tu porównujecie silniki o podobnych parametrach. A to ne zawsze o to chodzi. Jeżeli mam kupić diesla to minimum o poj. 1.9, czy to z VAG lub opel. Tryb miejski to spalanie około 7l. Jak już mam coś kupić pod gaz to zapewne 1.6 + LPG pewnie łyknie około 10-11l. Pomijając wszelkie koszty użytkowania jakie bym miał w przypadku paska lub A4... Tu głównie chodzi o EKONOMIĘ :!: Auto ma być tanie w utrzymaniu i zarabiać na siebie doładnie jarko, tylko 1.6 nigdy nie pojedzie jak 1.9, lub. 2.0 przecież jak przyjeżdzam na przegląd po np. 15 tys km , to co mam do wymiany , : olej filtry i tyle, i chodźby nawet były droższe od benzyny , to ja tyle wyminiam , nic więcej nie robie , bo nie potrzeba , a koszy spalania paliwa po 15 tys km , są o niebo niższe niż w benzynie . Poprostu w moich dieslach , w jakich jeździłem nie było napraw
irko Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 no to może Cayene albo Infinity :gwizdanie: ja będę jeździł takim autem jakie Ty byś obśmial AR159 nawet nie wiem jakie to jest tak wlasnie znam sie na autach ;p ale mi podsylasz wynalazki, wiesz ile cayene pali na trasie bo w miescie boje sie pomyslec... ja wiem ile w trasie a auto ma byc glownie w dalekie zimowe trasy
jarko Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Bo to Marcinku nie ma jechać, to ma wozić trzódkę Śmigasz głównie trasy, teraz to porównaj do jazdy praktycznie tylko po mieście i weź wzmiankę jakie drogi są w Krakowie Ja już wiem ile kosztuje utrzymanie A4 a ile takiego byle 1.6 opelka
marcin j Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 ktoś mnie może wyąśmiać ale w vw t4 jaka kupilem dawno temu , z przebiegiem 160 tys, zrobiłem chipsai i na tej samej turbinie zrobilem 340 tys km , auto sprzedawając miało 500 tys , jedyne co w nim naprawiłem to skrzynie biegów , koszt ok 2000 zł , to pestka w porównaniu do tych ponad 300 tys km [br]Dopisany: 08 Luty 2010, 23:11_________________________________________________ Ja już wiem ile kosztuje utrzymanie A4 a ile takiego byle 1.6 opelka no właśnie w mieście , ale czym dalej, "? byle opelkiem ", czy a4 , każdy z nas wie , że auto to nie tylko paliwo
gzrybol Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Wszystko ok tylko napiszcie jak ktoś wie gdzie można turbawke zbadać.
siemian Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Bo to [...] nie ma jechać, to ma wozić trzódkę pier*** niech strace, zainwestuje zrobie taki magnesik i przyczepie Ci na tylną klape. Ciekawe ilu będziesz miał klientów :polew:
jarko Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Ja już wiem ile kosztuje utrzymanie A4 a ile takiego byle 1.6 opelka no właśnie w mieście , ale czym dalej, "? byle opelkiem ", czy a4 , każdy z nas wie , że auto to nie tylko paliwo Do użytku "domowego" to jak najbardziej za komfort i przyjemność chętnie zapłacę. W innym przypadku uważam że warto się dobrze nad tym zastanowić czy jest sens dopłacać Bo to [...] nie ma jechać, to ma wozić trzódkę pier*** niech strace, zainwestuje zrobie taki magnesik i przyczepie Ci na tylną klape. Ciekawe ilu będziesz miał klientów :polew: No dobra... Pingwiny też podwożę
sokolnh Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Wszystko ok tylko napiszcie jak ktoś wie gdzie można turbawke zbadać. google.pl http://www.google.pl/search?source=ig&hl=pl&rlz=1G1GGLQ_PLPL300&=&q=regeneracja+turbospr%C4%99%C5%BCarek+krak%C3%B3w&btnG=Szukaj+w+Google&meta=lr%3D&aq=4&oq=
KERCZI Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 wracając do walki diesel/benzyna to nie ma jasnego zwycięscy jak jeżdze dużo dieslem to mi brakuje benzyny, jak pojezdze dużo benzyno to brakuje diesla i tak w kółko to kup CNG ;p
Cuber Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Opublikowano 8 Lutego 2010 Jarko jak cię prosze nie kupuj Opla :gwizdanie:
KERCZI Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Jarko jak cię prosze nie kupuj Opla :gwizdanie: kup Lagune
Gość Trzeniu Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Jarko jak cię prosze nie kupuj Opla :gwizdanie: a może budżet nie pozwala na nic więcej? Jarko , napisz ile masz w kieszeni i robimy casting
KERCZI Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 zmienil troche podejscie, teraz autko zarabia, a zarabia tak samo to za 5k jak i to za 15k z tym ze tego drozszego szkoda[br]Dopisany: 09 Luty 2010, 00:48_________________________________________________http://allegro.pl/item905750371_laguna_2002_2_2_dci_150km_6_biegow_xenon.html
PABLO Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Panowie zapomnieliście o oleju z frytek :gwizdanie:
PABLO Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 nie, Pablo ma benzyne i mowil ze jedzi tylko na 3 I widzisz wystarczył tylko jeden bieg żebym Cię objechał po spocie [br]Dopisany: 09 Luty 2010, 01:08_________________________________________________ O jest rzezimieszek A ty co stęskniłeś się jerzymieszku [br]Dopisany: 09 Luty 2010, 01:10_________________________________________________Ładna franca http://moto.allegro.pl/item905860575_audi_s4_tdi_quattro.html
Rekomendowane odpowiedzi