Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kto to czyta :kox::naughty:

chłopaki z mgr inż z przodu więc się nie dziw :kox::naughty:

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No tak, trochu odstaje :kox:

Opublikowano

Nie martw się jeszcze nic straconego przykład Boserona pokazuje że zawsze jest jeszcze czas :naughty:

Opublikowano
:good:
Opublikowano

Nie martw się jeszcze nic straconego przykład Boserona pokazuje że zawsze jest jeszcze czas :naughty:

halo halo aż taki stary nie jestem :cool1:

Tomek bo widze ze masz do czynienia ze stomatologią- sa jakieś produkty w aptece na wybielenie zębów samemu w domu, wiem ze w substancji musi być chlorek karbidu czy jakos tak zeby była skuteczna i tylko radzą kupować taki specyfik w aptece. :mysli:

Opublikowano

Tomek bo widze ze masz do czynienia ze stomatologią- sa jakieś produkty w aptece na wybielenie zębów samemu w domu, wiem ze w substancji musi być chlorek karbidu czy jakos tak zeby była skuteczna i tylko radzą kupować taki specyfik w aptece. :mysli:

To prędzej musisz spytać Żony Tomka :)

Opublikowano

spoko spoko nikt ci tu nie wpomina że łykasz viagre :naughty:

Słuchaj w aptece jest pełno bajerów które nie zawsze mają coś wspólnego z prawdą (mówię o środkach typowo robionych pod oczekiwania nie leczenie farmakologiczne)

Jeśli sprawa się tyczy osadu na zębach w wyniku palenia , picia kawy lub dużych ilosci herbaty i owszem są pasty którymi można taki osad usunąć ale nigdy ręcznie szczoteczką Ci się tego nie uda w 100% zrobić zawsze w przestrzeniach między zebowych coś tam pozostaje i efekt nie jest oszałamiający. Możesz pójść do każdego stomatologa i zrobi ci tzw. scalling z polerką (usunięcie kamiena i osadu) koszt ok 80-100zł mówię o New Huta bo gdzie indziej ceny są inne. Jeśli chcesz wybielić zęby (zmienić przezierność szkliwa) to do tego są specjalne preparaty i stosuje się je w różny sposób nie które to pasty wytrawiająco-statyczne a inne to lampowe. Pierwsze stosuje się np. na noc stomatolog robi Ci wycisk z masy akrylowej (taką gumową szczękę jak dla boksera) dostajesz specjalny preparat w postaci pasty i lekarz przepisuje Ci sposób dozowania tzn. ile masy i ile nocy masz to robić jest to ważne bo za mało może nie dać efektu i trzeba ponowić kurację a za dużo może spowodować nadwrażliwość zębów i nie będziesz miał komfortu pijąc zimne piwko i możesz sobie zrobić krzywdę nawet na kilka miesięcy. Lampa jest najbezpieczniejsza bo używa się specjalnego polimeru naświetlanego specjalną lampą o odpowiednim widmie światła i po jednej wizycie jest już efekt. Ale zaznaczam osoby z wyleczonymi ubytkami w miejscach wybielanych (część widoczna szkliwa) muszą się liczyć z tym że plomby mogą stać się widoczne (ciemniejsze) bo tylko szkliwo podlega procesowi dyspersji a materiał wypełnieniowy (plomba nie ) to samo tyczy się zębów martwych po leczeniu kanałowym (ciemny ząB) jak i osób które genetycznie mają uwarunkowaną ciemną zębinę tj. mają naturalnie ciemniejszy kolor zębów wówczas efekt może nie spelnić ich wymażonych oczekiwań (nie będzie TIC TAK-ów :confused4:)

Pewnie mi tu Jarko znowu wyjedzie że go oczy bolą :kox:

Opublikowano

hahah Tomek jaki wykład :naughty:

Panowie pamietajcie dzisiaj spocik :decayed:

Opublikowano

założyłem dzisiaj ASA na przymiarkę

asah.jpg

jak sie nie sprzedadzą to zostają :)

Opublikowano

nieładne...

Opublikowano

Panowie pamietajcie dzisiaj spocik :decayed:

Oczywiście spodnie już wyprasowane

A może ma ktoś elektrycznego Grilla ja mam przetwornice na aku z 12/220v to byśmy cos podsmażyli w GK :naughty:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 15:08_________________________________________________

asah.jpg

jaj nie obrywa wzór nie w mój gust

Opublikowano

Tomek dzięki za....ze tak powiem rozjaśniłeś zeby nie powiedziec wybieliłeś mi punkt widzenia :wink4:

sokół wygląda :kox:

Opublikowano

:hi: w piękny dzień :cool1:

zmykam na siłkę, Maro daj znać co z wieczorem :wink4:

TY :shocked:

taaa razem z twoim kolegą Irko :wink4: i na krav mage toże :decayed:

MOIM kolegą :cool1: [br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 15:10_________________________________________________

kto to czyta :kox::naughty:

:polew: :polew: :good:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 15:11_________________________________________________

asah.jpg

złe zdjęcie na żywo może lepiej wyglądają :wink4:

Kamil kiedy powtórka zdjęć

Opublikowano

Tomek dzięki za....ze tak powiem rozjaśniłeś zeby nie powiedziec wybieliłeś mi punkt widzenia :wink4:

Jeśli myślisz o czymś takim lub ktoś (np. małżowinka) a szkoda ci kasy na wybielanie wytrawieniowe lub lampowe to raczej wydaj ją na scalling bo to spowoduje że szkliwo będzie gładkie i dużo dłużej osad się nie pojawi ponownie a po samych pastach do szczotkowania tylko go usuwasz ale poddatność szkliwa do jego "zabrudzenia" nadal zostanie i osad szybko wróci.

Opublikowano

Jeśli myślisz o czymś takim lub ktoś (np. małżowinka) a szkoda ci kasy na wybielanie wytrawieniowe lub lampowe to raczej wydaj ją na scalling bo to spowoduje że szkliwo będzie gładkie i dużo dłużej osad się nie pojawi ponownie a po samych pastach do szczotkowania tylko go usuwasz ale poddatność szkliwa do jego "zabrudzenia" nadal zostanie i osad szybko wróci.

80 zł koło urzędu skarbowego Nh
Opublikowano

Tomek powoinienem zdazyc :)

Opublikowano

Marek jak tam Franek gotowy polakierowany podkład dosechł ? bo coś cisza i jakiś taki wygaszony jesteś czyżby się znowu coś zapalilo jak coś spawali :kox:

Opublikowano

dla Tomka S.to jakaś nagroda powinna być za te wszystkie wypowiedzi :naughty: nie było jeszcze tu takiej osoby :wink4:

Opublikowano

Tomek powoinienem zdazyc :)

OKO więc podjadę po tubę bo jej dzisiaj nie zabrałem do bagażnika[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 15:21_________________________________________________

dla Tomka S.to jakaś nagroda powinna być za te wszystkie wypowiedzi :naughty: nie było jeszcze tu takiej osoby :wink4:

w końcu ktoś coś pisze a nie wali 3/4 buziek tak jakby tylko komiksy czytał :wink4::good::wink4::good::naughty::kox::decayed: :gwizdanie: :> :polew::good: :gwizdanie: :cool1::confused4::kox::naughty::mysli:

Opublikowano

Marek jak tam Franek gotowy polakierowany podkład dosechł ? bo coś cisza i jakiś taki wygaszony jesteś czyżby się znowu coś zapalilo jak coś spawali :kox:

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Nic sie nie zapaliło. Polakierowany jest. Jutro będą wszystko składać do kupy. Na wieczór powinien być gotowy :)