jarko Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Hmmm, a może by sie tak na spota dzisiaj wybrać
PABLO Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Hmmm, a może by sie tak na spota dzisiaj wybrać A to mnie nie będzie Ostatni raz wypada być w tym roku
Wąski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 jest ktoś tutaj kto siedzi w uzdatnianiu wody? bo mam zagwozdkę co lepiej założyć odwróconą osmoze czy np. ciąg filtrów siatkowy - węglowy - żywica jonowymienna i polipropylen (taka kolejność ?) Muszę mieć generalnie jak najlepiej odkamienioną wodę tzn.poniżej 15 mikrosimensów zapytaj Tomka ja tam tylko znam się na filtrach ale akwariowych
FANTOMAS Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 jest ktoś tutaj kto siedzi w uzdatnianiu wody? bo mam zagwozdkę co lepiej założyć odwróconą osmoze czy np. ciąg filtrów siatkowy - węglowy - żywica jonowymienna i polipropylen (taka kolejność ?) Muszę mieć generalnie jak najlepiej odkamienioną wodę tzn.poniżej 15 mikrosimensów zapytaj Tomka nie śmieszne serio pytam może się ktoś bawi np. profi akwarystyką albo coś ma lub miał do czynienia w temacie filtrów do wody
PABLO Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Tomasz, lepiej napisz w dziale na każdy temat prędzej tam dostaniesz info co i jak
jarko Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Pany, bo nie mam czsu kurde za bardzo szperać po sieci za tym... Mogę śmigać na żółtych blachach z Dojczlandi jak mam na nie ubezpieczenie miesięczne ważne od wczoraj ? Bo bym wyjechał zatankować wieczorem składaka tak około 19.00 w okolicach GK
Wąski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Pany, bo nie mam czsu kurde za bardzo szperać po sieci za tym... Mogę śmigać na żółtych blachach z Dojczlandi jak mam na nie ubezpieczenie miesięczne ważne od wczoraj ? Bo bym wyjechał zatankować wieczorem składaka tak około 19.00 w okolicach GK jak jest ubezpieczone i przegląd to chyba takco kupiłeś ? i po co pracować http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/17-osob-oskarzonych-o-fikcyjny-handel-telefonami,1,4984264,region-wiadomosc.html
FANTOMAS Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 ja tam tylko znam się na filtrach ale akwariowych tzn. bo to w sumie o to samo chodzi (o jakość wody) jakie masz te filtry jakiego typu ? Tomasz, lepiej napisz w dziale na każdy temat prędzej tam dostaniesz info co i jak to jest coś takiego Mogę śmigać na żółtych blachach z Dojczlandi jak mam na nie ubezpieczenie miesięczne ważne od wczoraj ? takie blachy tracą ważność z dniem następnym po dacie na nich nabitej i żadne polskie OC ich nie przedłuża. Generalnie co ma OC do przedłużania ważności niem. tymczasowego dowodu rej. sprzedawcy i agenci wciskają takie głodne kawałki a potem jest zonk kolega przez to przechodził pod Wrocławiem dostał mandacik 500zł.
jarko Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Sprzedający mi mówił że ta data nabita to termin ubezpieczenia jakie dostajesz z tymi blachami, ale sam do końca nie był pewien jak to dokładnie wygląda... I w zasadzie wychodzi na to że tylko straciłem kasę na to miesięczne ubezpiecznie skoro i tak tablice nie są ważne... No cóż, trza będzie iść zarejstrować i znowu ubezpieczyć jutro... A miałem nadzieję na chwile spokoju co kupiłeś ? Taksówkę
Wąski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Sprzedający mi mówił że ta data nabita to termin ubezpieczenia jakie dostajesz z tymi blachami, ale sam do końca nie był pewien jak to dokładnie wygląda... I w zasadzie wychodzi na to że tylko straciłem kasę na to miesięczne ubezpiecznie skoro i tak tablice nie są ważne... No cóż, trza będzie iść zarejstrować i znowu ubezpieczyć jutro... A miałem nadzieję na chwile spokoju co kupiłeś ? Taksówkę a nie IKARA
jarko Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ikar to nielot taksówka z korporacji iCar TAXI
PABLO Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ikar to nielot taksówka z korporacji iCar TAXI Przyjedź nią dzisiaj
lennox Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Sprzedający mi mówił że ta data nabita to termin ubezpieczenia jakie dostajesz z tymi blachami, ale sam do końca nie był pewien jak to dokładnie wygląda... I w zasadzie wychodzi na to że tylko straciłem kasę na to miesięczne ubezpiecznie skoro i tak tablice nie są ważne... No cóż, trza będzie iść zarejstrować i znowu ubezpieczyć jutro... A miałem nadzieję na chwile spokoju Ubezpieczenie jest ważne, jak najbardziej cały miesiąc z tymi blachami które masz z dojczlandii. Tyle że nie masz ważnego przeglądu technicznego, ponieważ szwabki gwarantują glejtem że sprowadzane autko będzie sprawne do czasu zrobienia przeglądu technicznego i zakładają tu że na przegląd nie można jechać dłużej niż 7 dni. Przerabiałem to przy sprowadzaniu swojej niuni.
Wąski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ikar to nielot taksówka z korporacji iCar TAXI o jak dumnie brzmi rób przegląd i jazda
jarko Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Sprzedający mi mówił że ta data nabita to termin ubezpieczenia jakie dostajesz z tymi blachami, ale sam do końca nie był pewien jak to dokładnie wygląda... I w zasadzie wychodzi na to że tylko straciłem kasę na to miesięczne ubezpiecznie skoro i tak tablice nie są ważne... No cóż, trza będzie iść zarejstrować i znowu ubezpieczyć jutro... A miałem nadzieję na chwile spokoju Ubezpieczenie jest ważne, jak najbardziej cały miesiąc z tymi blachami które masz z dojczlandii. Tyle że nie masz ważnego przeglądu technicznego, ponieważ szwabki gwarantują glejtem że sprowadzane autko będzie sprawne do czasu zrobienia przeglądu technicznego i zakładają tu że na przegląd nie można jechać dłużej niż 7 dni. Przerabiałem to przy sprowadzaniu swojej niuni. Przegląd mam Polski już zrobiony. Mam to miesięczne ubezpieczenie i żółte blachy. Moge w końcu jeździć czy nie ? Bo już się gubie powoli edycja Dopisany: 29 Grudzień 2011, 14:25 Ikar to nielot taksówka z korporacji iCar TAXI o jak dumnie brzmi Dumnie to mają, ale właściciele na kontach
lennox Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Przegląd mam Polski już zrobiony. Mam to miesięczne ubezpieczenie i żółte blachy. Moge w końcu jeździć czy nie ? Bo już się gubie powoli Moim zdaniem jeśli na ubezpieczeniu masz nr VIN i na przeglądzie masz nr VIN to możesz spokojnie. na przeglądzie musi być, więc jeśli na ubezpieczeniu też jest to IMHO możesz spokojnie jeździć (ale nie gwarantuje na 100%) 616-89-40 wydział komunikacji NH zadzwoń może trafisz na kogoś kompetentnego... :gwizdanie:
jarko Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Dzwoniłem i mimo iż to nie informacja to sympatyczna pani udzieliła mi informacji... Powiedziałem co mam i usłyszałem: No wie Pan, to na własną odpowiedzialność już bo różnie to można interpretować Dla mnie to również na logikę skoro wszystko mam to powinien móc się poruszać po ulicach conajmniej przez ten miesiąc jaki ustawowo jest na przerejstrowanie auta, no ale... Na blachach jest data 25.11.11 :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi