Zeiss Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 czesc wam chllopaki, wybieram sie do was we wtoreczek mam nadzieje ze dotre i trafie, cos moze nowego dowiem sie o swojej czwóreczce pozdro
FANTOMAS Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 po tym co gość ma pozostałych aukcjach wnioskuje że będzie płakał jak będzie sprzedawał Faktycznie https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/v/560145_585222144864941_1078533142_n.jpg?oh=926f98f7faf3c9f8eec6a4776717b418&oe=52AAE07D Mało czytelny jest VIN Dowiedziałem się że 2 tygodnie temu ten handlarz z Zakopanego kupił B8ke od jakiejś pani od nas z Krk która kupiła w salonie w Polsce i cały czas było serwisowane w ASO, jutro będzie sprawdzane w ASO u Betłowskiego czy faktycznie tak było. FANTOMAS ta biała B8 sprawdzona po VIN u Stanley'a więc wyprodukowana na rynek DE 2 grudniu 2009r Jest 25 rachunków w ASO, ostatni 02.12.2013 przy przebiegu 102635km Ostatnie 4 wpisy są z listopada i jest tylko podłączenie do komputera, w listopadzie 2010r był wymieniany tylni zderzak po za tym nic specjalnego w historii nie ma. Pablo rozumiem że ty w to wszystko wierzysz Gość kupił dwa tygodnie temu od baby z krakowa tiaaa..... Auto ma dowód tymczasowy czyli jest pierwszy raz rejestrowane w kraju więc jak jakaś baba mogła go kupić w salonie w kraju i od 2009 ma miękki dowód Jak już to gość sprowadził na jakiegoś "słupa-babe" żeby mógł sobie napisać lewą umową aby zaniżyć fakturę do akcyzy a potem niby od tej osoby odkupił auto jakby co on jest kryty bo to nie on robił szacher macher albo po to aby się uwolnić od historii auta z przed tych dwóch tygodni (jak by co to co wyjdzie to nie on bo on już takie kupił) takie moje zdanie. Auto prawdopodobnie jest po dzwonku z rajchu. Zrobione pewnie z miesiąc temu stąd odnotowana wizyta w ASO i podpinanie pod kompa żeby pokasować wszystkie ewentualne błędy jakie wyskakują przy "rozebranym aucie" tak że jak przyjdzie kupiec to komp będzie czysty i nie będzie żadnego ździwka że coś wyskoczy o czym by nie wiedział sprzedawca. Gość widać że sprowadza auta po dzwonku robi i sprzedaję widząc części jakie sprzedaje na swoich aukcjach. To są ewidentnie pozostałości po naprawach aut to co mu zostało i się nie przydało widać to po tej czarnej C-klasie. Sprzedaje killka części łącznie z uszkodzoną lekko klapą w kolorze właśnie pasujący do tej C-klasy. Generalnie jeśli robi auta uczciwie to żaden problem gorzej jeśli jest inaczej. Jak się gość nie zna (ten znajomy) to niech nie żałuje kasy na sprawdzenie auta łącznie z sprawdzeniem wyposażenia po vin-e co by się nie okazało że w aucie był S-tronic a teraz jest manual bo widzę że taką skrzynię też sprzedaje na aukcji
PABLO Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Tomek tutaj jest wyposażenie i z tego co widzę auto ma manual skrzynię a wg. wyposażenia Tiptronic http://mariuszn.com/tmp/16/160621_tmp.pdf W wyposażeniu również nie pisze że ma s line, jak również pisze ze zwykłe fotele z tkaniny a nie dzielone ze skórą. Przyjechali do nas pod blok z Zakopanego, dwóch młodych kolesi na 2 auta, drugą betą E60. Z tego co mówił mi właśnie sąsiad to dał im 4 tys zaliczki, a oni zostawili mu auto by do jutra dokładnie sobie sprawdził samochód, twierdzą że nic nie robili przy nim. Ja dzisiaj ok 22:00 będę oglądać tą B8kę a jutro wyślę go albo z nim pojadę jak dam radę do ASO. ---------- Post dopisany at 18:51 ---------- Poprzedni post napisany at 18:45 ---------- to niech nie żałuje kasy na sprawdzenie auta łącznie z sprawdzeniem wyposażenia po vin-e co by się nie okazało że w aucie był S-tronic a teraz jest manual bo widzę że taką skrzynię też sprzedaje na aukcji Bingo i tak prawdopodobnie mogło być
jakubekk Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 taka ciekawostka: Forum | Portal motoryzacyjny
PABLO Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Tomek ten miękki dowód jest zarejestrowany na mojego sąsiada, wcześniej był OC i AC opłacic za ok 3500zł co w ogóle dla mnie jest chorą sytuacją jeśli faktycznie auta jeszcze nie kupił.
FANTOMAS Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 0G7 Tiptronic ja pierd..... co to za dil jak gość ma dowód na siebie to generalnie może chłopków teraz zaprosić na lody i tyle bo teoretycznie auto jest już jego jak on to zrobił ???? ma spisaną umowę kupna czy jak z kim ma tą umowę pewnie z tą niby babą z krakowa o co tu kaman ??? goście mu dali zarejestrować auto biorąc tylko cztery koła ??? przyjechali sami z Zakopca ???? coś mi ta sprawa jest lepka niech to auto jeszcze sprawdzi na pałach ale w niemcach jeśli ma taką możliwość.
mikołaj Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Jak jest na sąsiada to niech je sobie weźmie za tę zaliczkę i po sprawie:kox:
PABLO Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Spotkam się z nim ok 22:00 to wtedy pogadam, chcesz to podjedziemy tą B8ką do Ciebie Mówił mi że ma do niej numer ale nie może się dodzwonić.
Radekst Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Tomek tutaj jest wyposażenie i z tego co widzę auto ma manual skrzynię a wg. wyposażenia Tiptronic a wystarczylo napisac w pierwszej kolejnosci do Fantomasa i od razu bys znal cala przeszlosc auta bez sprawdzania go po vinach, w aso, na stacjach i nie wiadomo gdzie jeszcze ale rzeczywiście cala ta sprawa smierdzi na kilometr jedno wielkie kombinowanie ---------- Post dopisany at 19:26 ---------- Poprzedni post napisany at 19:24 ---------- Mówił mi że ma do niej numer ale nie może się dodzwonić. ciekawe czemu ---------- Post dopisany at 19:27 ---------- Poprzedni post napisany at 19:26 ---------- i spytaj sie wlasnie o ta umowe, jakim cudem juz auto zarejestrowal i co bedzie jak z autem bedzie cos nie tak jak byc powinno i zrezygnuje z zakupu bedzie auto wyrejestrowywal?
H4mm3R Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 to niech nie żałuje kasy na sprawdzenie auta łącznie z sprawdzeniem wyposażenia po vin-e co by się nie okazało że w aucie był S-tronic a teraz jest manual bo widzę że taką skrzynię też sprzedaje na aukcji Bingo i tak prawdopodobnie mogło być Włożyli manuala, bo dsg padło a w serwisie byli sterowniki kodować i ściągać blokady W sumie nie jest to powód który dyskwalifikuje auto.
FANTOMAS Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 po PR-ach z vinu 7QT CD ROM (Europe) 7T2 Navigation system (LOW) to na zdjęciach to jest LOW czy High bo mi się to widzi raczej że to nie jest LOW bo wtedy jest chyba czerwona (tak jest w A6 nie wiem na 100% jak jest w B8) jeśli tak to ja tu jeszcze widzę opcję auta z kalki to co sprzedają może być od robin hood-a z nocnego sklepu w niemczech. Dokupili spaleniucha z brifem przeszczepili pola numerowe i mają teraz cacy bo z tego co widzę do za dużo jest po PR niezgodności w wyposażeniu nie chce mi się wierzyć że się im chciało go tak doposażyć
H4mm3R Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Na foto jest MMI 3G ale czy low czy high trzeba w schowku sprawdzić.
FANTOMAS Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Włożyli manuala, bo dsg padło a w serwisie byli sterowniki kodować i ściągać blokady W sumie nie jest to powód który dyskwalifikuje auto. hmm.... no nie wiem cy to takie hop siup. Raczej by to było odnotowane w ASO że auto miało przekodowywany komp. bo to nie jest zwykłe podpięcie pod kompa tylko już poważna ingerencja w elektronikę samochodu. Ja mam tipa i kiedyś mmi to chodziło po głowie i wiem że nie jest to takie łatwe przynajmniej w B7 a nie przypuszczam żeby ułatwili sprawę z B8. Na taką wymianę trzeba skrzynie manu. , dwumasa , półosie sprężyny amory (inna klasa wagowa) pełne okablowania silnika (chyba że zrobili pająka) wymiany sterownika silnika (w B7 nie daje się przekodować jest o tym temat na forum przeróbka z tipa na manu. B6/B7) nie wspomnę o elementach wnętrza. S-tronika można kupić bez problemu za 3-5K w zależności od wiarygodności stanu i po temacie. ta skrzynia jest o niebo lepsza niż multi z B6/B7 więc nie wiem po co się wdawać w taki szit jeśli auto jest na sprzedaż dużo szybszy temat to zmiana tipa na tipa a nie zabawa w takie przeszczepy chyba że takie z manualem mieli na placu bo z tira spadło ---------- Post dopisany at 20:00 ---------- Poprzedni post napisany at 19:59 ---------- Na foto jest MMI 3G ale czy low czy high trzeba w schowku sprawdzić. czyli na pewno nie jest na płycie CD jak to podaje PR bo powinno być DVD
FANTOMAS Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 to jest 3G High no to nie mam pytań jeśli to co Pablo wkleił jest autentycznie PR-ami tego samochodu to .... Pablo a widziałeś tych gości ?? nie mieli czerwonych kubraczków białych długich bród :grin:bo takie rzeczy to chyba tylko pod choinką można znaleźć wiecie jakie to są koszty wsadzić 3G z LOW bo coś tu wie o tym jeden kolega Ludzie obudźcie się i nie dajcie się walić w rogi nie ma do kupienia na zachodzie auta z takim przebiegiem i wypasem żeby z nim nic nie robić nie ma szans szwaby nie robią prezentów a jak ktoś wam coś takiego wciska to najpierw wskoczcie sobie do przerębli a potem oglądajcie na każdą stronę i radzicie się kogo się da jak się nie znacie bo można sporo umoczyć chyba że ktoś sobie wyciera kasą pupę jak to u mnie w kiblu jest (Kerczi testował )
_Gabriel_ Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 ja tam wiecej rzeczy znalazlem z tego co wiem, to nie 7A3 CD player nie wystepowal z czytnikiem Kart SD kolejna sprawa - 8DP Radio LOW II swiadczy o tym, ze to auto nie powinno miec w ogole MMI poprawcie mnie, jesli sie myle
KERCZI Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Małe rezanko Wysłane z mojego urQuattro
FANTOMAS Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Małe rezanko http://img.tapatalk.com/d/13/12/13/zy2ydesa.jpghttp://img.tapatalk.com/d/13/12/13/ujute5es.jpg i komuś to teraz pokazał koronki kieleckie też robisz:decayed:
miodzio Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Małe rezanko http://img.tapatalk.com/d/13/12/13/zy2ydesa.jpghttp://img.tapatalk.com/d/13/12/13/ujute5es.jpgWysłane z mojego urQuattro i na odpust pod kościół ......... Wracając do białej strzały brak kodu jak u mnie E4J = s-line. oraz wzmianki o systemie start/stop:whistling: nie wspominając już o skrzyni i MMI
Rekomendowane odpowiedzi