FANTOMAS Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Nie ma problemu Jak dobrze pójdzie to po jutrzejszym losowaniu lotto coś Ci podeślę A tak na serio to zaczynam mieć zastrzeżenia do pracy skrzyni przy wrzucaniu 2 i 3 biegu (pogorszenie precyzji) i zastanawiam się czy wymiana oleju nie poprawiła by jej pracy ciezko powiedziec czy cos pomoze. jaki masz przebieg, ze chcesz olej w skrzyni wymieniac? na Twoim miejscu przegladnalbym dyfer i tam ewentualnie olej zmienil Przebieg to 225k km, sprawa dotyczy A4 B6 FWD zdecydowanie wymień olej w dyfrze
KERCZI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 raczej wybierak i Lennox przebieg tutaj nie ma nic do tego...u mnie w poprzedniej b7 tez kolo 200kkm pojawil sie problem z wrzucaniem dwojeczki - szczegolnie przy redukowaniu... ew. wodziki teflonowe do wymiany bo nie wiem jak ta skrzynia jest skonstruowana...generalnie nie drogi temat...tylko trzeba grzebnac
Krumak Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ok, dziękuję za sugestie. Będę grzebał dopiero jak wyjdzie jakaś ewentualna robota przy samochodzie.
_Gabriel_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 zdecydowanie wymień olej w dyfrze
lennox Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 raczej wybierak i Lennox przebieg tutaj nie ma nic do tego...u mnie w poprzedniej b7 tez kolo 200kkm pojawil sie problem z wrzucaniem dwojeczki - szczegolnie przy redukowaniu... ew. wodziki teflonowe do wymiany bo nie wiem jak ta skrzynia jest skonstruowana...generalnie nie drogi temat...tylko trzeba grzebnac Tys widzial
KERCZI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 No i sprawa sie rypla...najprawdopodobniej zatarty silnik ;/
Krumak Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 ---------- Post dopisany at 16:47 ---------- Poprzedni post napisany at 16:45 ---------- [/color] Nie ma problemu Jak dobrze pójdzie to po jutrzejszym losowaniu lotto coś Ci podeślę A tak na serio to zaczynam mieć zastrzeżenia do pracy skrzyni przy wrzucaniu 2 i 3 biegu (pogorszenie precyzji) i zastanawiam się czy wymiana oleju nie poprawiła by jej pracy ciezko powiedziec czy cos pomoze. jaki masz przebieg, ze chcesz olej w skrzyni wymieniac? na Twoim miejscu przegladnalbym dyfer i tam ewentualnie olej zmienil Przebieg to 225k km, sprawa dotyczy A4 B6 FWD zdecydowanie wymień olej w dyfrze Lepiej sobie wymień płyn w chłodnicy w 126p Wysłane z mojego SM-P605 przy użyciu Tapatalka
_Gabriel_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 co sie stalo? ile miales przejechane?
miodzio Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 co sie stalo? ile miales przejechane? Pytasz o stan licznika czy przebieg samochodu :grin: Jak co to mam lawetę na miejscu:decayed:
PABLO Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 :question: ---------- Post dopisany at 16:53 ---------- Poprzedni post napisany at 16:53 ---------- Boseron dzięki za odwiedziny, bemka daje radę
KERCZI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Odpaliłem , wyjechałem z garażu, zaczął przerywać wiec wróciłem odrazu i teraz stuka tak głośno jakby był zatarty cylinder albo panewki
_Gabriel_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 ale wymieniales wtryski z tego co pamietam i rozrzad tez...wiec co by bylo przyczyna? ---------- Post dopisany at 16:55 ---------- Poprzedni post napisany at 16:54 ---------- Odpaliłem , wyjechałem z garażu, zaczął przerywać wiec wróciłem odrazu i teraz stuka tak głośno jakby był zatarty cylinder albo panewki brak cisnienia oleju?
KERCZI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Sam sie zastanawiam... Moze byc trefne paliwo? ---------- Post dopisany at 16:55 ---------- Poprzedni post napisany at 16:55 ---------- Żadna kontrolka sie nie zaswiecila
miodzio Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 wtrysk mógł umrzeć albo faktycznie paliwo nie ten teges Od świec żarowych nie zapaliła się kontrolka ??
PABLO Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jeśli wlewałeś Kujawki to tak. ---------- Post dopisany at 16:58 ---------- Poprzedni post napisany at 16:56 ---------- Od paliwa tak od razu się nie zrobi momentalnie, musiałbyś wlać opał na jakiejś wsi.
_Gabriel_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 przy problemie z wtryskiem slychac zawory ---------- Post dopisany at 17:00 ---------- Poprzedni post napisany at 16:58 ---------- a nie mialem przypadkiem malo paliwa i pociagnelo caly syf z baku(wode itd)? w zimie czasem sie tak dzieje
miodzio Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 przy problemie z wtryskiem slychac zawory Dokładnie
Rekomendowane odpowiedzi