Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki chłopaki za rady, wiem że po glince by był napewno dużo lepszy efekt. W sklepie shining car na plaszowskiej polecili  http://shiningcar.pl/pl/p/Prostaff-„Ore-No-Kuro-Wax-For-Black/2686 oraz szampon http://shiningcar.pl/pl/p/Shiny-Garage-Sleek-Bubbly-Premium-Car-Bath-500ml/1129

Kusi mnie ten Harly wax albo tańszy mequiars Black wax...

Już mam taki mętlik w głowie  : D każdy co innego poleca..

Opublikowano

Jeśli auto nie było glinkowane, to polecam je wyglinkować. Glinka jest tania, łatwa w "obsłudze" i jest to szybka robota. A będziesz w szoku ile syfu jeszcze wyciągnie nawet po dokładnym myciu.

Z szukaniem co kto poleca zawsze tak jest. Podjedź sobie na Płaszowską i coś Ci doradzą na miejscu chłopaki do Twojego auta.

Edytowane przez Wurger

Opublikowano
36 minut temu, D4NTE napisał:

Mi jeszcze zostało wosku raptem na jedno woskowanie :co: a użyłem go raptem 4 razy, więc z tą wydajnością drogi Radosławie coś mamy rozbieżności  :-P (może masz jakiś niekończący się egzemplarz?):evil:

co Ty wykorzystujesz 40gram na jedno woskowanie?! :wtf:

Tak jak mowie, u mnie ledwo ledwo cos ubylo. Ewidentnie za duzo nakladasz. Poczytaj lub poogladaj filmiki ile sie wosku naklada ;)

Opublikowano
6 minut temu, Radekst napisał:

co Ty wykorzystujesz 40gram na jedno woskowanie?! :wtf:

Tak jak mowie, u mnie ledwo ledwo cos ubylo. Ewidentnie za duzo nakladasz. Poczytaj lub poogladaj filmiki ile sie wosku naklada ;)

Może być inna konsystencja wosku czarnego i jasnego. Po skończonym woskowaniu niestety dużo pozostaje w aplikatorze wosku.

Do głowy przychodzi mi jeszcze jedno... że nie woskujesz całego auta tylko to co masz w zasięgu ręki :grin: do dachu dostajesz ręką? :decayed::evil:

Opublikowano
21 minut temu, Wurger napisał:

Jeśli auto nie było glinkowane, to polecam je wyglinkować. Glinka jest tania, łatwa w "obsłudze" i jest to szybka robota. A będziesz w szoku ile syfu jeszcze wyciągnie nawet po dokładnym myciu.

Z szukaniem co kto poleca zawsze tak jest. Podjedź sobie na Płaszowską i coś Ci doradzą na miejscu chłopaki do Twojego auta.

No doradzili mi i tak dalej się zastanawiam : ) muszę poczytać jak się glinkuje co wystarczy glinkę na sciereczke z mikrofibry i tak cały samochód polerować ? A po tym woskowac ? 

Opublikowano
  • Autor

Glinke nie na sciereczke ale do ręki ;) Glinka jest jak plastelina ;)  wiec bierzesz ją do rączki , ale pamietaj robisz to na mokro i element po elemencie , lakier później jak pupka niemowlaka ;)  W Sobotę się bawiłem na Swoim Aucie ;) efekt meeeega ;) 

Opublikowano
11 minut temu, D4NTE napisał:

Może być inna konsystencja wosku czarnego i jasnego. Po skończonym woskowaniu niestety dużo pozostaje w aplikatorze wosku.

Do głowy przychodzi mi jeszcze jedno... że nie woskujesz całego auta tylko to co masz w zasięgu ręki :grin: do dachu dostajesz ręką? :decayed::evil:

nie wyobrazam sobie jak Ty w ogole jestes w stanie nabrac taka ilosc twardego wosku na aplikator (chyba ze Ty to druciakiem nakladasz?) :D

zawsze mozesz nakladac dłońmi (serio), ale tego sie bierze naprawde odrobinke a nie jakbys szpachle nakladal, jak bedziesz sie wybieral na spota to daj znac to wezme swoj smalec i zobaczysz ile zuzylem i ile nakladam :)

do dachu dostaje, co prawda po drabinie, ale siegam.

Edytowane przez Radekst

Opublikowano

Klubowicz polecił mi http://poorboysworld.com.pl/produkt/poorboys-world-nattys-paste-wax-black/

Tamtej audi kupowałem turbo za parę zł i było :P a że teraz nowsze audi to pasuje czymś lepszym. Jeszcze mam czas, bo jakoś lipcu chce wypastować. 

Jak coś dzieki Panowie za rady  ! :hi:

Edytowane przez SharkS

Opublikowano
1 godzinę temu, Radekst napisał:

nie wyobrazam sobie jak Ty w ogole jestes w stanie nabrac taka ilosc twardego wosku na aplikator (chyba ze Ty to druciakiem nakladasz?) :D

zawsze mozesz nakladac dłońmi (serio), ale tego sie bierze naprawde odrobinke a nie jakbys szpachle nakladal, jak bedziesz sie wybieral na spota to daj znac to wezme swoj smalec i zobaczysz ile zuzylem i ile nakladam :)

do dachu dostaje, co prawda po drabinie, ale siegam.

Pany dla chcącego nic trudnego :decayed: (jak widać można zużyć dużą puchę wosku na 5 woskowań),co do wosków to ja mam Harly Wax fajny jako budżetowy i do tego 400g :wink: pod niego daje cleaner dodo i efekt w miarę fajny jak na bezpłciowy biały kolor,mam tez parę samplerów dodo https://sklep.motogo.pl/Dodo-Juice-Light-Fantastic-wosk-naturalny-30ml ,  przy umiejętnym nakładaniu wystarcza na 4-5 woskowań :wink:

Edytowane przez nimskrk

Opublikowano
1 godzinę temu, SharkS napisał:

Klubowicz polecił mi http://poorboysworld.com.pl/produkt/poorboys-world-nattys-paste-wax-black/

Tamtej audi kupowałem turbo za parę zł i było :P a że teraz nowsze audi to pasuje czymś lepszym. Jeszcze mam czas, bo jakoś lipcu chce wypastować. 

Jak coś dzieki Panowie za rady  ! :hi:

no to po turbo kazdy wosk bedzie robil robote :huh:

Edytowane przez Radekst

Opublikowano

Kojarzy ktoś Extremo z Łużyckiej? Potrzebuje rabat na felgi :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie powiem tak że jeździłem paskiem b5fl 8 lat a mondeo 2 dni ale to jest jak przesiadka z malucha na mercedesa. To jest totalna odskocznia w wyposażeniu, prowadzeniu, hamowaniu, we wszystkim. Nie wiedziałem że fordy to tak dobre auta :banan:. Jestem mega mega pozytywnie zaskoczony. 

Opublikowano
Panowie powiem tak że jeździłem paskiem b5fl 8 lat a mondeo 2 dni ale to jest jak przesiadka z malucha na mercedesa. To jest totalna odskocznia w wyposażeniu, prowadzeniu, hamowaniu, we wszystkim. Nie wiedziałem że fordy to tak dobre auta :banan:. Jestem mega mega pozytywnie zaskoczony. 

Ja bym poczekał z takimi osadami z pół roku jazdy po polskich drogach...pogadamy wtedy :-)

Chyba ze porównujesz nie biorąc pod uwagę 5 lat różnicy między autami a modelowo to nawet nie chce mi się liczyć...
Opublikowano

Witam,

Panowie nie wala wam się gdzieś po garażu jakaś wiązką elektryczna VW/Audi. Obecnie przymierzam się do montażu foteli elektrycznych z pamięcią i podgrzewaniem w Oplu Vectra C mojego Ojca. Mam już z grubsza wszystko prócz pinów (piny żeńskie). Na forum Vectry jest fajny opis montażu, tyle że nikt nic modrego nie pisze na temat rodzaju pinów jakie są potrzebne, a jak ktoś już coś napisze to zaraz inni negują nie podając nic konkretnego. Na elektrodzie piszą, że piny te występują także w VAG'u, konkretnie chodzi mi o wypełnienie miejsc zaznaczonych na czerwono na załączonej fotce.  Aha nawet się nie spodziewałem, ale vectra C posiada w opcjach pamięć ustawień fotela kierowcy, lusterek zewnętrznych oraz lusterka wewnętrznego - w audi chyba tego jeszcze nie było ;)

brakujące piny.png

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano

Panowie wiecie gdzie w Krakowie kupie zapach California car Scents ?

Patrze i chyba w kazdym sklepie kosmetycznym dla aut ? Szkoda ze nie kupi w każdym sklepie typu Auchan...

Edytowane przez SharkS

Opublikowano

robie w motochemi na Slawka czasem zakupy ...polecam tanio duzy asortyment sa na allegro ale nie wiedza co to tuga do felg :mellow:... nic nie przebije gości z Płaszowskiej. Tam sa Panowie oni ci doradza za rękę poprowadzą.

Opublikowano

Będę musiał kiedyś udać się do motochemi na centralną bo co do zapachu mają chyba najtaniej : ) 

Opublikowano
  • Autor

dzieki za spota :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.