Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 22.11.2018 o 10:44, skotyman napisał:

W/g. mnie nie ma się czym podniecać bo szału nie będzie. Raz , że auto w ogonie stawki dwa , że niestety ale w tym sporcie trzeba mieć dwie ręce sprawne na 110%. Może i dawał radę na treningach ale co będzie się działo na prawdziwym wyścigu to się okaże. Myślę , że gdyby nie Orlen i 25 Mln $ wpisowego to nie byłoby o czym mówić bo to team który szukał kierowcy z dobrym sponsorem. W naszym sporcie byli już tacy którzy dużo osiągnęli i odchodzili w chwale ale potem czy to z nudy czy głodu sławy wracali czy to na ring  czy na skocznię (Michalczewski , Adamek i Małysz) i kończyli na deskach czy gdzieś w środku stawki a kibicom zostaje w pamięci to co było na końcu. Dlatego życzę mu jak najlepiej ale wydaje mi się , że nic nie zwojuje kasa się od Orlenu skończy i Williams mu powie pa.

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Interesuję się Formułą 1 i karierą Kubicy nie od wczoraj, dlatego dziwią mnie teraz te wszystkie pesymistyczne lub conajmniej sceptyczne komentarze. Formuła 1 zmieniła się znacząco od czasów kiedy debiutował w niej Robert, ale to nadal najmocniejsza seria wyścigowa na świecie.

Faktem jest, że gdyby nie zaplecze finansowe nigdy byśmy nie zobaczyli Kubicy w Williamsie, ale kasa to nie wszystko. Ten rok pokazał im to aż zbyt mocno. Od nowego roku wchodzą nowe przepisy, które dają szansę Williamsowi na odbicie się od dna. A Kubica regularnie dokładał w treningach swoim zespołowym kolegom, mimo, że do auta wsiadał co kilka dobrych tygodni. W ubiegłbym roku testował w symulatorze Reb Bulla robiąc zbliżone czasy do Verstappena i Riccardo. Prawdą jest też, że jego tempo w wyścigu stoi pod wielkim znakiem zapytania, tak samo jak umiejętności zachowania się na pierwszym okrążeniu. Kilka razy w wywiadach Kubica podkreślał, że jest dla siebie najsurowszym sędzią i gdyby nie widział sensu powrotu to odpuściłby po pierwszym teście z Renault, że ma najwięcej do stracenia, i że nie wraca po to, żeby się powozić..

Domyślam się, że kwotę 25 mln $ wziąłeś z TV.. Wg tego co podają inne media to kwota sponsoringu zależy od kilku czynników, jednak są to podobno okolice 10-11 mln $. Akcje Orlenu w dniu ogłoszenia Kubicy poszły o około 2.15% co przełożyło się na wzrost wartości spółki o 96,7 mln PLN. 

Tematu ręki nie chce mi się za bardzo komentować, bo było to wałkowane milion razy. Na koniec tylko mały zwiastun tego co robił Kubica w rajdówce. ?

Opublikowano
W dniu 23.11.2018 o 13:05, Krzysztof.95 napisał:

Na wiekszych wulkanizacjach nie powinni miec z tym problemu. Sprobuj firme Krawal na ul. Cienistej 1. W moim przypadku sobie poradzili.

Dzięki  ,już załatwione ?

Opublikowano
W dniu 24.11.2018 o 13:48, skotyman napisał:

Interesuję się Formułą 1 i karierą Kubicy nie od wczoraj, dlatego dziwią mnie teraz te wszystkie pesymistyczne lub conajmniej sceptyczne komentarze. Formuła 1 zmieniła się znacząco od czasów kiedy debiutował w niej Robert, ale to nadal najmocniejsza seria wyścigowa na świecie.

a ja się interesuje od przedwczoraj.... ;)

Nie neguje tu umiejętności Kubicy tylko fakt , że jego niedowład prawej ręki nigdy nie da mu zdolności do prawdziwego rywalizowania z dobrymi kierowocami nie mówię tu o miernotach z końca stawki bo takimi byli jego koledzy z teamu z poprzedniego roku. Mówiąc o prawej ręce zdajecie sobie sprawę co to znaczy dla osoby prawo ręcznej która musi zastąpić większość zdolności prawej ręki , ręką lewą. Kubica to bardzo dobry kierowca techniczny. Potrafił robić okrążenia praktycznie w powtarzalnych czasach ale co innego być skupionym na robieniu dobrych czasów okrążenia a co innego ta sama jazda z kilkoma przeciwnikami którzy robią wszystko żeby mu w tym przeszkodzić a jego problemy z ręką będą mu w tym niestety bardzo przeszkadzać. Co innego móc skupić się na tym co się dotyka na kierownicy i czym kręci sprawną dominującą prawą ręką a co innego gdy trzeba to robić lewą która nie jest "ulubioną ręką mózgu" i jeszcze patrzeć w lustra i korygować nastawy bo ktoś ci się nagle np. wpi....y przed nos przed zakrętem i trzeba nagle zmienić gwałtownie tor jazdy i szybko zmienić nastawy itp. historie.  W rajdach Kubica nie odstawał bo i jego problemy z ręką nie maiły aż tak dużego znaczenia. Gdyby mu dopieli hak do ręki też by sobie dał radę z szifterem lagą od ręcznego czy łopatką zmiany biegów ale w F1 kierownica jest tak skomplikowanym gadżetem , że musi się mieć parę sprawnych dłoni bo w niej jest większość ustawień które mają diametralnie znaczący wpływ na zachowanie się auta na torze. 

kierownica_saubera_2015.jpg

Nie ujmuję jego umiejętnością był bardzo dobrym kierowcą F1 a czy jest nadal z niedowładem prawej ręki to zobaczymy. Mnie chodzi tylko o to , że ma renomę z przed wypadku, ale jeśli się sprawdzi to o czym piszę to pozostanie niesmak bo okaże się , że więcej było parcia na powrót niż możliwości fizycznych jakie w chwili obecnej prezentuje i jego renoma już nie będzie obejmować startów w F1 tylko z przed wypadku.

Co do kwoty czy to było 25mln czy 11mln$ to mogę się tyko opierać na tym co podają w mediach bo nie byłem przy rozmowach jego z pinokiem z BZ WBK-a i nie wiem co i ile mu obiecał za to żeby nie robił chryi , że pinkokia nagrali jak mówił , "że dobrze że Kubica sobie rękę złamał bo go nie będzie musiał sponsorować". Kubica na pewno dostał kiełbasę w postaci , że Orlen się nim zaopiekuje i dlatego się spotkał z pinokiem już na drugi dzień jak pojawiło się to nagranie bo inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć , że ktoś tak o nim mówi a on na drugi dzień wpada do niego rano na herbatkę i kwituje sprawę "bez urazy - jedziemy dalej".

Życzę mu jak najlepiej ale oby jego historia kariery nie miała w annałach finału , że "mu się wydawało że może wrócić do F1 a okaże się  inaczej" bo jak pisałem mieliśmy już kilku takich mistrzów którzy chcieli wrócić ale żadnemu nie udało się już odnieść sukcesu a wręcz przeciwnie dostawali baty. Nie bez przyczyny jest przysłowie , że " nie wchodzi się dwa razy do tej samej wody " a dobrym przykładem jest tu F.Masa jak dostał w kask sprężyną od Barichellego. Kilka miesięcy w szpitalu i gość nie potrafił się nawet zbliżyć do formy z przed wypadku. 

Dalej twierdzę , że Williams potrzebował sponsora a na drugim miejscu kierowcy bo ich problemem jest auto i brak środków na rozwój technologiczny auta a kierowca był sprawą drugorzędną. Oni się już od paru lat ratowali takim właśnie układem brali kierowcę za którym stała konkretna kasa bo nikt poważny nie chciał wejść w roli tylko i wyłącznie sponsora bo i stajnia mierna i sukcesy słabe bo to nie jest sport że ktoś ci da nakleić naklejkę na spoiler "GNIOTPOL" za jakieś obsrane 100K PLN tu wchodzą w grę konkretne pieniądze jak się inwestuje miliony $ to się chce aby było widać jego logo na aucie z czoła stawki i kojarzono z czymś dobrym a nie odwrotnie.

Opublikowano
58 minutes ago, FANTOMAS said:

Nie ujmuję jego umiejętnością był bardzo dobrym kierowcą F1 a czy jest nadal z niedowładem prawej ręki to zobaczymy.

W moim poprzednim komentarzu chodziło głównie o to, żeby zaczekać do kilku pierwszych wyścigów nowego sezonu z krytycznymi osądami i hejtem. Swoją wiedzę opieram na opiniach dziennikarzy i osób obecnych w padoku oraz głównego zainteresowanego, czyli Kubicy. Czytając Twój komentarz śmiem twierdzić, że za dużo wywiadów z Kubicą nie miałeś okazji poczytać/zobaczyć. Jedna rada to wstrzymać się z czarnymi wizjami przynajmniej do pierwszego wyścigu w Australii, żeby później się nie wstydzić jakby jednak jeszcze coś potrafił ten Robercik pojechać. Tymczasem trzeba się cieszyć, że będziemy mieli swojego reprezentanta w F1! ?

PS. Epizodu politycznego nie będę komentował, bo to totalnie nie moje klimaty. 

Opublikowano
2 godziny temu, skotyman napisał:

W moim poprzednim komentarzu chodziło głównie o to, żeby zaczekać do kilku pierwszych wyścigów nowego sezonu z krytycznymi osądami i hejtem. Swoją wiedzę opieram na opiniach dziennikarzy i osób obecnych w padoku oraz głównego zainteresowanego, czyli Kubicy. Czytając Twój komentarz śmiem twierdzić, że za dużo wywiadów z Kubicą nie miałeś okazji poczytać/zobaczyć. Jedna rada to wstrzymać się z czarnymi wizjami przynajmniej do pierwszego wyścigu w Australii, żeby później się nie wstydzić jakby jednak jeszcze coś potrafił ten Robercik pojechać. Tymczasem trzeba się cieszyć, że będziemy mieli swojego reprezentanta w F1! ?

PS. Epizodu politycznego nie będę komentował, bo to totalnie nie moje klimaty. 

tej.. ale ie rób tu ze mnie hejtera Kubicy bo nim nie jestem.

Ja tylko oceniam to co widzę w telewizji bo innej styczności z człowiekiem nie mam. Po tym co widać jego ręka jest raczej nie władna niż władna. Dlatego oceniając to jak wygląda motoryka prawej ręki + długa przerwa w F1 oraz kiepski team = że raczej szału na torze nie będzie a media i ludzie się podniecają co najmniej jakby go do Ferrari wzięli a on był w szczycie formy.  Czytałem wypowiedzi kierowców z F1 i ogólnie mają go za inwalidę który pcha się na tor  ale ja mam nadzieje , że im utrze nosa chociaż zdrowy rozsądek podpowiada mi , że będzie mu bardzo ciężko biorąc pod uwagę to co pisałem wcześniej.

Sprawa polityczna ma tutaj właśnie duże znaczenie bo ta sytuacja z Orlenem nie jest  przypadkowa.  Williams go przyjął tak jak rok temu Sirotnikna za którym ponoć lobbował sam Kreml i kasa też poszła za nim gruba a , że się nie pokochali z Williamsem i wyników dla chłopaka nie było za co obwiniał team to się wycofali no i Williams został w czarnej pupie i na to się pojawił Orlen bo trzeba było błysnąć jakimś good news-em bo dobra zmiana miała ostatnio same wtopy więc była potrzeba jakiegoś sukcesu. Do Williamsa się nie pchał nikt z kasą więc łyknęli Kubice jak pelikan rybkę i mają na kolejne dwa sezony na przeżycie i tyle w temacie a jak się okaże , że Kubica będzie w pierwszej 10-ce w Melbourne to odszczekam moje czarne wizje i tyle w temacie.

i bez spiny.....

Edytowane przez FANTOMAS

Opublikowano

Pół godziny zajęło mi czytanie wszystkich postów od niedzieli, nie przesadzajcie z ta wylewnością.

Tak w ogóle to :hi:

Opublikowano
  • Autor
50 minut temu, edraven napisał:

Pół godziny zajęło mi czytanie wszystkich postów od niedzieli, nie przesadzajcie z ta wylewnością.

Tak w ogóle to :hi:

:hi:

Opublikowano
7 godzin temu, skotyman napisał:

Oglądałem to wczoraj na TVN24.

Najbardziej zwróciła moją uwagę 13 minuta i 15 sekunda gdy reporterka pyta się ojca czy rozmawiał z Robertem a on na to " ....jeszcze nie " ?!

wygląda , że chyba coś jest między nimi nie halo skoro ani syn do ojca nie zadzwonił żeby się pochwalić ani ojciec żeby pogratulować 

Opublikowano
3 godziny temu, FANTOMAS napisał:

Ładna ?

Powitać z wieczora

Znajomemu wpadła w oko taka a4 warto nią sobie głowę zawracać? https://allegro.pl/ogloszenie/sprzedam-audi-a4-b8-2xsline-7667722468

Opublikowano

Panowie, nie potrzebuje ktoś takich uchwytów na głośniki:

https://www.morele.net/b-tech-loudspeaker-para-bt77-b-1085516/

kupiłem je dla siebie, ale jednak będę montował głośniki na uchwytach sufitowych. Sprzedał bym je za 100zł - uchwyty są nowe nigdy nie montowane.

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano
22 godziny temu, D4NTE napisał:

Ładna ?

Powitać z wieczora

Znajomemu wpadła w oko taka a4 warto nią sobie głowę zawracać? https://allegro.pl/ogloszenie/sprzedam-audi-a4-b8-2xsline-7667722468

Tak z ciekawości - były takie fotele oryginalnie montowane w a4 (nie s4/rs4)??

Opublikowano
11 minut temu, bdkamil napisał:

Tak z ciekawości - były takie fotele oryginalnie montowane w a4 (nie s4/rs4)??

Tak w pakiecie individual

Opublikowano
23 godziny temu, D4NTE napisał:

Ładna ?

Powitać z wieczora

Ładne to to jest ale trochę gruby hajs jak za MY2009. Czyli jeszcze pompa oleju do zrobienia, pompa wysokiego ciśnienia też ryzykowna . No i jak automat bez quattro to jest multi , a multi jeszcze z tego roku to mina. Za dużo znaków zapytania za te pieniadze, nie samymi pompejami się jeździ.

Opublikowano
16 godzin temu, edraven napisał:

Ładne to to jest ale trochę gruby hajs jak za MY2009. Czyli jeszcze pompa oleju do zrobienia, pompa wysokiego ciśnienia też ryzykowna . No i jak automat bez quattro to jest multi , a multi jeszcze z tego roku to mina. Za dużo znaków zapytania za te pieniadze, nie samymi pompejami się jeździ.

dlatego trzeba zacząć zbierać na e-trona ;)

tam żadnych pompek już nie będzie może z wyjątkiem pompki do spryskiwaczy chociaż i może to zastąpi np. wprowadzana w ultradźwiękowe drgania szyba który nie pozwoli osiadać kroplom.

W tym e-tronie nie pokazują jak się otwierają drzwi a nie widać klamek więc ciekawe jaki bajer wymyślili ze sposobem ich otwierania.

Linię ma najładniejszą ze wszystkich modeli jakie do tej pory widziałem w audi zwłaszcza dupcia im wyszła perfect. Widać , że pociągnęli sobie kreskę od prosiaka ale profil boczony jest dla mnie idealny.

Czekam kiedy to będzie można zobaczyć na żywo. 

Zobaczcie co wielkościowo zastąpi obecny silnik i skrzynię 

Opublikowano
20 godzin temu, edraven napisał:

Byli dziś oglądać to audi i padaka na maksa. Szkoda czasu na nią ???

Screenshot_20181202-154913_Messenger.jpg

Screenshot_20181202-154930_Messenger.jpg

Screenshot_20181202-155153_Samsung Experience Home.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, FANTOMAS napisał:

dlatego trzeba zacząć zbierać na e-trona ;)

https://autokult.pl/32577,audi-e-tron-gt-najbardziej-fascynujacy-elektryk-jaki-trafi-do-produkcji

Jest piękny ?

Cena to zapewne około pierdyliard złotych w wersji podstawowej..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.