Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośniki 16cm w przednich drzwiach Audi A4 B5 bez przeróbek tapicerki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po trochu bede dzialac :D a znalezliscie moze gdzies jakis otworek gdzie mozna z komory silnika przeciagnac przewod zasilajacy do wzmacniacza bez psucia ???

Opublikowano

Po trochu bede dzialac :D a znalezliscie moze gdzies jakis otworek gdzie mozna z komory silnika przeciagnac przewod zasilajacy do wzmacniacza bez psucia ???

np:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_avg_dlugosc_przewodu_i_miejsce_wzmacniacza-t30054.0.html;msg391471#msg391471

masz na ten temat cały watek :cool1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem Clariony ale mają oryginalnie jakiś badziewny filtr, jaką zwrotnicę polecacie?

Opublikowano

hehehe wyrzuc je :tongue4:, a tak serio to poszukaj na allegro zwrotnic od Tonsila model speed 1300 albo 1700 , cościk powinno z tego wyjść , ps w ogóle polecam głośniki Tonsil model speed 1700 ,cięzko je dostac ale nie sa liche :good:

Opublikowano

Szukam zwrotnic, ale chyba nie pomoże mi to, bo basu nie ma w ogóle ;( Czy przyczyną może być to, że głośniki przykręcone są do boczka i on się trzęsie? Drzwi nie są też wygłuszone...

Opublikowano

Kolego ja mam drzwi wygluszone i powerbass L-60C plus wzmacniacz stega,glosnik zamontowany sztywno na panelu z MDF i d*pa bass kiepski. przesledzilem juz ze sto tematow na ten temat i nikt mi nie odp co moze byc tego przyczyną.

Opublikowano

bo w B5 żeby zrobić dobre granie trzeba serio mega konkretnie porezać!

ja na 13cm jakoś mam spory bass, każdy kto słucha mówi że to nie możliwe :tongue4:

a wygłuszałem mega beznadziejną matą, w dodatku nie jest to zrobione perfekt,

i jak narazie wystarcza, ale myślę nad dwoma 16cm w jedno drzwi :kox:

Opublikowano

to napisz jak po kolei zrobiles co i jak

Opublikowano

więc

okleiłem wewnętrzną stronę drzwi, matami bitumicznymi, srebrnymi, można je kupić w castoramie np.

stosuje się je podobno do oklejania kominów na dachu :naughty:

okleiłem od środka, potem zrobiłem stelarz do konstrukcji drzwi z płaskowników, powycinałem zaaokrąglenia tak żeby było dopasowane do okrągłości głośnika, no i przykręciłem go, podłączyłem zwrotnice i okleiłem całą przestrzeń między boczkiem a ramą, i tyle, aha dałem tam po 2 warstwy,

kabelki wymieniłem na 2,5mm, gra to pod wzmakiem US Amps XT800.4, głośniki to ES 5C

więc efekt końcowy jest taki jak na zdjęciu powyżej, nic innego, a tam nawet jest to staranniej zrobione!

dziwię się tylko dlaczego wybieracie zestawy LC zamiast ES... LC niby są do łagodnego grania, a ES są uniwersalne bardziej, chociaż bardziej nadają się do mocniejszego grania niż LC

no i ten wzmak STEG, z tego co wiem on jest raczej od mocnego grania, w sensie najlepiej do basu!

ale to tylko moja wiedza na ten temat :wink4:

Opublikowano

to moze szkopuł tkwi w glosnikach jezeli piszesz ze nie sa zbytnio zbasowane.wybralem wlasnie PB bo slyszalem ze potrafia mocno kopnąc, i w opisie na stronie ESSA gdzie je zakupilem tez bylo opisane ze od tego modelu zaczyna sie "prawdziwa basowa jazda" a ponadto na wielu forach ludzie je chwalili i wybierali wlasnie do mocnego basu. dales mi teraz do myslenia.

Opublikowano

no wiesz, ja tak słyszałem tylko, nie masz się czym sugerować zabardzo

a z moich innych spostrzeżeń to napiszę że ja wygrzewałem dłuuugo te głośniki, chociaż kupiłem je od dobrego znajomego, grał na nich 3 miesiące, ja też gram na nich rok, ale cały czas też z subem, tak dzisiaj posiedziałem, sub był odłączony i serio sam się dziwie że takie malutkie pyrczki a tak nawalają :polew:

więc nie mogę chyba pomóc, tym bardziej że masz tak samo to zrobione

a jakie masz radyjko? model/marka

pewnie pisze, ale nie mam w tym momencie czasu czytać :tongue4:

Opublikowano

panasonic CQ-C9700N wysoki model z cyfrowym korektorem i 24 bitowym przetwornikiem ale wczesniej podlaczalem pod sam deck clariona i wydaje mi sie ze to nie radio.

Opublikowano

A może polaryzacja głośnika jest nieprawidłowa i dlatego nie ma basu.

Opublikowano

jest ok polaryzacja

[br]Dopisany: 23 Luty 2009, 22:15_________________________________________________nie wiem chyba sie przejade do jakiegos CA moze mi cos poradzą

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

napewno nie pasują, do b5 musisz wyrezac sam i nie pytaj nikogo o wymiary co i jak bo nie dostaniesz konkretnej odp,musisz rezac sam metodą prob i bledow ja zeby wyrezac panel pod 16cm glosniki wycinalem go chyba z piec razy aby z niczym nie kolidowal, i pamietaj jak zamontujesz glosnik sprawdz czy szyba sie do konca opuszcza bo chyba z tym mialem najwiekszy problem.

Opublikowano

Czy dystanse od Audi A4 po 2001 będą pasować do A4 B5??

http://www.allegro.pl/item605091143_hertz_dsk_165_dedykowanedystansemdf_kurier24h.html

Pasować nie będą, chyba że będziesz je przerabiać :mysli: i tak na jedno wychodzi więc chyba lepiej od zera rzeźbić, bo z tych pewnie i tak nic Ci nie zostanie :cool1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Swietna robota, zrobilem wszystko zgodnie z opisem i z efektu jestem bardzo zadowolony. Zamontowałem zestaw Blaupunkt Th 172. Wielkie dzieki dla froger34 i innych za opis i fotki !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam takie pytanko gdyż po zdięciu boczka z drzwi ukazał mi sie taki widok :

img1969.jpg

I tu moje pytanie bo chce wygłuszyć drzwi i nie wiem co zrobic z tym białym plastikiem w lewym gornym rogu bo z tego co patrzyłem po innych zdięciach to nie było takowego. Czy sie go pozbyć czy poprostu równie okleić matą??? Jak myślicie?

Opublikowano

Wywalić , tą pianke też wywalić