Opublikowano 8 Czerwca 201115 l siemka ostatnio się zahaczyłem o krawężnik walić tą felgę bo jest już i tak porysowana, ale co z tą oponą? da się ją jakoś naprawić? w ciągu 9 godzin nie spadło ani bara pozdrawiam i proszę o opinie:)
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l i nigdy ani bara nie stracisz...takie uszkodzenie to jak zadrapanie naskórka, nic jej nie będzie i opona jest pełnowartościowa, a uszkodzenie jest kosmetyczne
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l nic się nie będzie działo zdarłeś trochę rant ochronny też mam takie uszkodzenie i wulkanizacji powiedzieli żebym się nie martwił struktura opony jest nie naruszona
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l Potraktuj tę odpowiedź jako żart " Na tej oponie możesz śmigać aż do śmierci "
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l co to za oponki t1R? mi tak poszło w contitentalach u mamy w aucie, i nie wiem czy można naprawić taką oponkę?
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l nie da się raczej naprawić możesz odwrócić oponę uszkodzeniem do środka
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l nie da się raczej naprawić możesz odwrócić oponę uszkodzeniem do środka o ile nie jest kierunkowa :gwizdanie:
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l kierunkową można zamienić na drugą stronę auta na asymetrycznych jest oznaczenie" out side " i tych się nie da
Opublikowano 8 Czerwca 201115 l kierunkową można zamienić na drugą stronę auta na asymetrycznych jest oznaczenie" out side " i tych się nie da no właśnie o te mi chodziło-pomyłka
Opublikowano 9 Czerwca 201115 l Nie panikuj uszczerbiła sie w miejscu gdzie ma najwięcej mięsa. Z takim uszkodzeniem można spokojnie dalej eksploatować oponę.Nie została w żaden sposób naruszona konstrukcja nośna opony.
Opublikowano 9 Czerwca 201115 l jak sie nie da odwrócić to do gumiarza i niech ci naleja troche gumy na to i wyrównają, pewnie za piwo to zrobią
Opublikowano 9 Czerwca 201115 l to jest uszkodzenie rantu chroniącego felgę i nie ma wpływu na bezpieczeństwo, po co kombinować ????? przekładka chyba tylko po to żeby nie było widać.....
Opublikowano 12 Czerwca 201115 l Jak to już wcześniej zostało powiedziane jest to tylko powierzchowne uszkodzenie. Nie ma obaw o użytkowanie tej opony choc kosmetyka jest możliwa. Takie szkodzenie się naprawia. Po odpowiednim oszlifowaniu uszkodzenia ubytek wypełnia się mieszanką gumową i wygrzewa i tu mało doświadczony wulkanizator może narobic więcej szkody niż pożytku. Jeśli źle dobierze kształtke i/lub przegrzeje opone może ona sie nieco odkształcic. Nie będzie to wprawdzie miało wpływu na wytrzymałośc opony a tym samym bezpieczeństwo ale może miec wpływ na bicie opony przy większych prędkościach. Choc można to też zrobic bez obaw mieszanką samowulkanizującą. Będzie to jednak tylko kosmetyka a pare groszy trzeba wydac. Warto w taką naprawę zaiwestowac gdy uszkodzenie dotrze do kordu. Jeśli nie jest on uszkodzony opona będzie nadal bezpieczna ale ubytek należy wypełnic gdyz woda spenetruje kord i opona się rozczłapie a wtedy to już tylko wymiana
Opublikowano 13 Czerwca 201115 l Ja piernicze! Jak mozna napisac tyle postow na temat takiego nedznego otarcia.... Moim zdaniem to nie jest warte ani jednego posta- OLEJ to i juz! A co do nalewnania gumy.....-> :polew: :polew: :polew: