Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z głośnością radia Chorus - podgrzewanie "procka"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

miałem ten sam problem z głośnością w moim radio audi chorus, wyciągnołem je za pomocą wycietych paseczków ze starej karty do budki telefonicznej i wyszło bez zadnego problemu, znalazłem na a....o ofertę z naprawą ( czyli wymianą procesora na nowy i zczytanie danych ze starego na nowy i odrazu zczytanie kodu radia ) zapłaciłem za to 170zł z dwiema przesyłkami i gra ładnie i mam dwa lata gwarancji :) a podgrzewanie zapalniczką to naprawa na krótką metę

Opublikowano

u mnie sie samo naprawiło. podgrzewalem przez dwa lata raz na 2 miesiace. teraz od poł roku jest ok :shocked:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

fabi_wgw ja też sie pisze na PROMOCJE i wymiane procka bo już dłużej nie zdzierże a zaczeło sie zimno i grzanie pomaga na krótko :gwizdanie:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podgrzewanie procka to już historia. Wymiana na nowy to spore koszty.

Ale uwaga:

Jest nowa metoda znacznie tańsza i skuteczniejsza. Raz naprawione radio nie wróci już do serwisu z tą samą usterką. Tak jak pisałem jakiś czas temu opracowałem alternatywną metodę naprawy. Działa to w moim aucie od około roku. Nie miałem jednak czasu na wykonanie większej ilości, żeby móc zaoferować na forum. Dziś wystawiłem aukcje na allegro. Napraw radio i uwolnij swoje uszy :D. Dla użytkowników forum promocja -10zł (minus 10zł).

Pozdrawiam

Opublikowano

Jest nowa metoda znacznie tańsza i skuteczniejsza. Raz naprawione radio nie wróci już do serwisu z tą samą usterką. Tak jak pisałem jakiś czas temu opracowałem alternatywną metodę naprawy.

grzejesz procek w piekarniku :decayed:

Opublikowano

Witam, nie ma to nic wspólnego z podgrzewanie, pieczeniem czy smażeniem :shocked:. Podszedłem do tematu z innej strony. Skoro procesor jest sprawny a problem dotyczy tylko regulacji poziomu głośności to nie ma potrzeby jego wymiany. Obszedłem zatem funkcję regulacji volume. Dodam tylko że cała zabawa z lutownicą sprowadza się do przylutowania dwóch przewodów i zapięciu adaptera na procesor. Sam wykonałem adapter oraz napisałem do niego oprogramowanie. Teraz przymierzam się do zastąpienia wyświetlacza FIS. Jeżeli ktoś posiada uszkodzony licznik z FIS to mogę naprawić radyjko za licznik :). Pozdrawiam.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Można też podgrzać lutownicą. Rozpuścić kroplę cyny na procesorze i przez chwilę ją tam potrzymać. Trzeba jednak uważać aby się spłynęła obok procka bo będzie kiła. Ja zrobiłem wyciąłem sobie okienko nieco mniejsze od procesora z preszpanu i tam podgotowałem cynę. Jak na razie usterka ustąpiła. Pozdrawiam