Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z głośnością radia Chorus - podgrzewanie "procka"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam jeszcze kilka tych procesorów, ale niestety mazowieckie. Chociaż radio można wysłać pocztą.[br]Dopisany: 16 Wrzesień 2008, 14:47_________________________________________________

Podałbyś namiary na tego magika z Torunia? Tam czasem bywam to przy okazji może by mi radio naprawil:) A dobrze robi te radia? Poleciłbyś go?

W Toruniu ten serwis wymienia procesory na nowe, ale radio trzeba zostawić na kilka dni.

http://torunskiefirmy.pl/dane;855;SERWIS,AUDIO,VIDEO,Lech,Gorski,Torun.html

Więcej nic nie wiem, poza tym, że ma nowe procesory.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

za miesiac padnie. mam tak zawsze...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

czy jest mozliwe ze nie bedzie chodzilo radyjko po podgrzaniu???bo u mnie tak sie stalo byc moze przesadzilem z grzaniem.

Opublikowano

byc moze cos stopiles. grzales bezposrednio plomieniem?

Opublikowano

grzalem bezosrednio plomieniem. byc moze to byl moj blad.teraz sie wlaczy tylko raz i juz koniec za drugim razem koniec a glosnosc wcale. A wiecie moze czy jest mozliwosc samemu jakos wymienienia tego procka jesli ma sie drugie takie samo radio tylko ze w tamtym znowu mam wyswietlacz stluczony i nie wiem co bylo by latwiejsze czy ten procesor wymienic czy wyswietlacz.??? jak sądzicie? czekam na odpowiedzi

pozdrawiam wszystkich fanów A4

Opublikowano

zanies do jakiegos fachowca z lutownica precyzyjna i ci to przelutuje. masz pewnosc ze w tym drugim radiu procek nie ma juz tej wady?

Opublikowano

Ja mam na to inny sposób, radio działa od roku - do dwóch lat bez problemu, minusem jest to ze trzeba wylutować, procesor, zrobiłem już tak ze trzydzieści radii żadnej reklamacji.

Pozro

Opublikowano

no to jaki masz ten sposob z tym wylutowaniem tego procka. Co dalej trzeba robic???

Jak bys mogl to opisz ta swoja metode na pewno wielu z nas by sie to przydalo

Opublikowano

Jeśli jest ktoś zainteresowany naprawą to proszę na pw, naprawa polega na nowym zaprogramowaniu procka, i wygrzaniu procesora, mam do naprawy od 2 do 6 radi tygodniowo, jeśli ktoś nie bardzo radzi sobie z lutownica odradzam , gdyż wylutowanie procesora wymaga troszkę doświadczenia. A jeśli jest taka potrzeba mogę rozkodować radio jak ktoś będzie chciał zakodować na system bose.

Pozdrawiam

Opublikowano

@ bialas23

Tzn. że montujesz nowe procesory ? Ile kosztuje taka przyjemność ?

Opublikowano

Wszystko jest robione na starym procesorze. Kosz nie jest wielki.

Opublikowano

Hehe :polew: tylko jest mały problem, ten procek przechowuje kod aplikacji w ROM. Czyli można tylko odczytywać jego zawartość :wallbash:. Możesz więc wykonać co najwyżej przeprogramowanie eepromu, który i tak jest już uszkodzony i nic tym nie zyskasz. Pewnie podgrzewasz tylko proca i tyle. Chwilowo poprawiają się właściwości fizyczny struktury eepromu i jest git przez kilka miesięcy czasem tygodni.

Opublikowano

Wszystko jest robione na starym procesorze. Kosz nie jest wielki.

mysle ze po prostu wylutowujesz procka i grzejesz go w piekarniku. doraźna robota. jednym slusznym rozwiazaniem w naszym przypadku to przelutowanie procka bez wady.

Opublikowano

Moja metoda wystarcza na conajmniej 1,5 roku a nie jak metoda zapalniczki na kilka dni albo dwa tygodnie, chyba ze ktoś woli wyciągać radio i podpalać ale to jego sprawa. I niejedno radio które oddawane było do magro z problemem głośności wylądowało u mnie na stole ....

Opublikowano

a tam nie pasuja, mam alpine z czerwonym podwietleniem i jakos nie widze problemu z nie pasowaniem do reszty, do tego mp3 a nie kaseta

Opublikowano

a tam nie pasuja, mam alpine z czerwonym podwietleniem i jakos nie widze problemu z nie pasowaniem do reszty, do tego mp3 a nie kaseta

ee to juz nie to samo.. co ori to ori

Opublikowano

pffff, ori na kasete :decayed: i ze zrabanym prockiem :rolleyes: spoko kazdy lubi co innego

Opublikowano

pffff, ori na kasete :decayed: i ze zrabanym prockiem :rolleyes: spoko kazdy lubi co innego

masz cos do kaseciaków kolego? :evil2:

pamietaj - dobry kaseciak nie jest zly ( a wekslarka w bagazniku jeszcze lepsza :tongue4:)

Opublikowano

czesc, a panowie ktore nowsze wersje oryginalnych radyjek na cd beda pasowac do b5? Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Ja wiem, że jak miałem radio gamma cc z rocznika '98 to już było minimalnie węższe i nie wyglądało to za ciekawie. Więc wróciłem do modelu z '95. Z tego względu nie wiem czy warto inwestować w oryginalne. Czy nie lepiej poszukać jakiegoś z ładnym czerwonym podświetleniem i żeby nie odstawał za bardzo panel radia od reszty deski.

Za cenę oryginalnego z CD, można już naprawdę dobre radio wyrwać np.

http://www.allegro.pl/item479718113.html albo

http://www.allegro.pl/item469699481.html