Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z głośnością radia Chorus - podgrzewanie "procka"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja też jednak wole zostać przy ori i zmieniarce a procka ostatnio podgrzałem troszke dłużej i działa mimo zimna poniżej 0 :naughty: a jak długo niewiem,

Opublikowano

u mnie jak i kazdego ten peoblem wystepuje:D radia na inne nie zmienie bo wtedy juz nie jest to samo;p ja mam to gdzies... wiem ze codziennie rano prez jakies 20 min nie ruszac mam galki i uszy mi nie odleca;p a concertI i dobra zmieniarka to jest klasa sama w sobie:D:)

mam dostep do lutownicy HotiAir wiec we wtorek powalcze z tym i zobacze na jak dlugo pozbede sie problemu.

Opublikowano

ok i daj znac ziomus bo mnie juz cholera bierze. przy tych temp. miesiac mi wytrzymuje. juz zdemontowalem dokumentnie wozek na kasetę zeby nie rezac tego za kazdym razem

Opublikowano

pewnie;) zdam relacje co i jak:D a jest ktos taki ktorego ten problem juz nie dotyczy???:D wygral ktos ze zje*** glosnoscia??:D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja wygrałem :D Zamówiłem tą operacje u Fiabiego :) Naszczęście miał jeszcze wtedy te procki - wymienił i gra gitara aż miło :) do tego podpięta zmieniara na kasrty SD i USB :)

Koszt wymiany chyba ok 150 zł z przesyłką - ale ORI radio siedzi dalej w kieszeni mojej OOOO :)

Opublikowano

to sie chwali!!:D

Opublikowano

ja wygrałem :D Zamówiłem tą operacje u Fiabiego :) Naszczęście miał jeszcze wtedy te procki - wymienił i gra gitara aż miło :) do tego podpięta zmieniara na kasrty SD i USB :)

Koszt wymiany chyba ok 150 zł z przesyłką - ale ORI radio siedzi dalej w kieszeni mojej OOOO :)

sebo a jakie masz radio? zmienire gdzie kupiles pod SD i USB? i za ile? jest kompatybilna w pelni z ori radiami?

Opublikowano

sprawdzolem sposob z zapalniczka i faktycznie daje rezultaty :):notworthy: dla osoby ,ktora na to wpadla :)

Opublikowano

Witam. Sposób z zapalniczką niestety nie wypalił zrobiłem wszytko jak było w instrukcji ogrzewałem procesor ok 2 cm na płomieniem 4 razy po 7 sek po podłączeniu radia nic sie nie stało. Radio rozwalone a ja zły na siebie że do tego doprowadziłem...

Opublikowano

rozwalone ???? tzn. ze nie dziala ???? :blink: dziwne ,poniewaz ja podgrzewalem zapalniczka 2 razy po minucie. moze podgrzales nie ten procesor co trza :mysli:

Opublikowano

już się wszytko wyjaśniło. Podgrzałem ten co trzeba i jak wieczorem poszedłem podłączyć jeszcze raz sprawdzić co i jak i za 1 razem nie działało to się wkurzyłem i stwierdziłem ze dopóki nie znajdę kogoś kto to naprawi to wsadzę radio do kieszeni i jak je docisnąłem to cud się zdarzył bo zaczęło grać :) po prostu panel przedni jakby nie kontaktował z reszta radia i wystarczyło go trochę docisnąć. Ufff od razu lepiej. A ile radio będzie grać bez problemów z głośnością to zobaczymy. Pzdr

Opublikowano

ja chyba wiem... co powoduje te durne problemy z radiem. Rozmaiwialem z pewnym wykladowca elektroniki z Uniwersytetu i twierdzi ze problem nie tkwi w samym procesorze... Tylko przednim panelu, gdzie jest galka od glosnosci. Powiedzial ze w 99% oczysczenie tego mechanizmu z wilgoci i paprochow rozwiaze problem.

Opublikowano

niestety nie ma racji. zauwaz ze basy mozesz regulowac bez problemu. problem tkwi w samym procesorze.

Opublikowano

jutro sprawdze jak z basem.

Opublikowano
  • Autor

ja chyba wiem... co powoduje te durne problemy z radiem. Rozmaiwialem z pewnym wykladowca elektroniki z Uniwersytetu i twierdzi ze problem nie tkwi w samym procesorze... Tylko przednim panelu, gdzie jest galka od glosnosci. Powiedzial ze w 99% oczysczenie tego mechanizmu z wilgoci i paprochow rozwiaze problem.

po co wyważać drzwi, które są otwarte ?

Problem jest znany od kilku lat, tak jak i jego rozwiązanie.

Nawet na forum jest opisane dokładnie co jest tego przyczyną (dla ciekawych)

poszukaj.,.... :wink4:[br]Dopisany: 22 Grudzień 2008, 15:33_________________________________________________oo. tu

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t38407.0.html;msg456231;highlight=chorus+kom%C3%B3rki#msg456231

Opublikowano

a widzisz pre. teraz juz wiem na czym stoje. popracuje nad tym zeby to do ramu radia wrzucic

Opublikowano
  • Autor

no to chyba "nasz" fabi własnie się reklamuje...

Opublikowano

no to chyba "nasz" fabi własnie się reklamuje...

Rozwiń to stwierdzenie przoszę, bo chyba nie załapałem.[br]Dopisany: 23 Grudzień 2008, 13:49_________________________________________________Już kumam:

http://www.a4-klub.pl/smf/profiles/fabiwgw-u13080.html

Na ochotnika sprawdzę po świętach jakość usług kolegi, chyba że już ktoś skorzystał i się pochwali.

Opublikowano
  • Autor
http://www.a4-klub.pl/smf/profiles/fabiwgw-u13080.html

Na ochotnika sprawdzę po świętach jakość usług kolegi, chyba że już ktoś skorzystał i się pochwali.

o widzisz, ja też chcę wysłać mu radio z A3jki :)