GregG Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Witam Proszę o pomoc. Przeglądałem posty i nie znalazłem nic podobnego o identycznych objawach. Wczoraj wracając z pracy silnik wydawał z siebie metaliczny dźwięk tak jakby uderzał tłumik o blachę. Po zatrzymaniu otworzyłem maskę i dźwięk pochodził z dołu silnika. Następnego dnia wsiadłem do auta przekręciłem zapłon i próbowałem odpalić ale rozrusznik nawet się nie ruszył zero jakiegokolwiek dźwięku. Czy to rozrusznik? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
michal_g84 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 wątpie żeby metaliczny dźwięk miał coś wspólnego z rozrusznikiem, ale nie wyklucza to że mógł Ci się skończyć
Infermus Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 witam sprawdz czy tłoki i korbowód nie są zablokowane włącz drugi bieg i przepchaj go do przodu .
GregG Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2011 Sprawdzałem Tłoki i korbowód nie jest zblokowany. Myślałem też o stacyjce ale prąd idzie do cewki bo sprawdzałem więc jest ok.
Infermus Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Chyba masz problem z rozrusznikiem potrafi się zawiesić i kręcić razem z silnikiem aż padnie szukaj w dziale elektryki.
dixon39 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Mialem tak samo jak ty kolego przekrecilem kluczyk i cisza nic. To rozrusznik padl, a dodam jeszcze ze zgasilem auto przy sklepie na ruchcliwej ulicy na 10 min i juz nie odpalilem :> Wymienilem rozrusznik i pali z dotyku.
GregG Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2011 Dziękuje bardzo za odpowiedzi jutro kupuje rozrusznik zobaczymy czy on jest winien. Pozdrawiam [br]Dopisany: 13 Czerwiec 2011, 20:20_________________________________________________Witam Wymiana rozrusznika pomogła ale czeka mnie jeszcze wymiana kostki w stacyjce. Dziękuje za odpowiedzi i pomoc zamykam post Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi