Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Zagadka Audi A2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj w żonki Audi A2 pod podłogą bagażnika znalazłem kawał puca stalowego, opakowanego ładnie w styropian :kox:

Zastanawia mnie jego przeznaczenie :mysli: , balast ? :decayed: , z racji że nadwozie alu to może kawałek ferromagnetyku na potrzeby pętli indukcyjnych znajdujących się w jezdniach :naughty: ?

Numer tego ustrojstwa: 8Z0 012 109G , waga 4,2 kg.

Ciekawy jestem co o tym sądzicie :)

Opublikowano

To skrzynka narzędziowa :cool1:

Opublikowano

Nie mogę sobie poradzić z wrzuceniem zdjęć, napewno to nie jest skrzynka narzędziowa :gwizdanie:

120620111167_Rozdzielczo_Pulpitu.jpg

120620111166_Rozdzielczo_Pulpitu.jpg

120620111165_Rozdzielczo_Pulpitu.jpg

120620111166_Rozdzielczo_Pulpitu.jpg

120620111170_Rozdzielczo_Pulpitu.jpg

120620111174_Rozdzielczo_Pulpitu.jpg

120620111176_Rozdzielczo_Pulpitu.jpg

Udało się z tymi fotkami :)

Opublikowano

Nie mogę sobie poradzić z wrzuceniem zdjęć, napewno to nie jest skrzynka narzędziowa.

Według ETKA ( i Gajosa ) takie właśnie przeznaczenie ma ten nr. 8Z0012109G

Opublikowano

Dodałem wyżej linki do zdjęć, proponuje obejrzeć :gwizdanie:

Całe pudełko styropianowe z tym puckiem było fabrycznie sklejone i wklejone w swoje miejsce w bagażniku :polew:

Na zdjęciu z ostatniego linku widać skrzynkę narzędziową, znajduje się niżej ............

Opublikowano

Całe pudełko styropianowe z tym puckiem było fabrycznie sklejone i wklejone w swoje miejsce w bagażniku :polew:

:polew: :polew: :polew:[br]Dopisany: 12 Czerwiec 2011, 22:29_________________________________________________Według mnie to jakiś typ bombki atomowej :gwizdanie: :kox:

Opublikowano

No bez jaj :decayed: , masz jakieś logiczne wytłumaczenie ?

Opublikowano

kawał puca stalowego,

sory za OT , co to jest "puc stalowy" ???? a konkretnie "puc" bo "stalowy" to wiem :decayed:

Opublikowano

kawał puca stalowego,

sory za OT , co to jest "puc stalowy" ???? a konkretnie "puc" bo "stalowy" to wiem :decayed:

To jest ucięty kawał płaskownika stalowego o wymiarach pi razy oko 50x100x200 mm (jak na fotkach wyżej) :decayed:

Opublikowano

wygląda ze jest to ciężarek wyrówoważający :wink4:

31038800.jpg

a numerek który masz na Nim w etce pokazuje jako skrzynka narzędziowa :wink4:

a22bz.jpg

Opublikowano

A jednak balast ! :naughty:

Starałem się w bardziej uczony spoób wytłumaczyć sobie obecność tegoż kawałka stali w bagażniku :mysli:

Zaraz go z tamtąd wyrzucam na złom ( będzie troszkę miejsca na drobiazgi) , mam nadzieję że A-2-ka żonce się nie wywróci na pierwszym zakręcie :kox:

Opublikowano

Zaraz go z tamtąd wyrzucam na złom ( będzie troszkę miejsca na drobiazgi) , mam nadzieję że A-2-ka żonce się nie wywróci na pierwszym zakręcie :kox:

hmmm po cos tam ten balast wsadzili :gwizdanie:

Opublikowano

Wydaje mi się że wyjęcie tego ( waga niecałe 5 kg) nie zachwieje stabilnością tego fajnego autka :)

Opublikowano

Może ktoś wyjął skrzynke narzędziową i w zamian włożył w styropian kawał tego żelastwa, tak aby ktoś na pierwszy rzut oka się nie zoorientował, że nie ma skrzynki z narzędziami.

Opublikowano

Może ktoś wyjął skrzynke narzędziową i w zamian włożył w styropian kawał tego żelastwa, tak aby ktoś na pierwszy rzut oka się nie zoorientował, że nie ma skrzynki z narzędziami.

trzy posty wyżej masz napisane co i jak , wiec po co jakies teorie piszesz :cool1: