borczan Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Właśnie przymierzam się do wymiany rozrządu(oczywiście z pompą wody), jaki zestaw wybrać? ile może skasować machanik za robotę? i czy powinienem wymienić zbierak pompy oleju, czy może coś jeszcze? proszę o pomoc.
andrewb25 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Za robotę mechanik kasuje tak ok. 250zł
Śmierć z nieba Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witaj kolego, koniecznie na częściach ori - na forum w dziale promocji na pewno dostaniesz dobrą cenę, zbierak to raczej też konieczność - ja tak zrobiłem i powiem ci że faktycznie imbusik już był troch wyrobiony,a przy okazji możesz wymienić uszczelkę pod pokrywa i wykąpać wtryski, pozdrawiam
borczan Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2011 Pewny jesteś że 250 zł? Bo byłem u mechanika co mówił że do 600zł bo pas trzeba ściągać
lemak Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 ja zpłaciłem 300 za robotę, na ori częściach, pompę wody jak oddajesz oryginalną, to ok 190 zł kosztuje w servisie
pukko Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 a cała operacja ile wam wyniosła: czyli robocizna, wszystkie części ori i pompa oddana do serwisu?
borczan Opublikowano 9 Września 2011 Autor Opublikowano 9 Września 2011 Części powinny wynieść do 1000zł z olejem i filtrami, robocizna za sam rozrząd to koszt w 2.0tdi ok.600zł, tylko przy wymianie rozrządu powinno się zrobić swapa napędu pompy oleju, wówczas wymiana rozrządu jest wliczona w cenę, a wrażenia z przerobionego auta
bzyku18_23 Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 Osobiście mogę polecić rozrząd składany, czyli pasek contitech rolki z firm Febi lub Ruville i pompę wody z grafa. Jakość będzie jak ori a koszt na pewno mniejszy i nie trzeba oddawać pompy do serwisu.
Rekomendowane odpowiedzi