emilmuha Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 chcialbym sie dowiedziec czy da sie podlaczyc radio bezczinczow(blaupunkt london mp3) do wzmacniacza? czy trzeba miec koniecznie radio z wysjcaimi aux???
jacekm Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Mozna ale to wyjdzie wielkie druciarstro Podłaczasz przewody głosnikowe do wzmacniacza i tyle
Watson Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Nie wiem czy jest to dla Ciebie dobra czy zla wiadomosc ale do modelu London (jak i chyba wszystkich modeli Blaupunkta) mozna podlaczyc wzmacniacz/wzmacniacze poprzez wyjscia niskiego napiecia .Blaupunkt nie stosuje w swoich modelach (nie wiem czy wszystkich) wyjsc typu RCA/CHINCH tylko kostke miniISO.Spelnia identyczna role jak wyjscia RCA w radioodtwarzaczach innych firm. Koszt kostki miniISO w zaleznosci od wersji od 10zl do 40zl. Mozna ale to wyjdzie wielkie druciarstro Podłaczasz przewody głosnikowe do wzmacniacza i tyle Obawiam sie ze jezeli ktos niezorientowany zastosuje sie do tego co napisales moze sie troszke zdziwic . Warto byloby wspomniec do jakich wejsc we wzmacniaczu ma podlaczyc te przewody . Nie wspomne juz o tym ze nie wszystkie wzmacniacze posiadaja takie wejscia a jakosc dzwieku przy tej metodzie pozostawia wieeele do zyczenia .
jacekm Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Oczywiście masz rację, dlatego napisałem,ze wyjdzie z tego druciarstwo (i mozna też uszkodzić wzmacniacz) i dlatego nawet nie pisałem jak Jakość mierna i trzeba mieć odpowiednie wejścia we wzmacniaczu lub dorobić wtyki chinch do przewodów. Nie posiadam instrukcji do tego radia i nie wiedziałem, ze ten model "zasili" wzmacniacz w sposób jaki opisaleś Pytanie było czy sie da
adadur Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Tak jak pisał Watson w Blaupunktach najczęściej potrzeba przejściówki z kostki na RCA osobno w sprzedaży. Jak nie posiadasz instrukcji do tego radia znajdziesz ja na streonie www.blaupunkt.pl w dziele serwis. Tam znajdziesz dokładny opis kostek i info jak podłączyć wzmacniacz.
P@włok Opublikowano 24 Stycznia 2008 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Niektóre wzmacniacze oprócz wejść chinch, mają specjalne wejścia które pozwalają go podłączyć za pomocą wyjść głośnikowych z radia. Ja kiedyś tak u siebie miałem, to była taka mała kosteczka z czterema kabelkami wpinana do wzmacniacza.
Rekomendowane odpowiedzi