robaq Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zmieniarka do Chorus kupiona i jest problem . Kupiłem zmieniarke na 6CD do schowka do tego kabel 5,5m (krótrzych kabli nie było a wystarczyło by max 1m). Podłączyłem mase pod śrube od mocowania airbagu, reszta czyli wtyczka do zmieniarki i radyjka podłaczone. wkładam plytke i wraz z muzyką słysze zakłócenia (tyrkotanie). Na załączonym silniku i wyłączonym jest to samo, klima wyłączona czyli wentylator stoi i też to samo słychać. Podczas przewijania utworu słychać przewijaną muze, tyrkotanie w dalszym ciągu bez zmian. Radio gra bez zakłóceń Co to może być, uszkodzona zmnieniara czy kabel
DeeJay_Kill Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 możliwe, że masa sygnałowa ma połączenie z masą auta...
Musashi Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 pokombinuj z masa lub zasilaniem. wyglada ze to zaklocenia CAN-a, zeby wyeliminowac najprosciej byloby podlaczyc zestaw poza samochodem na stole. jezeli bedzie nadal slychac sprawdzilbym kabel zmieniarki
robaq Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2008 a pod co najlepiej podpiąc mase bo w tym kablu tylko masa była do podpięcia (kabel był luźny poz wtyczką) reszta zasilania idzie z radia
Musashi Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 z masy auta bierzesz kawał druta i szukasz ew. miejsc i probujesz czy sie cos z zmienia. zaczalbym jednak od uruchomienia na stole. inaczej to robota poomacku
robaq Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2008 Szukałem "dobrej masy" po całym aucie kończąc na masie z akumulatora i dalej to samo. Zmieniara jutro jedzie z powrotem do gościa z allegro, a gościowi należą się
bialas23 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ja miałem kilku klientów z takim problemem, za kazdym razem wina kabla, a mianowicie problem z masa. Pozdrawiam
robaq Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Opublikowano 1 Lutego 2008 wina całego kabla czy tej masy? Jak masy to gdzie ją podłączyć bo podłączałem w wiele miejsc w aucie i zawsze było to samo. pomocy
Rekomendowane odpowiedzi