Andrzej073 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 witam mam pytanko czy elektromagnetyczne sprzęgło klimy da się naprawić czy trzeba regenerować spręzarkę. mechanik stwierdził ze regenera bo kompresor nie załancza się czy zrywne sprzegło ma coś wspulnego z tym zjawiskiem
rikardo Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 witam mam pytanko czy elektromagnetyczne sprzęgło klimy da się naprawić czy trzeba regenerować spręzarkę. mechanik stwierdził ze regenera bo kompresor nie załancza się czy zrywne sprzegło ma coś wspulnego z tym zjawiskiem Możesz wymienić samo sprzęgło. Tu masz linka do strony firmy laser-sinex w której możesz kupić elektromagnes lub całe sprzęgło http://www.laser-sinex.pl/sprzeglo_elektromagnetyczne_klimatyzacja_samochodowa.html ponadto na swojej stronie zamieścili szereg porad technicznych przydatnych dla użytkownika klimatyzacji przy eksploatacji i naprawie.
Lulek Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 W razie co mam na sprzedaż kompresor zexela z lekko krzywym kółkiem(do wyprostowania) i zerwanym jednym gwintem jakbyś chciał. Sprzęgiełko mógłbyś wtedy sobie przełożyć
grzes1150 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Elektromagnes kosztuje ok. 150zł W serwisie z dobiciem klimy można wyłożyć 300zł za taką usterkę. Jak zerwało sprzęgło klimy to sprężarka może powiedziała papa :gwizdanie:
Andrzej073 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2011 czyli sugerujecie że powinienem wymienić sprężarkę na regenerowaną i nie bawić się w naprawę mojej ??[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2011, 19:18_________________________________________________rikardo dzięki bardzo pomocne
Rekomendowane odpowiedzi