Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 LIFT 2014 QUATTRO S LINE EXTERIEUR CARBON MMI 3G+ SIM AKEBONO 370/330 mm 20" KW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co zrobic , nie ma idealow , za to w inych dziedzinach B8 leje reszte na glowe :cool1:

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 496 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Kilka info na temat intercoolerow i roznicacach :wink4:

Otoz:

- 2.0 TDI CR 8K0 145 805 G cena w ASO 450 PLN

- 3.0 TDI CR 8K0 145 805 E cena w ASO 1100 PLN

Na pewno bede zakladal od 3.0 TDI :gwizdanie: powinien wystarczy do programu i turbinki CAHA

sdc14276l.jpg

Opublikowano

a u mnie 450 od 3,0 nowy jak dla Ciebie :wink4:

Opublikowano

to teraz sa zamiast smic fmic???

niestety jakosc materialow wnetrza w kazdym aucie poleciala na maxa bmw i merc to maja katastrofe e-klasa nowa wyglada w srodku jak nie wiem trabant z 1983 jesli chodzi o "narbung" konsoli i deski przedniej

w bmw3 i 5 tez nie wiele lepiej choc w tych nowych te materialy sa miekkie w poprzednikach to byl chyba "ABS" bo twarde toto i wrazliwe na drapniecia jak diabli!!!

a zaczelo sie to stad ze teraz nie konstruktor buduje auto tylko kalkulatorowiec

bierze taki w lape kalkulator i mowi nie ten material jest inny ciut gorszy ale polowe tanszy

czyli oszczedzaja np 5euro jak to robi merc na konserwacji od dolu 5e x 1milion aut macie bez problemu 5mili euro czytsego zysku ten pedal co to zatwierdzil jeszcze bonusa dostaje a nikogo to nie obchodzi ze auto rdzewieje i merc placi za malowanie bo to juz inny dzial i z innej kasy idzie poj***%%... to jest ale prawda jest dokladnie taka mam to na codzien!

produkcja nowej c-klasy zalzenie od silnika kosztuje od 8k e do 12k e bodajze ta nowa poliftowa a ile w salonie? e klasa podobnie zaczyna sie od 9k e a konczy cos na 15k e oczywiscie nie wliczam wariantow z silnikami 500 czy 63amg mowie o zwyklych benzyniakach do 350cgi i dieslach 350 cdi

Opublikowano

ale ludzie kupuja bo audi czy merdedes wiec producent po co ma polepszac a w 2007 i 2008 byl taki boom na audi i merca ze obczaili co nie wyprodkujuja to sie sprzeda potem kryzys i porawili troche bo sie nie sprzedawly kazdy wtedy narzekal bo jak sie wydaje taka kase to trzeba narzekac ze cos jest nie tak dlatego koncem roku wychodzi lift b8 i mysle ze zmienia calkiem konsole pod ta nowa a6

ja b8 juz dawno bym kupil ale "wyleczylem" sie z audi czekam co bedzie po lifcie i mysle powazne nad zmiana marki niemieckie auta sa robione po to by warszatom dac zarobic jakies moduly zaufania po "ch**j" to po co zeby jechac do warszatu i bulic kapuche za kazdym razem za dostrojenie czegos!!!

grzechu juz nie jedna stowke na to wydal w tym nowym :))) [br]Dopisany: 05 Wrzesień 2011, 10:00_________________________________________________no wlasnie mnie zastanawialo co oni tam wymyslili jak z przodu sie przygladalem ale nie bylem pewien

Opublikowano
  • Autor

Kilka fotek i pomiary roznic coolerow . Tylko wysokosc jest ta sama :wink4:

3.0 TDI

sdc14271s.jpg

sdc14273.jpg

2.0 TDI

sdc14272c.jpg

sdc14275.jpg

Opublikowano

wrclaguna

sprawdzil bys mi ETKA jaki ma 2.0 TFSI ?

Opublikowano

Przymierzam się do większej turbiny i także mnie ten temat interesuje tylko w B7 (2.0TFSI)

Opublikowano

tam masz dwa boczne wszystko jest zupelnie inaczej.

Opublikowano

Co w takim razie zrobić żeby dołożyć kilka PS? :gwizdanie:

Opublikowano

:szukaj: ale zaloz sobie moze wlasny watke bo B7 z B8 ma nie wiele wspolnego

te coolerki roznia sie tez wysokoscia ?

Opublikowano
  • Autor

te coolerki roznia sie tez wysokoscia ?

Wysokosc jest ta sama tylko sa jeszcze rozne srednice rur miedzy 2.0 TDI a 3.0 TDI i trzeba bedzie zrobic redukcje :)

Wg ETKA 1.8 TFSI czy 2.0 TFSI sa takie same coolerki co w 2.0 TDI 8K0 145 805 G . Nawet laduja je do Q5 i nowej A6 :blink:

Opublikowano

I see czyli 8K0 145 805 E wyglada jak fajny mod pod lajtowy program.A pasi P&P do pasa przedniego ?

Opublikowano
  • Autor

Tak cooler pasi :naughty:

Teraz tak sobie mysle o jednej rzeczy czy boczne plastikowe oslonki ( wloty powietrza czy jak tam ich zwa ) sa takie jak w 3.0 TDI :mysli: juz lookam w ETKE i sprawdze

Opublikowano

tam jest tyle miejsca że na pewno przypasi do belki i zderzaka..

Opublikowano
  • Autor

tam jest tyle miejsca że na pewno przypasi do belki i zderzaka..

Tez mi sie wydaje :)

A te kierownice powietrza pewnie sie tez roznia . Zaznaczylem na fotce o co mi chodzi :wink4: Tam idzie cooler i sie pewnie nie zmiesci ten z 3.0 TDI .

No nic .........trzeba bedzie rozebrac przedni zderzak i sprawdzic :decayed:

KIERA_POW.jpg

Opublikowano

pewnie tak , a tak z ciekawosci jaka jest srednica wejscia w E a jaka w G ?

Opublikowano
  • Autor

Roznice sa okolo 5 mm :wink4:

Beda potrzebne : 2szt. rura aluminium 57 mm , 2 szt. redukcja silikonowa 57/63 mm , 2 szt.obejma 60-68 mm , 2szt. obejma 67-75 mm

img6622k.jpg

Opublikowano

ułożone jak do książkowego poradnika...

"A4 for dummies"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.