Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 LIFT 2014 QUATTRO S LINE EXTERIEUR CARBON MMI 3G+ SIM AKEBONO 370/330 mm 20" KW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Co to za zymol tam kupiłeś Grzesiek ?

Trzeba czyms myc auta :decayed:

http://temachem.sklep.pl/opis/2481163/zymol-natural-car-wash-500ml.html

Taaaki bajer to Side asist :wink4:

Jak się jedzie na trzypasmowej drodze, na środkowym pasie przy dużym ruchu to cały czas świeci na obu lusterkach :>

Taaaki bajer to Side asist :wink4:

podobnie można ocenić większość modów, tyle tylko że nam chodzi o fun z ich robienia :cool1:

Rosemeyer :good::naughty:

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 496 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wrc zmień sobie oznaczenie silnika w wątku bo do sprzeczności doprowadzasz ( :>), w profilu CAGA a w tytule CAG

Opublikowano

Jutro kolega będzie robił w Q5 - dam znać jak poszło :wink4:

no i poszlo gladko i bez problemow. instalacja byla robiona w znanym wiekszosci podwarszawskim naviservice'ie.

okazuje sie że Q5 MY2011 ma gatewaya ktory daje sie doflashowywac i nie trzeba bylo go wymieniac - wystarczylo dogranie dodatkowych funkcji. Ponoc wiekszosc gateway'i po 2007 juz tak ma. Auto ma obecnie otwarta droge do instalacji ACC, Advanced Key i... haka - to ostatnie raczej się nie pojawi, ale dwa pierwsze juz tak. No i nie było potrzeby ściągania CP w ASO.

Sama instalacja jest praktycznie taka sama jak w Q7. Do wymiany jest wiazka zderzaka na wiazke z wtyczkami do SA - to lepsza opcja niż przerabianie posiadanej wiazki.

Na radary są miejsca w zderzakach i wszystko pasuje P&P.

Trzeba tylko zrobic instalaję od radarow do lusterek, bo to radary "daja" sygnał diodom w lusterkach i przeciągnąć nowe kable do gatewaya.

Na pełne ogarnięcie tematu potrzeba nieco ponad pół dnia uczciwej pracy - do sciągnięcia jest tylny zderzak, tapicerka bagaznika, progi i boczki obu drzwi.

Opublikowano

Grzegorz, auto w realu :slina: jeszcze piękniej prezentuje się niż na zdjęciach. na felgi już zachorowałem! nigdy nie poznałem człowieka, który o modyfikacjach mówi z taką pasją! fajnie było Cię poznać, mam nadzieję do zobaczenia na kolejnych zlotach i jeszcze raz dziękuję za "psucie" A5-tki :good:

Opublikowano

Przyłączam się do słów jedrekx-a autko robi robotę i wypowiedzi o modyfikacjach przy aucie .jedrekx twoje auto też fajosko się prezentowało :naughty:

Opublikowano

jedrekx-a autko robi robotę i wypowiedzi o modyfikacjach przy aucie .jedrekx twoje auto też fajosko się prezentowało :naughty

dzięki Patryk :hi: do przyszłego roku pewnie coś niecoś się zmieni :kox: ale i tak Grzegorza nie przebiję... :embarrassed:

Opublikowano
  • Autor

Grzegorz, auto w realu :slina: jeszcze piękniej prezentuje się niż na zdjęciach. na felgi już zachorowałem! nigdy nie poznałem człowieka, który o modyfikacjach mówi z taką pasją! fajnie było Cię poznać, mam nadzieję do zobaczenia na kolejnych zlotach i jeszcze raz dziękuję za "psucie" A5-tki :good:

Spoko jedrekx :good: Milo bylo poznac :notworthy:

Przyłączam się do słów jedrekx-a autko robi robotę i wypowiedzi o modyfikacjach przy aucie .jedrekx twoje auto też fajosko się prezentowało :naughty:

Patrykbor :notworthy: dzieki za mile slowa , mile tez btlo cie poznac :good:

Do nastepnego :naughty:

Opublikowano

Spoko jedrekx :good: Milo bylo poznac :notworthy:

Patrykbor :notworthy: dzieki za mile slowa , mile tez btlo cie poznac :good:

Do nastepnego :naughty:

teraz nowy mod to termos na kawę :naughty:
Opublikowano
  • Autor

Auto przetestowane na trasie :) zrobione 1364 km :decayed: spalanie średnie 5,8 l :gwizdanie:

No niestety brakuje kuuuuni w aucie :confused4: trzeba czym prędzej zakradać turbawke CAHA i robić program :)

I czuje ze uderzę do Patroxa :naughty:

Opublikowano
:good: tak jak mówiłem Patryk ogarnia :kox:
Opublikowano

Auto przetestowane na trasie :) zrobione 1364 km :decayed: spalanie średnie 5,8 l :gwizdanie:

No niestety brakuje kuuuuni w aucie :confused4: trzeba czym prędzej zakradać turbawke CAHA i robić program :)

no to twoj filterek czastek jest jak nowy :polew: :polew:
Opublikowano

....oraz FIMC za jednym strzałem :cool1:. Patryk, z tego co pamiętam, nawet ma taki na stanie. Niech mocy więcej przybywa ;). A Patrox & co. jak najbardziej robią dobrą robotę. Polecam.

ps: daj cyne jak będziesz we Wrocku..........Potestujemy B8 hehehehe

Opublikowano

a czemu juz nie do Rogala ? :)

Opublikowano
  • Autor

a czemu juz nie do Rogala ? :)

Wiem ze firma jest na razie zamknieta :confused4: wiadomo co ostatnio przezyl . Tez na poczatku myslalem o Rogalu .

Opublikowano

wrclaguna,

Ciebie zapytam, bo na pewno będziesz wiedział

zrobiłeś u siebie obniżanie lusterka przy włączaniu wstecznego? jak to zrobić? :gwizdanie:

Opublikowano

musisz mieć pamięć foteli i luster, a potem przestawić pokrętło od lusterek na prawie lub lewe. inaczej raczej nie będzie działać

Opublikowano
  • Autor

wrclaguna,

Ciebie zapytam, bo na pewno będziesz wiedział

zrobiłeś u siebie obniżanie lusterka przy włączaniu wstecznego? jak to zrobić? :gwizdanie:

:decayed: niestety jeszcze tego nie robilem u siebie :wink4: A mozna to zrobic kodowaniem tylko musisz miec skladane lusterka i odpowiedni sterownik co ta funkcje obsluguje :(

Nie wiem kto musi zalozyc watek odnosnie B8 i temat sterownikow lusterek co ktory obsluguje :) elektryke, skladanie , podgrzewane ,fotochrom oraz asystenta pasa ruchu.

Trzeba napisac do wszystkich wlascicieli A4 B8 na forum kto jakie ma i co u siebie ogsluguja wtedy dojdziemy do wszystkiego.

Pisze poczatkowe numery czyli

8K0 959 793 i teraz najwazniejsza jest koncowka zaczynajac od A B C D E F G H :naughty:

Do tego jeszcze dochodzi sprawa przelacznika lusterek w tapicerce drzwi , musi byc pod skladane lusterka :)

Opublikowano

a pamięci czasem nie musi mieć? :mysli:

Opublikowano

Też myślałem o zniżaniu lusterka przy cofaniu, ale nie posiadam elektrycznych foteli i niestety kodowaniem nic nie dało się zdziałać, chyba że da się obejść jakimś sterownikiem to byłbym wdzięczny za podpowiedź. Znajomy w VW zdaje się miał taką opcję bez foteli z pamięcią, nie wiem jak to w Audi rozwiązali.

Korzystając z okazji mam jeszcze inne pytanie. Jest możliwość, aby uruchomić domykanie szyb w zamkniętym samochodzie w momencie padania deszczu? Mam czujnik deszczu i zmierzchowy.

Opublikowano
  • Autor

a pamięci czasem nie musi mieć? :mysli:

Tez tego nie powiem w 100 % :confused4: Pamiec lusterk i foteli obsluguje sterownik co objety jest ochrona komponentu :( a wiadomo co sie z tym wiaze

Co do kodowania lusterek to wyglada tak :wink4:

[42 - Elect drzwi kier.]

[Coding - 07] -> [Długie Helper Coding] -> Byte 4 Bit -> 4 Zmiana 0 na 1

[52 - Elect drzwi Pasazer]

[Coding - 07] -> [Długie Helper Coding] -> Byte 4 Bit -> 4 Zmiana 0 na 1

[46 - Central Conv.]

[Coding - 07] -> [Długie Helper Coding] -> Byte 7 Bit -> 7 Zmiana 0 na 1

Teraz jeszcze pytanie o MODUL KOMFORTU 46 czy to kodowanie przyjmie :mysli: wszystko w zaleznosci kto jaki ma . No i sprawa kodowania jeszcze w MMI :blink:

Takze nie jest wesolo z tym wszystkim :thumbdown: jakas masakra jest z tym i nie dla przcietnego Kowalskiego :kwasny:

[br]Dopisany: 22 Sierpień 2011, 16:32_________________________________________________Przymierzam sie do nastepnego duzego Moda czyli montaz lusterek fuul opcji wlacznie pod ASYSTENT PASA oraz sterowniki tegoz systemu :wink4:

Pomalu zbieram graty :) akurat moje lusterka nie mialy fotochromu oraz nie byly skladane .

Udalo mi sie kupic w fuulu wersji tzn.

- podgrzewane

- asferyczne

- fotochrom

- skladane

- z funkcja ASYSTENTA PASA

- oraz pod pamiec

Oczywiscie nie obylo sie malej rozbieranki, bo musze zobaczyc wszystko co tam siedzi i jak sie wszystko zdejmuje :naughty: Obudowy pojda do pomalowania

img6581z.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.