Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Dwa różne liczniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć czym różnią się te dwa liczniki poniżej, mój to ten pierwszy - jest uszkodzony, wyświetla ciągle def. Kupiłem drugi, podłączyłem i prawie nic nie pokazuje (żadnej kontrolki płynów, ładowania, kilometrarzu) tylko immo się zaświeca i gaśnie. Z przodu wyglądają tak samo, zgadzają się nawet numerami 8D0190A, jednak z tyłu znacząco się różnią.

e1b09457f3685051med.jpg

DSCN2381.jpg

Opublikowano

Może rocznikiem? Jeden od polifta, a drugi przedlifta? :mysli:

Z tego co wiem z własnego doświadczenia, to instalacje różnią się znacznie :/

Opublikowano

Jeden jak i drugi to `96r. obydwa sprzed lifta. Elektryk powiedział, że ten drugi jest bardziej prymitywny. Tak się zastanawiam i jedyne co przychodzi mi do głowy, to że ja mam climatronic, a ten drugi pochodzi z auta bez klimy.

Opublikowano

Daj zdjęcie przodu. Czy aby jeden z nich nie jest od passata?

Napisz numery z licznika.

DEF na wyświetlaczu można naprawić.

Opublikowano

jeden UK-NSI jest,drugi VDO.Ale to nie zaden problem bo ja robilem kombinacje alpejskiego z vdo na uk-nsi i na odwrot.Rozne licznik benzyna do diesla i na odwrot.Nie bylo problemow,moze jest uszkodzony ten nowy.

Opublikowano

Jest tak jak napisałeś vauxhall95, ja w swoim aucie mam UK-NSI, a kupiłem VDO. Czym one się różnią? Tylko tym że były produkowane przez różne firmy...? :mysli: Do kogo mógłbym się udać z naprawą mojego licznika, bo byłem ostatnio u jednego gościa, to raczej nie zna się za bardzo, bo mówiłem że jest to `96r. a on mówił, że mam immo przy liczniku i będzie trochę roboty :wallbash:[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2011, 22:33_________________________________________________Doradzi mi ktoś, czy licznik z tej aukcji będzie pasował do mojej Audi? http://allegro.pl/show_item.php?item=1658911931