rafand76 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam, mam ostanio dziwny ogłos z okolic zawieszenia. Mialem ostatnio wymieniane wahacze z prawej strony, ale ten ogłos raczej dochodzi z lewej. Ujawnia sie zawsze jak sie zatrzymam i zaczynam cofac i tak jakby cos przeszkoczylo (nie jest to pisk, ale raczej gluche przeskakiwanie). W ostatnich dniach zaczelo dawac o sobie znac rowniez w momencie ruszania (podczas hamowania nie wystepuje), ale nie zawsze. Moze ktos mial podobny przypadek, ew. jakies podejrzenia?
rafand76 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2011 obstawiam przegub Hmm, nie wykluczone. Własnie jestem po wymianie obydwu dolnych wahaczy z jednej i drugiej strony i końcowek drążków. Niestety efekt jest ten sam.
guerrero Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 jak mam cos podobnego ale tylko przy ruszaniu na wstecznym, wiec przyłaczam sie do pytania
kamilg.86.86 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 też mam coś takiego ale przy cofaniu na skręconych kołach (a4 b5)
rafand76 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Wahacz górny (tylny) wymieniłem i nadal bylo to samo. Po wnikliwym sprawdzeniu wszsytkiego okazuje sie ze jest do wymiany poduszka pod skrzynia biegów.
rafand76 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Napisz czy pomogło. Niestety, przykro to mowić, ale po wymianie poduszki nadal jest to samo. Wszystko dokladnie obejrzane i niby wszystko jest ok. Mam nawet wrazenie, ze po wymianie jest jeszcze gorzej. Teraz slychac nawet w momencie ostrzejszego przyhamowania i podczas dynamicznego ruszania. A podczas manewrów to jakas masakra jest. Puka zarowno kiedy cofam w prawo jak w lewo. Po przejrzeniu informacji w necie objawy wskazuja jednak na przegub zewnętrzny, zatem sprobuje je wymienić. Z tego co wyczytalem najlepiej kupić LOBRO lub SPIDAN, ale nie moge do mojego znaleźć. Znalazlem MAXGEAR, ale nie wiem czy warto kupować?
Gość Mobilek12 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 a moze sprawdz wachacze górne
rafand76 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2011 a moze sprawdz wahacze górne Jeden wahacz gorny zostal wymieniony, bo mial peknieta gume (ale luzów nie mial). Pozostale wahacze luzów nie maja. Dolne juz wszystkie sa wymione. Juz nie wierze, ze to jest wahacz. Byłem dzisiaj na kolejnym sprawdzeniu i mechanik w 100% wyeliminował przeguby. Stwierdził ze ten dzwięk nie pochodzi od przegubów, bo przeguby terkocza a u mnie "strzela". W sumie nie doszedl co "strzela" ale na pewno nie sa to rowniez wahacze. Jedno jest pewne, przy jezdzie na wprost tez pojawia sie ten dzwiek tylko trzeba gwałtowanie przyhamowac i pozniej energicznie ruszyc (tak jakby cos przeskoczylo i wracalo na swoja pozycje).
HiRide Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Trzymajcie sie z dala od wszystkiego co nazywa sie max gear ta firme zalozyl pewien polak a produkuja dla niego chinczycy...niesamowite badziewie.
rafand76 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Trzymajcie sie z dala od wszystkiego co nazywa sie max gear ta firme zalozyl pewien polak a produkuja dla niego chinczycy...niesamowite badziewie. Tak wiem. Znalazłem LOBRO, ale wstrzymuje sie z zakupem, bo nie jestem przekonany co do przegubu.
buras933 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ja wczroaj takie cos wyeliminowałem okazało sie ze przegub wewnetrzny, wczesniej niepotrzebnie wymienilem łozysko
rafand76 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ja wczroaj takie cos wyeliminowałem okazało sie ze przegub wewnetrzny, wczesniej niepotrzebnie wymienilem łozysko No ale jakie miales konkretnie objawy? Tak mi sie jeszcze przypomnialo, ze przy podnoszeniu samochodu na podnosniku tez strzelilo i tak dosyc mocno.
buras933 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Objawy mialem takie ze najpierw mi strzelalo przy cofaniu, pozniej przy deptaniu lub ostrym starcie, nastepnie zaczelo w zakretach rowno z obrotem kola stukało wymienilem lozysko - nic, przegub zewnetrzy - nic, gumy -nic, zawieszenie mialem nowe kompletne 2 miesieczne, podnioslem auto, pierwszy bieg i sluchalem gdzie stuka stukal ewidentnie wewnetrzny, wymieniłem i jezdzilem dzis ok 300km i ani stuku ani puku - wkoncu cisza i raj [br]Dopisany: 31 Sierpień 2011, 00:02_________________________________________________napisz czy pomogło jakbys robił
rafand76 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Objawy mialem takie ze najpierw mi strzelalo przy cofaniu, pozniej przy deptaniu lub ostrym starcie, nastepnie zaczelo w zakretach rowno z obrotem kola stukało wymienilem lozysko - nic, przegub zewnetrzy - nic, gumy -nic, zawieszenie mialem nowe kompletne 2 miesieczne, podnioslem auto, pierwszy bieg i sluchalem gdzie stuka stukal ewidentnie wewnetrzny, wymieniłem i jezdzilem dzis ok 300km i ani stuku ani puku - wkoncu cisza i raj [br]Dopisany: 31 Sierpień 2011, 00:02_________________________________________________napisz czy pomogło jakbys robił No wlasnie, ale u mnie jest inaczej. Po podniesieniu auta i wrzuceniu jedynki nic kompletnie nie stuka. Skrecam w jedna i druga i nic. To sie dzieje tylko przy obciazeniu i w ogledzin wynika, ze jednak cos w okolicach samego kola. Przegub wew. jest jednak troche oddalony od kola i raczej dzwiek by dobiegal blizej srodka, a tu ewidentnie jest cos nie tak blizej kola.
guerrero Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Objawy mialem takie ze najpierw mi strzelalo przy cofaniu, pozniej przy deptaniu lub ostrym starcie, nastepnie zaczelo w zakretach rowno z obrotem kola stukało wymienilem lozysko - nic, przegub zewnetrzy - nic, gumy -nic, zawieszenie mialem nowe kompletne 2 miesieczne, podnioslem auto, pierwszy bieg i sluchalem gdzie stuka stukal ewidentnie wewnetrzny, wymieniłem i jezdzilem dzis ok 300km i ani stuku ani puku - wkoncu cisza i raj [br]Dopisany: 31 Sierpień 2011, 00:02_________________________________________________napisz czy pomogło jakbys robił wlasnie u mnie chyba sa takie same objawy tylko przy ostrym skrecie nic jescze nie slychac jaki jest koszt wymiany tego wewnetrznego przeguba?
buras933 Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 wewnetrzny przegub do mojego lepszy kosztowal 98zl a tanszy 65 czyli niewielkie, robota 4 piwa u znajomego mechanika a normalnie obstawiam ok max50zl bo to chwila roboty jest bez rozbierania zawiasu
guerrero Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Byłem dzisiaj u mechanika i wykluczył przegub, ale nie ma pojęcia co to może być Sent from my HTC Desire using Tapatalk
buras933 Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 Kolego ale mi tez wykluczył, zrobil najpierw lozysko, pozniej przegub zewnetrzny ... a jak dalej sie tluklo wymienil wewnetrzny i oddal kase za cala robote. bo ja buliłem a dalej sie tluklo i robilem dym
Rekomendowane odpowiedzi