bula87 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam Poniżej przedstawiam, krótki opis rezania żółtych halogenów w polifcie. Do tego zabiegu potrzebne nam: - folia do lamp termiczna żółta (allegro koszt 9zł) - suszarka - płyn do mycia szyb - nożyk tapeciarski Przed zabiegiem: Na samym początku klosze lamp musimy umyć i odtłuścić. Większość płynów do mycia szyb jest na alkoholu, więc ok;) folie delikatnie naklejamy na środek lampy i podgrzewając naciągamy na całość, delikatnie dociskając szmatką żeby nie było powietrza pod folia: efekt już po:
variocustoms Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 wszystko ładnie i pięknie ale niezgodne z przepisami
Armi Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 wszystko ładnie i pięknie ale niezgodne z przepisami Nieprawda :gwizdanie:
slepy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 wszystko ładnie i pięknie ale niezgodne z przepisami Bzdura :gwizdanie: ja na Yellow Headlightach jeżdżę od tygodnia, i jeszcze nikt się nie przyczepił
Armi Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Temat wielokrotnie wałkowany i wyjaśniany, zakaz jazdy z żółtymi światłami dotyczy świateł drogowych, mijania, pozycyjnych. Nigdzie nie jest wspomniane o halogenach a jak wiadomo, jeśli coś nie jest zakazane to jest dozwolone
davidoati Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Super efekt małym kosztem, szkoda że nie mam poliftowego zderzaka z halogenami ;(
slepy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Temat wielokrotnie wałkowany i wyjaśniany, zakaz jazdy z żółtymi światłami dotyczy świateł drogowych, mijania, pozycyjnych. Nigdzie nie jest wspomniane o halogenach a jak wiadomo, jeśli coś nie jest zakazane to jest dozwolone czyli mijania nie mogą byc żółte no to czekam na pierwszą kontrolę
Armi Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Podstawa prawna: http://www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok,2009,nr,75/poz,639,rozporzadzenie-ministra-infrastruktury-zmieniajace-rozporzadzenie-w-sprawie.html § 2. Dopuszcza się wyposażenie pojazdu w światła drogowe, mijania lub pozycyjne przednie o barwie żółtej selektywnej do dnia 31 grudnia 2009 r. „§ 2. Światła zamontowane na pojeździe powinny odpowiadać warunkom podanym w poniższej tabeli: Przeciwmgłowe przednie - barwa biała lub żółta selektywna[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2011, 00:20_________________________________________________ Temat wielokrotnie wałkowany i wyjaśniany, zakaz jazdy z żółtymi światłami dotyczy świateł drogowych, mijania, pozycyjnych. Nigdzie nie jest wspomniane o halogenach a jak wiadomo, jeśli coś nie jest zakazane to jest dozwolone czyli mijania nie mogą byc żółte no to czekam na pierwszą kontrolę Tak, tak dowód leci
slepy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 szkoda bo do tej zieleni jest kosa na żywca, no ale co poradzisz taki poebany kraj EOT
davidoati Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 O slepy zacnie to wygląda ale mocno się rzuca w oczy zaraz się przyczepią
variocustoms Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 robiłem u siebie przegląd 30 maja, mam w grillu 4 pomarańczowe obrysówki z LED na wzór Raptora i diagnosta oznajmił, że to nie zgodne z przepisami, w B7 miałem żółte halo i wyglądało osobiście jestem za takim rozwiązaniem z 2 względów, żółte halo we mgle lepiej się sprawdzają i wygląd też jest bardziej co do diagnosty, był na tyle miły, że podbił mi dowód ale ostrzegł, przed ITD i nadgorliwymi policjantami, mam świadomość, że w końcu ktoś się może doczepić
domjenick Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 żólte ksenony mam w mgielnych-tak,jak Vario pisze-mgła i jest dobra widoczność-ale żółte-tylko do halogenów mgielnych
bula87 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2011 Temat wielokrotnie wałkowany i wyjaśniany, zakaz jazdy z żółtymi światłami dotyczy świateł drogowych, mijania, pozycyjnych. Nigdzie nie jest wspomniane o halogenach a jak wiadomo, jeśli coś nie jest zakazane to jest dozwolone czyli mijania nie mogą byc żółte no to czekam na pierwszą kontrolę Wszystkie narzędzia obok auta rozumiem, że mogły być potrzebne ale po co młotek?? do świateł mijania jest rozwiązanie bez folii na lampy, bo widziałem żarniki HID o niższej temperaturze i żółtej barwie
aju Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 można zawsze wstawić palniki o temp b. w okolicy 3k. Tylko że wiadomo że koszty rosną
bula87 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2011 no ja mam 3 000 K wrzuć fotki jak to wygląda w dzień i w nocy
slepy Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Temat wielokrotnie wałkowany i wyjaśniany, zakaz jazdy z żółtymi światłami dotyczy świateł drogowych, mijania, pozycyjnych. Nigdzie nie jest wspomniane o halogenach a jak wiadomo, jeśli coś nie jest zakazane to jest dozwolone czyli mijania nie mogą byc żółte no to czekam na pierwszą kontrolę Wszystkie narzędzia obok auta rozumiem, że mogły być potrzebne ale po co młotek?? do świateł mijania jest rozwiązanie bez folii na lampy, bo widziałem żarniki HID o niższej temperaturze i żółtej barwie lampy robiłem, w miedzy czasie swapa hamulców, stąd młotek wiem że jest xenon 3000K, i ma barwę zółtą, ale mi bardziej niż o barwę świecenia, chodzi o wygląd lampy
bula87 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2011 Temat wielokrotnie wałkowany i wyjaśniany, zakaz jazdy z żółtymi światłami dotyczy świateł drogowych, mijania, pozycyjnych. Nigdzie nie jest wspomniane o halogenach a jak wiadomo, jeśli coś nie jest zakazane to jest dozwolone czyli mijania nie mogą byc żółte no to czekam na pierwszą kontrolę Wszystkie narzędzia obok auta rozumiem, że mogły być potrzebne ale po co młotek?? do świateł mijania jest rozwiązanie bez folii na lampy, bo widziałem żarniki HID o niższej temperaturze i żółtej barwie lampy robiłem, w miedzy czasie swapa hamulców, stąd młotek wiem że jest xenon 3000K, i ma barwę zółtą, ale mi bardziej niż o barwę świecenia, chodzi o wygląd lampy z żółtymi lampami po całości jest kozak ale co z tego jak mogą być problemy, a jak już się doczepią do lamp to będą szukali dziury w całym ale jakby środek lamp pomalować w złoty połysk...
slepy Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Temat wielokrotnie wałkowany i wyjaśniany, zakaz jazdy z żółtymi światłami dotyczy świateł drogowych, mijania, pozycyjnych. Nigdzie nie jest wspomniane o halogenach a jak wiadomo, jeśli coś nie jest zakazane to jest dozwolone czyli mijania nie mogą byc żółte no to czekam na pierwszą kontrolę Wszystkie narzędzia obok auta rozumiem, że mogły być potrzebne ale po co młotek?? do świateł mijania jest rozwiązanie bez folii na lampy, bo widziałem żarniki HID o niższej temperaturze i żółtej barwie lampy robiłem, w miedzy czasie swapa hamulców, stąd młotek wiem że jest xenon 3000K, i ma barwę zółtą, ale mi bardziej niż o barwę świecenia, chodzi o wygląd lampy z żółtymi lampami po całości jest kozak ale co z tego jak mogą być problemy, a jak już się doczepią do lamp to będą szukali dziury w całym ale jakby środek lamp pomalować w złoty połysk... to nie bedzie to samo, u mnie po mieście jeździ koleś Czarnym Mesiem CLK, ze złotymi dodatkami, ranty felg, listwy wokół okien, środki lamp własnie, i szału nie ma :gwizdanie: jak spotkam jakiegoś niebieskiego to sie go dopytam, zobaczymy co powie
domjenick Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 no ja mam 3 000 K wrzuć fotki jak to wygląda w dzień i w nocy fotki są pod różnymi kątami-normalnie,to żadna rewelacja,jeśli chodzi o lans,ale robią robotę podczas mgły i deszczu w nocy
Rekomendowane odpowiedzi