Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Skutki niewiedzy - pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

mam taki wielki problem zostawiłem wczoraj samochód a4 1.9 Tdi r2001 kuzynowi żeby skasował kontrole oleju. I teraz pojawiła się taka kontrolka jak na zdjęciu, świeci się cały czas.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6c6be829ca26381.html

d6c6be829ca26381.jpg

Jak to usunąć może da się jakoś zresetować ustawienia, bo mówi, że coś zrobił zaadaptował czy coś i się pojawiło później chciał naprawić, ale jeszcze bardziej namieszał.

Grzebał w module 17 Instruments.

Prosiłbym o pomoc i z góry dziękuje. Pozdrawiam

Opublikowano

pierwsza to kontrolka od płynu spryskiwaczy a na czerwonym tle jaki jest napis?

Opublikowano

na wyświetlaczu pisze ENTRETIEN!

a płyn w spryskiwaczu jest a i tak się pali. Było sprawdzane i w całym module 17 nie ma błędów.

To mi kuzyn niedziele uprzyjemnił ;)

Opublikowano

na wyświetlaczu pisze ENTRETIEN!

a płyn w spryskiwaczu jest a i tak się pali. Było sprawdzane i w całym module 17 nie ma błędów.

To mi kuzyn niedziele uprzyjemnił ;)

to po francusku : oznacza service, należy własnie skasować.

Kontrolki oleju się nie kasuje, tylko sprawdza dlaczego się zapaliła :)

Opublikowano

zmieniono wartosc xx?xx kanalu 19 ustawien funcji 10 modułu 17 ( zestawu wskaznikow) odpowiadajaca za wlaczenie opcji FIS. nie posiadasz pelnego komputera z manetka sterowania nim i m.in. czujnika poziomu plynu spryskiwacza.

zeby powrocic trzeba wejsc w modul 17 >> funktion 10 >> kanal 19 i w tym kanale zmienic wartosc srodkowa tzn xx?xx z wartosci xx0xx na xx1xx gdzie "x" to sa aktualnie zakodowane cyfry i ich nie zmieniasz. chyba, ze kuzyn rowniez je pozmienial.

rozumiem ze kuzyn chcial skasowac to "entretien" chcial kasowac?

Opublikowano

Tak tak zle napisałem nie kontrolke tylko wymiane oleju miał skasować.

A tak namieszał że się wyświetliła kontrolka od spryskiwaczy i pisze service.

Czyli jak moge to skasować? [br]Dopisany: 27 Styczeń 2008, 15:18 _________________________________________________tak dokładnie

Opublikowano

to od spryskiwacza tak jak napisalem.

a kontrolke serwis wchodzisz podobnie modul 17>> funktion 10>> kanal 002 >> zmieniasz wartosc "1" na "0" zapisujesz i pozniej z powrtoem wpisujesz "1" a kazdym razem done, go back

na wszelki wypadek, gdybys nie wiedzial - jak jestes w funktion 10 to jak ustawisz dany kanal klikasz READ, pozniej wpisujesz nowa wartosc klikasz TEST> SAVE > DONE,GO BACK

Opublikowano

OK dzięki lece popróbować i zaraz się odezwe jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc

Opublikowano

jeszcze uzupelnilem poprzedni post

Opublikowano

kasowanie serwisu jest szczegółowo omówione na forum - zamykam temat (napisz PW, jeśli będziesz miał inne pytania, otworzy się wtedy)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...