Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BDG] Nie działa elektryczna regulacja podparcia lędźwiowego w fotelu kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie - działa w fotelu pasażera, a w fotelu kierowcy nie. Gdy naciskam przycisk regulacji (taki jak w gamepadach) to nic się nie dzieje - brak jakichkolwiek odgłosów.

Proszę o radę co to może być (spalony bezpiecznik, ale który?, silniczek?) oraz jak rozebrać/zdjąć tył fotela - ten plastikowy panel - tak aby się dobrać do tamtej mechaniki.

Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

zadna regulacja nie dziala? byc moze odpieta zlaczka. bezpieczniki opisane sa na wewnetrznej powierzchni oslony bocznej deski rozdzelczej.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam tylko elektryczną regulację podparcia lędźwiowego. Reszta jest manualna. Nie wiem, który bezpiecznik bo tam za bardzo nie ma od "podparcia lędźwiowego". A co to za złączka i jak można ją sprawdzić?

Gdyby jednak to był silniczek, co podejrzewam, to jak zdjąć tą tylną, plastikową osłonę z fotela?

• 2 lata później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

u nas ten sam problem. Bezpieczniki OK, złączka pod fotelem zapięta, przewody nie mają widocznych uszkodzeń.

Działa regulacja góra, dół, a nie działa "napinanie" podparcia lędźwiowego. W fotelu pasażera, wszystko pracuje poprawnie.

Czy ktoś rozwiązał podobny problem?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam.

u nas ten sam problem. Bezpieczniki OK, złączka pod fotelem zapięta, przewody nie mają widocznych uszkodzeń.

Działa regulacja góra, dół, a nie działa "napinanie" podparcia lędźwiowego. W fotelu pasażera, wszystko pracuje poprawnie.

No to odgrzeję kotleta. Takie mam pytanie jak widać wyżej, wszystko to samo u mnie. Może już ktoś odpowiedź zna. pzdr :wink:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam.

No to odgrzeję kotleta. Takie mam pytanie jak widać wyżej, wszystko to samo u mnie. Może już ktoś odpowiedź zna. pzdr :wink:

Witam ,odgrzeje jeszcze raz tego kotleta. Regulacja podparcia góra dół działa a wypychać nie wypycha.Zdjałem dzis osłone z tylu ,odłączylem kostke od silniczka i przy wcisnietym klawiszu że tak napisze na wypychanie pojawia sie napiecie a wciskajac cofanie nie ma napiecia na żadnym z przewodów .Pytanie do was czy ktoś czyscil ten klawisz od ustawiania bo jego podejżewam o awarie ? Jak go rozbiore nie wysypie mi sie z niego milon spreżynek lub coś podobnego ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Widzę temat odświeżony, ja nie miałem czasu się za to zabrać, ale w sezonie letnim tego roku może się tym zajmę. Z tym że u mnie przy wciśnięciu wypychania i wpychania słychać w fotelu takie "tyk" (nie mylić z klikaniem przycisku). Na razie tyle moich obserwacji na tą przypadłość. :decayed:

Opublikowano

Witam, w siedzeniu najczesciej jest popsuta pompka albo uszkodzona poduszka. Jesli slyszysz silniczek pompki a noedmucha to znaczy ze masz sprawny silnik a dziurawa poduche. Mozesz sie pobawic... Duzo roboty z rozebraniem fotela niema..

Opublikowano
... w siedzeniu najczesciej jest popsuta pompka albo uszkodzona poduszka...

W A4 B6 nie ma żadnej pompki/poduszki. Regulacja ustawienia odcinka lędźwiowego oparcia jest elektryczno-mechaniczna.

--

Pozdrawiam.

Sławek

• 5 lat później...
Opublikowano
W dniu 30.01.2013 o 19:42, rafalw80 napisał:

Odgrzeje temat. Czy ktoś znalazł sposób na rozwiązanie tego problemu, bo u mnie to samo?