Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy amor bez tulei będzie OK????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Wczoraj montowałem zawieche do swojej Audi'cy, wszystko przebiegło zgodnie z planem...bynajmniej do czasu jak znalazłem tulejkę które zdjecie widac ponizej, okazało sie ze zapomniałem jej wsadzic do tylnego amora :wallbash: I teraz pytanie czy bez niej bedzie wszystko OK czy musze na nowo demontowac tylnego amora i wsadzić ją do gumy w której powinna być.

Z drugiej strony, na dole jest odbój, w nim mała podkladka, na nim duza podkladka i ta guma w której ma być ta tulejka, na niej metalowa nakładka i koncówka amora, więc w sumie ta tulejka jest po to zeby chyba tylko usztywnić tą gume żeby ewentualnie minimalnie na boki nie chodziła ale w sumie wszystko jak jest scisniete i zamocowane to raczej nie wyrobi sie nie wiadomo jak :mysli:

Jak myślicie lepiej rozebrać amora i na nowo poskladac go z ta tulejka czy zostawić tak jak jest??

tulejkar.jpg

Opublikowano

tez wymienialem kiedys w golfie samemu tyl i wydaje mi sie ze bez tej tulejki amor ma wiekszy skok ale niech ktos jeszcze to potwierdzi bo to tylko moja teza...

Opublikowano

ja bym ją wsadził z powrotem, wg mnie bez niej poduszki amora szybko się wyklepią

Opublikowano

ja bym ją wsadził z powrotem, wg mnie bez niej poduszki amora szybko się wyklepią

dokladnie

tulejka ta uniemozliwia za mocne scisniecie gum wiec lepiej rozebrac z powrotem amor i zlozyc tak jak powinno byc

Opublikowano
  • Autor

OK dzieki za podpowiedz, skoro tak prawicie to jutro znów zawitam z narzedziami w rekach :confused4:

Dobrze ze boczków jeszcze nie poskrecałem :cool1:

Opublikowano

musisz kolego tą tulejke włożyć tam gdzie powinna byś bo ja też o jednej takiej tulejce zapomniałem i jeżdziłem i auto z jednej strony było niższe o 1-1,5cm i nie ładnie to wyglądało :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Jak to mowią "skleroza nie boli ale trzeba się nachodzić" :cool1:

W tym przypadku "skleroza nie boli ale trzeba się narobić" :wink4:

Opublikowano

przynajmniej nabierzesz wprawy w rozkładaniu i składaniu zawiechy hehe....coś o tym wiem. A tuleja być musi bo ustala docisk poduszek amora. :good:

Opublikowano
  • Autor

Heh teraz to amory moge składać z zamknietymi oczami :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

spytam przy okazji bo będę wymieniać na dniach amortyzatory, czy śrubę amortyzatora dociąga się tak mocno aż wszystko zablokuje się na tej tulejce?

Opublikowano
  • Autor

Tak