Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Małe spalanie I drgania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Mam taki delikatny problemik moje audi 1,9 tdi Pali na 100km 4.4 litra ropy na trasie jadać przez jakies 50km z prędkoscia 120-140 i 50km jadąc tak 70-80 przy wyprzedzaniu gaz w podłoge. dodam że mam jeszcze drgania w okolicy 1500-2000 tyś obrotów na 3-4-5 biegu Może zamało paliwa dawkuje dawke ustawioną mam na 3.0 mg

Opublikowano

dawkę paliwa masz wysoką, ale to tylko kolejny dowód, że silnik nie spali więcej, bo ma lżej i lepiej się wkręca

co do drgań proponuję sprawdzić złącze elastyczne wydechu, zaraz za turbiną

Opublikowano
  • Autor

walcze z tymi telepaniami juz bardzo długo wymieniłem juz wszystko co koledzy pisali i dalej nic

Opublikowano

tzn. sprzęgło też?

Opublikowano

Mocno to telepie?

A to spalanie to normalne jest.

Opublikowano

Jakby mi tyle palił przy takiej jeździe to może go i telepać :decayed:

Opublikowano
  • Autor

mocno telepie w tym zakresie jak jest zimny to mniej telepie i lepiej przyśpiesza jak sie zagrzeje to trzeba go dusić żeby pomykał

Opublikowano

zrob logi statyczne + BS .Moze masz zle ustawiony czujnik rsw dawke pokazuje 3.0 a w rzeczywistosci jest calkiem co innego.

Opublikowano

zrob komplet logow statycznycych + BS

Dodatkowo zrob loga 001 stat na wlaczonym zaplonie(silnik zgaszony,wlaczony tylko zaplon)

Opublikowano

8.71 861 3.0 1.460 83.7

9.17 861 3.0 1.380 83.7

Z tego loga wydaje mi się że możesz mieć coś z nastawnikiem, tzn duże różnice w napięciu następujące po sobie i stąd drgania przy przyśpieszaniu. Ale to tylko moja teoria

Opublikowano

8.71 861 3.0 1.460 83.7

9.17 861 3.0 1.380 83.7

Z tego loga wydaje mi się że możesz mieć coś z nastawnikiem, tzn duże różnice w napięciu następujące po sobie i stąd drgania przy przyśpieszaniu. Ale to tylko moja teoria

Tu jest wszystko OK.

Opublikowano
  • Autor

co do nastawnika to byłem u pompiarza wkładał 2 nastawnik jeździliśmy i dalej to samo kurde ja myślę ze to coś z doładowaniem bo jak jadę na 2 biegu tak 1500 obr i dam gaz w podłogę to przy 2tyś obr przy przyśpieszaniu jest takie uderzenie mocy. a na 4 biegu gdzie szarpie to jak dojdzie do 2 tyś to przestaje szarpać.

Koledzy jeszcze pytanie dlaczego niemoge zrobic loga grupy 0

Opublikowano

nie masz pelnej wersji vag-coma, sciagnij wersje 311.2

Opublikowano

CO do doładowania to zrób loga grupy 11 dynamicznie i w BS i będzie wiadomo, ale z szarpaniem raczej to się nie wiąże. Wszystkie poduszki masz ok?

Opublikowano
  • Autor

mam windows 7 64bit działa na nim tylko vag 208.1

wymieniłem takie rzeczy jak:

poduszki (LEMFÖRDER) pod silnikiem skrzynią 4 + ogranicznik z przodu, wywaliłem kata wymieniłem plecionkę, regenerowałem wtryski , wymieniłem dwumasa i sprzęgło, czyściłem turbinę , czyściłem nastawnik w końcu wymieniłem na drugi sprawny wymieniłem pompe. podmieniłem zawory n18 i n75

Oto logi grupy 11

bs

http://vaglog.rtnet.pl/ludwik2116_40012.html

dynaMICZNY

http://vaglog.rtnet.pl/ludwik2116_39998.html

Opublikowano

Widze że kolega ma podobny problem co ja :) Z tym ze u mnie drgania wystepuja tez czasami na wolnych obrotach i dochodzą od strony pasażera. U mnie jest dziwna sprawa bo zima te drgania nie wystęouja zaczynaja sie latem. Wymienilem jak narazie plecionke, wieszaki tlumika, tlumik srodkowy, gume trzymajaca silnik (ten cypel z przodu), sprzeglo i dwumas i pewnie jeszcze cos ale teraz nie pamietam. I jak narazie nie widac oczekiwanych rezeulatatów. Logi robilem statyczne i dynamiczne i są OK.

Opublikowano

auto nie przyspiesza dobrze,1Z/ahu poradzi sobie z nim bez problemow.Musisz zrobic logi kompletne stat,BS,Dyn + 001 na zaplonie inaczej nie bedzie wiadomo.

Opublikowano

Kolego a drga ci silniczkiem na postoju?niema takich lekkich bujniec silnikiem ?