Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Problem z odkręceniem śruby zabezpieczajacej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moze ja sie podlacze pod temacik, mam wlasnie problem z takimi srubami zabezpieczajacymi poniewaz nasadka mi sie ukrecila i nie mam pojecia juz jak to odkrecic, a probowalem juz takich sposobow jak: nabicie nasadki z kompletu zwyklych nasadek rozm. 21mm nastepnym sposobem bylo dospawanie nakredki do zabezpieczenia ale i to nie pomoglo bo nakredka w ogole sie nie chciala przyspawac i przy lekkim pociagnieciu sie ukrecala. Moze Wy mi cos poradzicie bo juz nie mam pomyslu. Dodam ze nie ma jak sie dostac do tej sruby poniewaz to alus i sruba jest schowana, nie znam tez producenta tych srub mam tylko foto.

Opublikowano

Witam moze ja sie podlacze pod temacik, mam wlasnie problem z takimi srubami zabezpieczajacymi poniewaz nasadka mi sie ukrecila i nie mam pojecia juz jak to odkrecic, a probowalem juz takich sposobow jak: nabicie nasadki z kompletu zwyklych nasadek rozm. 21mm nastepnym sposobem bylo dospawanie nakredki do zabezpieczenia ale i to nie pomoglo bo nakredka w ogole sie nie chciala przyspawac i przy lekkim pociagnieciu sie ukrecala. Moze Wy mi cos poradzicie bo juz nie mam pomyslu. Dodam ze nie ma jak sie dostac do tej sruby poniewaz to alus i sruba jest schowana, nie znam tez producenta tych srub mam tylko foto.

Urwała Ci się ta nasadka która wchodzi w ori klucz a drógą stroną w śrubę zabezpieczającą??? To proste: podjechać do dobrego warsztaty ślusarskiego i oni bez problemu Ci dorobią nową nasadkę z odpowiednio twardej stali. Spawanie to kiepski pomysł bo albo stal się przehatruje i stanie się krucha i pęknie koło spawu przy pierwszej próbie, albo się rozhartuje i będzie miękka i się ukręci jak z plasteliny.

Opublikowano

Witam

Mam podobny problem z wyrobioną nakładką i nie mam pojęcia jak tą śrubę odkręcić. Może ktoś ma pomysł jak to rozwiązać? Czy istnieje możliwość kupienia takiej nakładki np. na ebayu?

Dzięki.

Opublikowano

są zestawy do odkręcania urwanych śrub, może coś takiego? ale jak nie potrafiliście przyspawać pożądnie nakrętki i odkręcić to może daj to komuś kto ogarnia?:)

Opublikowano

Ja rozwierciłem wiertłem 10, ściągnąłem koło a potem żabą wykręciłem śrubę :wink:

Opublikowano

witam

właśnie wróciłem od mechanika, musiałem pojeździć trochę bo nie łatwo było znaleźć kogoś kto potrafi się z tym uporać. koleś przeciął śrubę i skasował mnie na 60 funtów.

Opublikowano

po cow ogole Wam te sruby ? jak widac same z tym problemy, ja rowniez mialem oryginalne audi i musialem potem biegac, zeby ktos mi odkrecil, bez sensu ...

Opublikowano

60 funta to i tak spok ocena

mi w kwik fit tak doj**ali sruby zabezpieczajace po jednej stronie ze potem nie mogli ich sami odkrecic do tego zniszczyli dwie nasadki(30 funtow sztuka) ale po telefonie do glownego biura i zlozeniu skargi kazali jechac do audi i oni pokryja koszta wszytskiego. skonczylo sie na jednodniowej wizycie w serwisie i rachunkiem na 100 funtow za godzine pracy mechanika ale za to dostalem 2 nowki sruby i tamte co zniszczyli tez mi oddali takze wyszlo na lekki plus bo mam nowe sruby i dwie nasadki :)

Opublikowano

dokładnie takie partactwo w uk.

mam jeszcze jedno pytanie trochę z innej beczki ale może ktoś odpisze?

znacie może dobry zakład który maluje felgi na ścianie wschodniej Polski(okolice Białej Podlaski, Białegostoku, Lublina)?