Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strefa biegaczy, triathlon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie pogoda w niedziela dopisała i sobie z rana wyskoczyłem pobiegać, jakoś 11km pękło:wink:

Opublikowano
  • Autor

15km po błocie :)

Opublikowano
30km po śniegu

to żeś poleciał teraz:grin:

---------- Post dopisany at 20:17 ---------- Poprzedni post napisany at 20:17 ----------

15km po błocie :)

ty też:wink:

a wy nie macie innej pogody-sucho trochę wiatru?

Opublikowano
  • Autor

u mnie jest około 0+2 stopnie, zero wiatru, idealna pogoda do biegania, ale troche błota, bo woda ni schodzi, gleba zamarznięta

---------- Post dopisany at 00:05 ---------- Poprzedni post napisany at 00:05 ----------

dzisiaj 2km basen - 40 min

Opublikowano

ja pływam poniedziałki i piątki basen

40min 1km

narazie tylko żabka i nogi

Opublikowano

pobiegane :slina::wink:

Opublikowano
  • Autor

wczoraj bieg 15km, dzisiaj rower 40km

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie biegający - potrzebuję porady :wink:

Lewar jestem i w wyniku nadmiaru obowiązków przestałem uprawiać jakiekolwiek sporty, a teraz chciałbym wrócić jakoś do formy i zacząć troszkę się ruszać. Stawy skrzypią, plecy bolą, nogi schudły strasznie od pracy siedzącej więc postanowiłem, że kilka razy w tygodniu wezmę się za dupsko i zacznę biegać.

Plan jest taki, żeby zakupić jakiś ciuch i oczywiście buty - nic drogiego, żadne szaleństwa, bo zaczynam raczkować :decayed:

Doradźcie Panowie, co można zakupić, a co się nie przydaje, będąc jednocześnie naciągactwem ze strony sprzedających?

Buty: stopa neutralna, do biegania głównie po asfalcie i twardych nawierzchniach. Chciałbym przeznaczyć okolice 200PLN i raczej ponad to nie wychodzić. Jak dobrać prawidłowo but jeśli chodzi o wielkość - zakładałem na stopę po południu (na spuchniętą) i miałem około 0,5cm luzu przed palcem - czy to wystarczy, czy powinienem szukać większego o 0,5 rozmiaru?

Obok siebie mam decathlon i mierzyłem już kilka par, m.in. te:

Buty do biegania męskie DART 10 AA NIKE - Buty do biegania meskie Bieganie,... - Dość fajnie leżały na nodze i wydawały się najwygodniejsze.

Buty ELIOFEET męskie szare KALENJI - Buty do biegania meskie Bieganie, Lekkoatletyka,... - wyraźnie mniej miejsca na palce przy tym samym rozmiarze (44) ale również lekkie i wygodne.

FURANO QUEST SZARO-NIEBIESKIE ADIDAS - Buty do biegania meskie Bieganie, Lekkoatletyka,... - z całej trójki najmniej komfortowe

Ogólnie takiż oto wybór po sąsiedzku - może Wy coś ciekawszego i lepszego znajdziecie?:

Bieganie - Sport - Obuwie - Decathlon

Dodatkowo mam martes sport w Legnicy, w którym znalazłem dość ciekawe obuwie, w dodatkowo o pochlebnych recenzjach: ANCONA ELBRUS - jakiś ponoć polski produkt o dość przyzwoitych parametrach. Niestety nie wiem, co to jest, ale zawsze można wykorzystać do ćwiczeń na siłce :grin:

Odzież wierzchnia - polećcie jakieś spodnie i koszulkę+bluzę na takie pogody jak w chwili obecnej, żeby nie podłapać jakiego zapalenia płuca :naughty: I jeszcze może noobskie pytanie, ale jakie skarpetki powinno się kupić?:shock3::decayed:

Z góry dzięki i pozdrawiam.

KOval

Opublikowano

Hej Kowal

Przeczytałem pierwszy akapit Twojego posta i stwierdziłem, że dalej nie czytam, tylko od razu odpiszę.

Umówmy się tak.

Załóż jakieś sportowe buty i po prostu wyjdź z domu.

Jak wyjdziesz 6 razy i nie będziesz miał dość to Ci pomożemy ;-)

Zgoda?

Opublikowano
Hej Kowal

Przeczytałem pierwszy akapit Twojego posta i stwierdziłem, że dalej nie czytam, tylko od razu odpiszę.

Umówmy się tak.

Załóż jakieś sportowe buty i po prostu wyjdź z domu.

Jak wyjdziesz 6 razy i nie będziesz miał dość to Ci pomożemy ;-)

Zgoda?

Dokładnie, ja biegam w zwykłych spodniach materiałowych, do tego adidasy z pumy i kurtka, czasami czapka zależnie od pogody:wink:

Opublikowano

Hehehe - napisałem w wielkiej przesadzie, więc spokojnie. Biegam sobie teraz i zasuwam w każdej wolnej chwili, męcząc przy okazji psinę ile wlezie. Do tego w cieplejsze dni dochodzi rower i pływanie. Wstęp napisałem taki dlatego, że kilka lat wstecz aktywnie uprawiałem sporty drużynowe, ćwiczyłem na siłowni 5-6 x / tydzień i spędzałem sporo czasu na basenie.

Tera o ile biegam, to robię to w zwykłych butach sportowych, co jest nie lada udręką - niestety, bieganiem nigdy się nie pasjonowałem i nie wiem, z czym to się je :wink:

Teraz lepiej, czy nadal duupa?:kox:

---------- Post dopisany at 10:30 ---------- Poprzedni post napisany at 10:19 ----------

szafa - ja też fruwam w butach pumy, ale mimo zapasu przed palcem, biję w przód przy każdym kroku - jak dla mnie kaleczenie i udręka :kwasny:

Opublikowano
Hehehe - napisałem w wielkiej przesadzie, więc spokojnie. Biegam sobie teraz i zasuwam w każdej wolnej chwili, męcząc przy okazji psinę ile wlezie. Do tego w cieplejsze dni dochodzi rower i pływanie. Wstęp napisałem taki dlatego, że kilka lat wstecz aktywnie uprawiałem sporty drużynowe, ćwiczyłem na siłowni 5-6 x / tydzień i spędzałem sporo czasu na basenie.

Tera o ile biegam, to robię to w zwykłych butach sportowych, co jest nie lada udręką - niestety, bieganiem nigdy się nie pasjonowałem i nie wiem, z czym to się je :wink:

Teraz lepiej, czy nadal duupa?:kox:

---------- Post dopisany at 10:30 ---------- Poprzedni post napisany at 10:19 ----------

szafa - ja też fruwam w butach pumy, ale mimo zapasu przed palcem, biję w przód przy każdym kroku - jak dla mnie kaleczenie i udręka :kwasny:

U mnie na początku też było ciężko, piszczele bolały ale kwestia wprawy, ja od siebie polecam dodatkowo wgrać do tel jakiś program co monitoruje dystans, czas, zawsze to jakaś dodatkowa motywacja :decayed: Jesli chodzi o buty to byle jakie byle były lekkie a przede wszystkim wygodne:wink:

Opublikowano

Dlatego właśnie szukam czegoś niedrogiego, co zamiast wk..wiać uprzyjemni mi trening :wink: Właśnie przez brak wiedzy zawsze z biegania rezygnowałem, bo zaraz coś mnie bolało, palce u nóg puchły, itp. Wybierałem siłownię, lub rower, aby tylko nie biegać :kwasny:

Opublikowano

Nie sprzęt biega:wink:,dopoki sie stawy/mięśnie nie przyzwyczaja do wysilku,beda bolaly,na poczatek kup buty,maja być wygodne i jeżeli bedziesz biegał po twardym,niech maja jak najgrubsza,miekka podeszwe,skup sie na rozgrzewce,rozciaganiu przed i po,to jest najwazniejsze na poczatku,sprzet zaczyna być wazny,gdy zblizasz sie do 10km,np bolace suty:decayed:

Opublikowano

c**j z rozciąganiem ;)

Opublikowano
c**j z rozciąganiem ;)

Koval81,nie słuchaj go,Korzeń biega sobie maratony w 3godz,albo mniej,juz nie pamięta jak to było na początku:decayed:

Opublikowano

3h dopiero złamię za 2 miechy ;)

Opublikowano

3h to ja rowerem mogę pocisnąć jak coś :naughty: Pany - Wy sobie jaja regularne robicie a ja buty muszę zakupić :decayed: Sprzęt nie jest dla mnie najważniejszy, ale zmasakrowałem swojego czasu stawy skokowe i kolana przez złe obuwie i twarde nawierzchnie i teraz but musi być :wink:

Biegał któryś z Was jakichkolwiek buciorkach z mojego linka? Cenne wskazówki droższe niż złoto :naughty:

Kurva czytam ten wątek i czytam i skończyć nie mogę :facepalm::decayed:

Opublikowano
u mnie jest około 0+2 stopnie, zero wiatru, idealna pogoda do biegania, ale troche błota, bo woda ni schodzi, gleba zamarznięta

---------- Post dopisany at 00:05 ---------- Poprzedni post napisany at 00:05 ----------

dzisiaj 2km basen - 40 min

80 basenikow w 40 minut niezle…ja sobie 64 plywam a te 16 to roznica..czyli 30 sekund na dlugosc basenu non stop..:decayed::decayed: