Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strefa biegaczy, triathlon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym chętnie zaczął, ale po 3 km wypluwam flaki i sąsiedzi dociągają mnie pod furtkę - bo już mnie znają, że sam się nie doczołgam :(

Opublikowano
  • Autor

Ja bym chętnie zaczął, ale po 3 km wypluwam flaki i sąsiedzi dociągają mnie pod furtkę - bo już mnie znają, że sam się nie doczołgam :(

może za szybko startujesz, przez co źle rozkładasz siły

Opublikowano

Albo mam taką kondycję ;D

Dobra. Dzisiaj zaczne biegać regularnie. Później napisze jak było :)

Opublikowano

ja za dwa tygodnie sprint

jakie to dystanse??

500m pływania w basenie, potem 23km rower i 5km biegu, całość, jest bardziej pod ukończenie, przetarcie szlaków, pod inne dystanse, bo basen, jest podzielony na grupy, czasowo, żeby nikt nikomu nie przeszkadzał, potem rower, po publicznej drodze-do tego trasa jest wymagająca, bo na początku pod górę, jakieś 200-300m-wspinaczka, że ledwo co można jechać 10km/h, potem jeszcze ze dwa takie podjazdy w środku i pod koniec jest kolejna wspinaczka, ale z dobre 600-700m-ostry zajazd, bieg, raczej spokojny teren, ale nie ulica, gdzie można by uspokoić tętno... no ale pierwszy tri, jakoś trzeba zaliczyć :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

jak wyniki tri i wrażenia???

Opublikowano

jak wyniki tri i wrażenia???

wynik- taki sobie :wink: liczyłem , że będzie gorzej, wyszło lepiej- pływanie szybciej, niż na treningach, rower, pogoda nie dopisała, pod górkę i jeszcze pod wiatr :grin: biegiem nadrobiłem, choć połowa dystansu pod górkę cały czas, potem powrót z górki- ale na 5km- za bardzo nie było czasu na odrabianie, pod koniec- skurcze mnie zaatakowały, więc trzeba było przystanąć na chwilkę :grin::P ogólnie czas 1h 41m- liczyłem, coś ok 2h, więc jest dobrze, może nie mistrzostwo Świata, ale co tam, pierwszy zaliczony TRI, do opanowania - na pewno zmiany, bo trochę mi zajęły przejścia, ale do ukończenia dystansu- nie ma wielkiego znaczenia, wrażenia- no cóż- wydaje mi się, że jest to lepsze od samego biegania, choć w planach mam połówkę we wrześniu, ale tylko dlatego, że znajomy z pracy mnie poprosił, żebym charytatywnie pobiegł :grin:

w tri jest coś takiego, że można być słabym pływakiem, czy kolarzem, a biegiem można nadrobić i odwrotnie-słaby bieg, ale rower może pomóc...składam pieniądze na lepszy rower :decayed:

Opublikowano

Leci ktoś w Biegu Świętojańskim w Gdyni (10km) w piatek 19.06, start jakos ok północy???

Edytowane przez LUCAS

Opublikowano
  • Autor

Jestem po 1/4 Tri sieraków - 2:37

pływanie 950m - 18:30

rower 45km - 1:17

bieg 10,5 - 52 min

Opublikowano

niezłe czasy :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

niezłe czasy :wink:

dzięki, wkońcu zyciówka, ale i tak kupa min do nadrobienia:)

domjenick jakim rowerem dajesz te triathlony??

Opublikowano

Ja dopiero zaczynam przygodę z bieganie, najdłuższy dystans póki co to 5,5km.

Chce powoli dobić do 10km...a później będzie praca nad czasem.

Opublikowano

jakim rowerem dajesz te triathlony
merida warp4, ale za uprawianie triathlonu- wziąłem sie pod koniec ubiegłego roku- tak "poważniej", czyli regularnie basen, rower i bieganie :wink: ten rok- to jeden sprint zrobiłem- nie mam odniesienia, do poprzedniego- można będzie to porównywać w przyszłym roku, na takiej samej trasie, wtedy zobaczę, czy robię postępy, na razie- patrząc na czasy innych- to jestem na szarym końcu :lol1: a uprawiam triathlon- dla zabawy, wynik to będzie raczej "efekt uboczny"
Opublikowano
  • Autor

ale merida fajna :)

Kiedyś pisałem ale z braku czasu nie zadziałałem, potrzebował bym rowerek dla siebie jakiś TT, mój wzrost 186, oczywiscie w dobrej kasie :)

Masz moze jakieś dojście?

może być bez kierownicy

Opublikowano

pw wysłałem :wink:

Opublikowano

U mnie dzisiaj odbędziecie się http://www.irontriathlon.pl/triathlon-stezyca/po kilku drinkach stwierdziliśmy że startujemy za rok na 1/8 :grin:

oficjalnie, dziś zacząłem trening :wink:

Edytowane przez GILI

Opublikowano

startujemy za rok na 1/8
sprint est dobry na początek- dajesz Gili :wink:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam .

Biegam od 1,5 roku . Na początku było ciężko mi nawet przebiec 2 minuty bez zadyszki do tego późniejsze bóle nóg .

Teraz doszedłem do takiej formy że 45 minut ciągłego biegu (10km) . Wiem że dla niektórych z was pewnie to słabe wyniki ale dla mnie w sam raz a plany na więcej w realizacji .

Jednak mam pewien problem od kiedy złapałem formę i zacząłem biegać dłuższe odcinki bez przerw zaczął mi dokuczać ból w krzyżu/odcinku lędźwiowym . Nie jest aż tak silny żeby utrudniał mi codzienne funkcjonowanie, podczas biegania w ogóle go nie odczuwam

Szczególnie odczuwany po przebudzeniu rano :disgust: , i przy głębokim zginaniu w dół .

Jak sobie z tym radzić, czy to przejdzie ? dodam że mięśnie brzucha także ćwiczę

Edytowane przez e2rd-85

Opublikowano

rozciąganie i ćwiczenia ogólne powinny pomóc- jesli nie- podejdź do jakiegoś lekarza sportowego i opowiedz mu, bo może to mieć związek z czymś innym....

Opublikowano
  • Autor

wczoraj robiłem 1 raz trening zakładkowy, tzn 48km rower i 7 km biegu, Musze coś zmienić w przygotowaniach do pełnego IM za rok w Poznaniu, tymczasem Im 70.3 w Gdyni za kilka dni :)

Opublikowano

wczoraj robiłem 1 raz trening zakładkowy
musisz przyznać, że to jest całkiem inne doświadczenie :grin:

Musze coś zmienić w przygotowaniach do pełnego IM

taaa :grin: więcej biegania, pływania i jazdy na rowerze.... :grin: