czako Opublikowano 26 Września 2006 Opublikowano 26 Września 2006 witam mam problem z moja oooo sprawa przedstawia sie tak nabylem a4 2,5 tdi i wszystko bylo cacy wymienilem filtr powietrza(a raczej przeczyscilem i wymylem oraz natluscilem srodkiem do stozka gdyz zamontowana byla tam wkladka K&N) po tej operacji zauwazylem dymek za soba przy wyprzedzaniu okolo 3500 rpm poszedlem za ciosem i wymienilem filtr paliwa i pogorszylo sie teraz dymek zaczyna sie moze od 3000rpm :oops: i trwa az do cofniecia pedalu gazu dym jest ciemny moze ktos z was mial taka przygode i cos doradzi dodam ze mocy nie brakuje pozdrawiam
baskecior Opublikowano 26 Września 2006 Opublikowano 26 Września 2006 Wymien filtr na normalny i zobacz czy sie poprawi. W/g mnie autko nie oddycha, bo mu powietrza brakuje ... dlatego kopci ... Chyba że przy okazji coś uszkodziłeś i lader pompuje w atmosferę ... mogłeś też uszkodzić przepływkę ... Zapnij VAG`a i szukaj dziury w całym
spanky Opublikowano 26 Września 2006 Opublikowano 26 Września 2006 witam mam problem z moja oooo sprawa przedstawia sie tak nabylem a4 2,5 tdi i wszystko bylo cacy wymienilem filtr powietrza(a raczej przeczyscilem i wymylem oraz natluscilem srodkiem do stozka gdyz zamontowana byla tam wkladka K&N) po tej operacji zauwazylem dymek za soba przy wyprzedzaniu okolo 3500 rpm poszedlem za ciosem i wymienilem filtr paliwa i pogorszylo sie teraz dymek zaczyna sie moze od 3000rpm i trwa az do cofniecia pedalu gazu dym jest ciemny moze ktos z was mial taka przygode i cos doradzi dodam ze mocy nie brakujepozdrawiam zmienajac filtr powietrza pospinales wszystko (opaski,obudowe,rury gumowe) .... moze lapie lewe powietrze ... ??? tak jak basket mowi ... zapnij Vag'a moze cos pokaze .... P.S moze cos sie wysrało i wymiana filtrow to zbieg okolicznosci .....
pre_pl Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 a po co czyścic filtr powietrza ? Wywal i załóż, ale porzadny. Żaden filtron tylko Knecht najlepiej... Filtron to się nadaje na filtr do budy... PS. Rany, a gdzie kropki i przecinki w Twoim poście ? :shock:
SebMis Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 a po co czyścic filtr powietrza ? Wywal i załóż, ale porzadny.Żaden filtron tylko Knecht najlepiej... Filtron to się nadaje na filtr do budy... aleś wyskoczył, wkładka K&N jest 10 razy lepsza niż filtr papierowy :twisted:
pre_pl Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 a no widzisz, a dla mnie dobry filtr wymieniany regularnie, jest 20 razy lepszy od tej wkładki A jak tam przepływki ? Oliwka nie uszkadza ?
SebMis Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 pewnie, zawsze można twierdzić że pasztetowa jest lepsza od polędwicy :twisted: poczytaj sobie na temat i się wypowiadaj kolego
bolek Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 Filtron to się nadaje na filtr do budy To chyba najwieksza bzdura jaka slyszalem na temat filtrów ,Filtron to jedna z najlepszych firm na swiecie produkujacych filtry,co zostalo potwierdzone roznego rodzaju certyfikatami
czako Opublikowano 27 Września 2006 Autor Opublikowano 27 Września 2006 wiec pospinalem wszystko nawet dwa razy sprawdziłem co do rur to sa to plastiki na zaczaski ale sa przed filterm przed czyszczeniem oczywiscie zestawem do tego przeznaczonym byl bardzo brudny i nie kopcil moze wyciaga z niego ta ciecz która nawilzylem filtr K&N co do przepływki to nie sprawdzałem bo chyba by sie nie popsula od zmiany filtra i jeszcze jedno czy tylko pozostaje VAG ???? nie ma juz prostych recznych robótek ????
Gość zdeniu Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 Filtron to się nadaje na filtr do budy To chyba najwieksza bzdura jaka slyszalem na temat filtrów ,Filtron to jedna z najlepszych firm na swiecie produkujacych filtry,co zostalo potwierdzone roznego rodzaju certyfikatami zgadzam się jest to dobra jakosc a wszystko dzieki amerykańskiemu kapitałowi ponad połowa produkcji idzie za granice to juz nie ten filtron co z przed lat
pre_pl Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 poszedłem za radą i poczytałem : http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?t=2673&highlight=filtron http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?t=3158&highlight=filtron http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1633&highlight=filtron+knecht
bratpit Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 A ori filtr powietrza w ASO kosztuje 67 zł i po co tu gadac o filtronach które kosztuja 45 zł
spanky Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 A ori filtr powietrza w ASO kosztuje 67 zł i po co tu gadac o filtronach które kosztuja 45 zł do 1.9 TDI filtr powietrza kosztuje 29 złotych ... (normalna cena sklepowa)
Gość zdeniu Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 do 1.9 TDI filtr powietrza kosztuje 29 złotych ... (normalna cena sklepowa) ja u siebie w ofercie mam do 1.9 TDI FILTRON - 26zł MANN - 58zł HENGS - 37zł do 2.5 V6 FILTRON - 38zł MANN - 60zł jedyna róznica miedzy nimi to opakowanie i cena
spanky Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 do 1.9 TDI filtr powietrza kosztuje 29 złotych ... (normalna cena sklepowa) ja u siebie w ofercie mam do 1.9 TDI FILTRON - 26zł MANN - 58zł HENGS - 37zł jedyna róznica miedzy nimi to opakowanie i cena dokladnie .... wymieniam filtr powietrza co 5 tys km ... wiec wybrałem Filtrona .... :twisted:
Rekomendowane odpowiedzi