Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Witam. Chciałbym założyć gaz do swojej a4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

silnik ADR 1,8 125km 1997r. najblizszy mi punkt gdzie zakładają gaz oferuje mi 2 typy LOVATO za 2100 i BRC za 2800...

Opublikowano

silnik ADR 1,8 125km 1997r. najblizszy mi punkt gdzie zakładają gaz oferuje mi 2 typy LOVATO za 2100 i BRC za 2800...

drogie to brc ja do swojego gdzie mam troche mocniejszy silnik placilem 2600za brc do Twojego pewnie kolo 2300-2500.

Opublikowano
  • Autor

a tu sobie życzy 2800 :confused4: ;(

Opublikowano

Może trochę po za tematem choć w sumie nie ... nie popełnij tego błędu co ja i nie zakładaj instalacji daleko od miejsca zamieszkania ... ja założyłem prawie 300 km od miejsca gdzie mieszkam - "u znajomego mietka u rodziców na mazurach" i teraz dumam 300km w jedną mańkę jak coś sie zepsuje (a psuje sie często) aby nie stracić gwarancji.

Opublikowano
  • Autor

tam gdzie chce załozyć mam 20km:) to blisko;)

Opublikowano

Ja zakładałem brc za 2600 w kwietniu br. na mocniejszym reduktorze, więc coś sporo sobie życzą za tą instalkę w Twoim przypadku

Opublikowano

Olej BRC i zakładaj składaka :kox:

Opublikowano

Ja zakładałem brc za 2600 w kwietniu br. na mocniejszym reduktorze, więc coś sporo sobie życzą za tą instalkę w Twoim przypadku

No to kolego pochwal się jaki to ten mocniejszy reduktor Ci założyli(podaj kod z nalepki na reduktorze) bo znając życie masz taki jak wszyscy do 250KM bodajże.

Ja akurat mam BRC bo zawsze zakładałem tej firmy i zawsze wszystko było OK tylko teraz mam na 8mm przewodzie (standardowo kładą 6mm). Ale tak jak pisze RAGGAMAN składak STAGA też jest dobry tylko dobrze trzeba podzespoły dobrać. Musisz poczytać. U mnie za BRC płaciłem 2600zł wlew koło benzyny i butla w kole.

Opublikowano

Ja zakładałem w maju b.r. instalację gazową. Za STAGA 4 PLUS na wtryskach valtek, reduktorze zavoli zeta N i butlą w koło 53L powiedzieli mi 2300zł, za BRC 2800. Jeśli przyjechał bym miesiąc wcześniej, za tego samego staga zapłacił bym 2100, za BRC 2300. Z tego co mówił gość, a nie wydaje mi się żeby ściemniał, wzrosły ceny samych instalacji gazowych - mozna bylo się tego spodziewać, skoro PB95 jest przeszło 2x drozsza od LPG, ludzie tak czy tak będą montować...

Rozmawiając z nim jaką instalację wybrać, stwierdził jednoznacznie, że STAG da radę. BRC polecają do nowych, bardziej zaawansowanych technologicznie samochodów. 3 tyś najechane i smiga swietnie, szczerze polecam!

Opublikowano

No to kolego pochwal się jaki to ten mocniejszy reduktor Ci założyli(podaj kod z nalepki na reduktorze) bo znając życie masz taki jak wszyscy do 250KM bodajże.

Ja akurat mam BRC bo zawsze zakładałem tej firmy i zawsze wszystko było OK tylko teraz mam na 8mm przewodzie (standardowo kładą 6mm). Ale tak jak pisze RAGGAMAN składak STAGA też jest dobry tylko dobrze trzeba podzespoły dobrać. Musisz poczytać. U mnie za BRC płaciłem 2600zł wlew koło benzyny i butla w kole.

Reduktor mam do 1500mBar standardowy jest na 1200mBar.

Jeśli chodzi o kod to rzeczywiście zerknę - bo w sumie nie sprawdzałem uwierzyłem na słowo. A jeśli chodzi o przewody to mam na elastycznych 13mm - za to była dopłata 50zł.

Opublikowano
  • Autor

zdecydowałem sie na staga300 i chyba wtryskiwacz będzie valtek czy jakoś tak.....

Opublikowano

Nein nein nein!

Kolego przejrzyj troszkę forum jest pełno informacji na ten temat - jedyną zaletą Valteków jest ich cena.

Opublikowano
  • Autor

z drugiej strony kumpel do vw golfaIV załozył najtańszy gaz i tez mu śmiga juz ponad miesiąc....

Opublikowano

No tak - zasadnicze pytanie jak długo masz zamiar użytkować samochód i ile jeździsz - wtryski nie rozum - zawsze można zmienić na lepsze :>

Opublikowano
  • Autor

no bardzo długo mam zamiar jeżdzić tym samochodem. i właśnie jak co to wtryskiwacz zmienie przecież wszystko ma prawo sie popsuć...

Opublikowano

Ale kolego nie chodzi, że wszystko może się popsuć... Tylko poczytaj o valtekach.... Z nimi więce trzeba przesiedzieć u gazownika niż pożytku. Jesli chcesz długo jeździć tym autem to nie patrz na 150 zl różnicy tylko zakładaj lepsze. a co to za tłumaczenie, że kolega założył najtańszą i MIESIĄC jeździ i jest dobrze. Niech to powie po min. 15k lub roku.

Opublikowano

Wal valteci. W 1,8T beda dzialac bez problemu. Lepiej je niz magicjety do twojego silnika. Lepsze wtryski to 120 zl sztuka lub cala listwa jakies 300-400 zl sensowna.

Generalnie setup : stag 4 + valteci + zeta n/s i jesli nie pierdykna jakis bykow montazowych i wyreguluja jak trzeba bedzie smigac i smigac :)

Lovato ( zapewne smart ) odpusc. mysle ze stag w setupie jak mowie nie powinien wiecej kosztowac.

Opublikowano

Mam brc od roku zrobione 14 tkm i żadnych problemów placiłem 2500 i jak byłem u gazownika umówic się na przegląd po 15 tkm powiedział że podrożały wtryski i teraz mój zestaw kosztuje 2800 ale myślę że warto dać tyle za brc

Opublikowano

żadne valteki - zakładaj zestawL stag 4 bądz stag 300+, reduktor ac r01 i wtryski HANY

Opublikowano

Wal valteci. W 1,8T beda dzialac bez problemu. Lepiej je niz magicjety do twojego silnika. Lepsze wtryski to 120 zl sztuka lub cala listwa jakies 300-400 zl sensowna.

Generalnie setup : stag 4 + valteci + zeta n/s i jesli nie pierdykna jakis bykow montazowych i wyreguluja jak trzeba bedzie smigac i smigac :)

Lovato ( zapewne smart ) odpusc. mysle ze stag w setupie jak mowie nie powinien wiecej kosztowac.

Dlaczego masz takie złe zdanie o lovato? Bo mi cos takiego wsadzili?