Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dziwne szarpanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i bardzo proszę o pomoc z moją a4 b5 110 AFN. Zaznaczę ze przeczytałem forum we wszystkie możliwe strony. Problem polega na tym ze jadąc czuć lekkie poszarpywanie silnika tak jakby się zapowietrzał :mysli:,nadmieniam że wszystkie filtry wymieniam co 10000 km a ten ma 3000km , błędów niema żadnych ,a na biegu jałowym niezależnie ile dodam gazu nie odczuwam żadnych drgań,auto pali normalnie nie kopci ,obroty nie falują ale w czasie jazdy czuć że lekko przerywa. Proszę o pomoc :notworthy:

Opublikowano

Kolego mam tak samo bądź podobnie :wallbash:

Tutaj wątek do mojego problemu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=184375.0

Dodam tylko, że nie udało mi się ustalić winowajcy w 100% chociaż po podłączeniu z powrotem impulsatora szarpie jak szalony... także w weekend biorę się za czyszczenie nastawnika jak będę czyścił to zrobię fotki i umieszczę w swoim wątku :hi:

EDIT: chodzi mi po głowie jeszcze taka opcja(nie wiem tylko czy jest możliwa) nastawnik podłączyłem kilka dni temu... i nie szarpał aż tak często:cool1: dziś zatankowałem do pełna i zaczęła się dyskoteka ale po przejechaniu jakichś 20-30 km...

Opublikowano

U znajomego w 1Z tez mial taki problem wszystko wymieniał a okazało sie ze napinacz paska sie zapiekał

Opublikowano

U znajomego w 1Z tez mial taki problem wszystko wymieniał a okazało sie ze napinacz paska sie zapiekał

Było widać coś na pasku?

Opublikowano

na pasku nic nie bylo widac raz dobrze chodzil a raz sie zapiekal to nie dzialo sie caly czas

Opublikowano
  • Autor

Paski wielorowkowe są nowe napinacze też jak i z klimy i z alternatora, plus sprzęgiełko z alternatora. Rozrząd ma 24000 km. Ale ktoś mi podpowiedział że to filtr paliwa się może lekko zapchał o dziwo. Zostanie wymieniony na nowy to napiszę. A o jaki napinacz chodzi jak już ?

Opublikowano

napinacz paska klinowego

Opublikowano
  • Autor

Filtr wymieniony i co? Lipa jak szarpał tak szarpie dalej :confused4: Ma ktoś jakieś propozycje co to może być???????

Opublikowano
  • Autor

Może siteczko w baku masz przypchane.

Ok. tylko autko na biegu jałowym chodzi super i nie szarpie, tak więc jak Ty to widzisz że ,pod obciążeniem auto przerywa a na biegu jałowym też powinno przerywać?????
Opublikowano

może nastawnik jest zasyfiony, przynajmniej objawy pasują do tego

Opublikowano
  • Autor

Odłączyłem czujnik prędkościomierza i auto dalej poszarpywało , a z tego co wyczytałem u innych użytkowników którzy, mieli problem z nastawnikiem ,po odłączeniu prędkościomierza przerywanie powinno ustać a tego właśnie nie robi moje autko. A może przepływka już nie wydala .

Opublikowano

Właśnie, czy przepływka(u mnie tnie całkiem zdrowo) może mieć wpływ na takie szarpanie?

U mnie też po odłączeniu szarpało chociaż może mniej... ale jednak...

Gdzie należy szukać przyczyny jeśli szarpie po odłączeniu impulsatora...?

Opublikowano
  • Autor

Dziś kolega Sztomel zrobił logi w moim aucie, postaram się je jakoś wrzucić na forum (JAK MI SIĘ UDA ,BO W SPRAWACH KOMPUTEROWYCH JESTEM LEWY). Wiem tylko tyle że zaniżone są parametry przepływu powietrza i że na nastawniku jest za niska dawka. Ale po rozmowie ze Sztomelem podejrzewamy że niema to wpływu na poszarpywanie które opisywałem wcześniej. Postaram się jakoś wkleić te logi to ktoś może coś z nich wyczyta.Aaaa kupię klucz energetyczny do nastawnika i udam się do Sztomela żeby wyregulował nastawnik. Pozdrawiam osoby które widzą w cyfrach nasz problem

Opublikowano

Wkleję zatem za Ciebie te logi w dziale "Diagnostyka".