Yoghurt Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Witam, czy jest roznica w lusterkach zewnetrznych pomiedzy anglikiem a samochodem z kontynentu? a jesli jest to jak rozpoznac czy lusterko jest z anglika czy nie?
bzyku18_23 Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Same obudowy są takie same jedyna różnica może być w szkłach lusterek
Golem1 Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Nie do końca z tymi obudowami że są takie same, kąt pod jakim są zamocowane jest inny na pierwszy rzut oka ciężko rozpoznać, do tego oprawa lusterka posiada inny numer tzn zaczyna się od 8E2 natomiast na kontynent zaczyna się od 8E0 lub 8E1
Yoghurt Opublikowano 5 Lipca 2011 Autor Opublikowano 5 Lipca 2011 Nie do końca z tymi obudowami że są takie same, kąt pod jakim są zamocowane jest inny na pierwszy rzut oka ciężko rozpoznać, do tego oprawa lusterka posiada inny numer tzn zaczyna się od 8E2 natomiast na kontynent zaczyna się od 8E0 lub 8E1 ooo i o to mi chodzilo. dzieki wielkie
Golem1 Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 nie ma problemu,po to mamy forum żeby się informować jak coś nie wiemy lub nie jesteśmy pewni.
Celes Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Hej, z góry sorry za odkop... (ale po co nowy temat zakladac) To jak to jest z tymi lustrami? Stelaż jest pod innym kątem ustawiony? Czy jednak sama wymiana wkładu wystarczy? Czytałem gdzieś, że piny trzeba odwracać na kostce... ? Od anglika znacznie taniej chodzą gdzieś widziałem nawet za 30 zł za sztukę tylko czy warto rzeźbić? Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Krystian Bachorski
ojajebie Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 wkład lusterek powinien pasować do każdej obudowy. Obudowy od anglików i europy różnią się wyprofilowaniem. Są przystosowane do patrzenia pod innym kątem. Przykład: wkładasz lusterko kierowcy od anglika: kierowca widzi odbicie siebie, pasażer widzi drogę. Nie da się wysterować wkładu aby poprawnie odbijało. jedynym wyjściem jest odgięcie całego lusterka. Kup normalnie w wersji europa
tommy-cichy Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ja również mam pytanie do tego tematu. A czy sama obudowę zewnętrzną z anglika można przełożyć do europejczyka? W Etce nie mogę znaleźć informacji żeby obudowa zewnętrzna(czyli ta część lakierowana) miała inne numery dla anglika a co za tym idzie europa i anglia ma takie same. Zgadza się czy się mylę?
turzol Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ja również mam pytanie do tego tematu. A czy sama obudowę zewnętrzną z anglika można przełożyć do europejczyka? W Etce nie mogę znaleźć informacji żeby obudowa zewnętrzna(czyli ta część lakierowana) miała inne numery dla anglika a co za tym idzie europa i anglia ma takie same. Zgadza się czy się mylę?Obudowy i wkłady są te sameWysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
mara4 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Obudowa plastikowa jest taka sama i szkła.Oznaczenie Angielskie to 8E2 a tzw.EU.8E1
audib6malysz Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 witam kupilem do malysza lusterko lewe niestety okazało się angielskie czy jest opcja zrobic z 2 jedno?
Zymek1989 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Odkopuję! Jakaś pała uszkodziła mi lusterko pasażera. Pociągnęła w drugą stronę niż się składa. Chcę kupić najtańsze lusterko (w tej sytuacji Angol) żeby przełożyć samo mocowanie. Niczym się nie różnią wersje od siebie? Nie będzie zmiany kąta o którym pisaliście? Obudowa, szkło, kabel wszytko ok. tylko lusterko lata na dziurach.
PiotrekS Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Panowie szybki odkop. Mam uszkodzoną obudowę plastikową i szkło, wszystko inne całe czy jak zamowie anglika to obudowa i szkło będzie pasowało do starego środka i mocowania aluminowego? Sama obudowa nie ma innych kątów przy tym trójkącie? Lusterko kierowcy oczywiście.
PiotrekS Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Dla przyszłych użytkowników. Dzisiaj przerzuciłem obudowę i szkło z anglika, tak, że śmiało można brać. Lusterko różni się kątem przy aluminiowym mocowaniu.
Zymek1989 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Czyli jak mam połamane mocowanie lusterka z prawej strony to nie brać od angola? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
kkam Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Obudowa dolna(blenda), obudowa lustra, szkło, silniczek w lustrze są takie same w EU i ang. Różnica jest w mocowaniu do ramki drzwi(plastikowy trójkąt i aluminiowy wkład) -> te elementy odpowiedzialne są za kąt.
Zymek1989 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ok dzięki Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Krzychu2584 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Czy ta część, która jest u mnie pęknięta będzie pasować z anglika?
Vapo Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 A ja poprosze numer tej dolnej czesci pod lusterkiem
Rekomendowane odpowiedzi