FORA3 Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Witam ,chciałbym się spytać czy ktoś jeżdzi na takich oponach CONTINENTAL ContiPremiumContact 2 205/60R15 91 V mam z nimi mały problem w przedziale 40-70 km buczą i nie wiem czy wszystkie te oponki tak maja . Opony są z maja tego roku nowe przebieg 2500 km gumiaż na początku powiedział że się dotrą i nie wiem czy po takim przebiegu się jeszcze nie dotarły .Z ciekawości wczoraj założyłem zimówki też continentalki i okazało się że jest tak cisza w samochodzie że szkoda było je zdejmować a wiadomo jaka jest jazda na zimówkach w lato .Pozdrawiam
FORA3 Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Opublikowano 9 Lipca 2011 Wyżąbkowanie odpada od razu jak był założone to tak było . No chyba że z fabryki wyszły cos nie tak.
posti_a6 Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 przeciągnij dłonią po bierzniku i bedziesz czuł czy są wyząbkowane czy nie... ewentualnie przełóż przód z tyłem albo prawa z lewą i zobacz czy cos sie zmieni
KIKO80 Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 zobacz czy sa dobrze zamontowane chodzi o kierunek,
Gniady Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 Może być wyząbkowana jedna opona tylko w jednym miejscu musisz dokładnie je obadać dlatego hałasuje w takim przedziale prędkości mogłeś najechać na większy kamień przy większej prędkości i uszkodziła się siatka wewnątrz opony bo nic innego przy tak małym przebiegu chyba nie mogło by się zdarzyć
posti_a6 Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 no dlatego mowie ze njlepiej ogarnac która opona/opony hałasują i wtedy można próbowac z przekładkami
Gość karex Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 a czy przypadkiem nie sa to nalewki ??jak kiedys miałem b5 to tez miałem buczenie ,myslałem ze to opony nawet mechanik mówił ze opony a okazało sie ze padła mi skrzynia .
Rekomendowane odpowiedzi