Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Jaki napęd pompy oleju BPW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy mam pytanko odnośnie napędu pompy oleju w moim BPW auto ma przebieg 125000z roku 2006 modelowo 2007 i chodzi mi o to czy mógłby ktoś po numerze VIN WAUZZZ8E37A007446 sprawdzić czy jest na łańcuszku czy na kołach ?

Byłem w serwisie audi w katowicach w NOMIE2 by to sprawdzić i powiedzieli że nie mogą dać odpowiedzi na moje pytanie bo sani nie wiedzą jaki mam napęd bo system już tego im nie pokazuje i najlepiej odkręcić miskę oleju i będzie wszystko wiadomo?

Opublikowano

Jak masz BPW to powinien być chyba na kołach bez łańcucha przynajmniej tak jest w moim :hi:

Opublikowano

BPW na łańcuchu były podobno w 2005 roku

w 2006 przeszły modyfikację na koła

ale ten napęd i tak kwalifikuje się do wymiany bo zębatki są OK a wyrabia się imbus :cool1:

Opublikowano

w 2006 przeszły modyfikację na koła

ale ten napęd i tak kwalifikuje się do wymiany bo zębatki są OK a wyrabia się imbus :cool1:

Święte słowa. Ja też to przeszedłem. Mam napęd na kołach ale felerny imbusik i tak się wytarł. Na szczęście skończyło się tylko na tym.

Opublikowano
  • Autor

remus_kraków przy jakim przebiegu i czy miałeś jakieś objawy wyrabiającego się imbusika

Opublikowano

Miało to miejsce jakieś 3 miesiące temu. Żadnych objawów wcześniej. Pomykałem sobie A4-ką złoty 40 i przy wciśnięciu pedału w podłogę na FIS-ie nagle "oil presure" no więc szybko stop i laweta. Opisałem wszystko tu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=181287.60 na 5 zakładce.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, podłączam się do pytanka, tez chciałbym wiedzieć jaki mam napęd pompy w moim silniku BLB 2.0TDI 2005 r. VIN WAUZZZ8E45A577940

Opublikowano

Naped zebatkowy tez nie jest taki za***isty bo się zęby kruszą.

Opublikowano

mój bolid z października 2005 od nowości na kołach zębatych był, na szczęście już nie mam tego syfu z imbusem

Opublikowano

Tylko dodam po raz co najmniej setny :szukaj: ze nie problem jest w łańcuszku, zębach, czy nawet "imbusiku". Cały cwancig polega na tym, ze wyrabia się otwór w walku wyrównoważającym :sick3:.

Kolega jaro4444 ładnie to opisał, temat został z każdej strony "przewałkowany" i nie ma sensu zakładać nowego tematu. :chytry:

Opublikowano

Tylko dodam po raz co najmniej setny :szukaj: ze nie problem jest w łańcuszku, zębach, czy nawet "imbusiku".....

nie upraszczaj, problem jest w napędzie łańcuchowym (przy wałkach), jak też okładzie imbus/gniazdo. także albo ktoś ma dwa problemy albo jeden, wszystko jednak sprowadza się do jednego - amputacji

Opublikowano

nie upraszczaj, problem jest w napędzie łańcuchowym (przy wałkach), jak też okładzie imbus/gniazdo. także albo ktoś ma dwa problemy albo jeden, wszystko jednak sprowadza się do jednego - amputacji

tez upraszczasz....

od okolo 10.2009 jest glebszy otwor i dluzszy zabierak (7->10cm)- mimo ze mowa o 2.0 tdi CR po jakiejs tam konkretnej dacie to wg etki tez ten set jest przeznaczony jako "zestaw naprawczy/przerobkowy" do PDkow nawet na lancuchach

Przy okazji naped pompy przez zabierak jest tez w jakis tam Vkach beznynowych w grupie VW

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

tez upraszczasz....

od okolo 10.2009 jest glebszy otwor i dluzszy zabierak (7->10cm)-........

:polew:poczytaj post http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=128515.420 kolegi jaro444 Odpowiedz #422

upór Twój nie zna granic, a mój bolid całkiem dobrze się czuje po amputacji i braku gwarancji :hi: