Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Klimatronic ciągle grzeje na szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tuż przed 400km trasą w upale okazało się że mój klimatronic odmówił współpracy, czego bym nie ustawił to on i tak grzeje na maxa nawiewami na szyby. Nie mogę zmienić nawiewów ani temperatury. Mogę jedynie zmieniać siłę podmuchu. Klimatronic reaguje tez na ustawianą temperaturę, ale tylko w taki sposób że w trybie auto zwiększa/zmniejsza siłę podmuchu tak aby dopasować temp, ale i tak cały czas wali gorącem... Auto przed usterką stało dwa dni nieruszane w garażu. Dodatkowo klimatronic mruga(!) jakieś 5 min po odpaleniu samochodu, potem świeci już normalnie. Niestety chwilowo nie mam możliwości podpięcia VAG'a, więc jak macie jakieś pomysły, albo ktoś miał podobną akcję to bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tej usterki.

Opublikowano

bez Vaga-a ani rusz

Opublikowano

vag sprawdzenie i skasowanie błędów i adaptacja klimatronika na początek

Opublikowano

Ok w takim razie w weekend jak podepnę pod VAG'a będę pytał dalej co dalej robić, więc prosiłbym o niezamykanie tematu przez moderatora. A narazie pozostaje mi jazda z wężykami idącym do/z nagrzewnicy spiętymi na krótko...

Ale jeśli ma ktoś jakiś pomysł, albo miał identyczną syt. to bardzo proszę o radę :good:

Opublikowano

Ok w takim razie w weekend jak podepnę pod VAG'a będę pytał dalej co dalej robić, więc prosiłbym o niezamykanie tematu przez moderatora. A narazie pozostaje mi jazda z wężykami idącym do/z nagrzewnicy spiętymi na krótko...

Ale jeśli ma ktoś jakiś pomysł, albo miał identyczną syt. to bardzo proszę o radę :good:

silniczek od regulacji temp znajduje sie przy nogach pasazera, odkrecasz schowek, i z lewej strony masz silniczek pierwszy na wierzchu, odpinasz wodzik, przesuwasz ramie silniczka w druga strone i bedziesz mial zimne, prawdopodobnie bedziesz musial go wymienic, koszt 2 lata temu jak to robilem to okolo 20zl za silniczek.

Opublikowano

Walki z climatroniciem ciąg dalszy... Podpięty pod VAG'a mówi mi że nie ma żadnych błędów (a panel mruga przez pierwsze +-2minuty, czyli tak jakby błędy miał...) niestety był to Vag-a81 któremu niezbyt ufam, zawsze wszystko robiłem 3.11 ale stary komp padł, a nowy jest na Win 7 i nie mam za bardzo innego wyboru..

Ma ktoś może foto tego silniczka o którym wspomina fend18, lub mógłby mi go jakoś precyzyjnie opisać? Wystarczy odkręcić tylko schowek i już widać ten silniczek?

Każdy pomysł może być przydatny bo chciałbym znowu poczuć zimny wiatr we włosach :wink4:

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc :notworthy:

Opublikowano

Mariusz, ja przed rozkręceniem wszystkiego najpierw jeszcze zrobiłbym adaptację klimatronika, miałem kiedyś podobny przypadek u kolegi u którego też na VAG-u nie było błędów a po adaptacji wszystko zaczęło działać, jak to nie pomoże to wtedy będziesz z silniczkami walczył

OT na Win7 nie możesz używać VAG-a 3.11 ? ja na 7 spokojnie się pod auto podpinałem

Opublikowano

Niestety u mnie 3.11 nawet się nie odpala.. chwilkę pomyśli (klepsydra przy myszce) a potem cisza. Co do adaptacji klimatronica, to przyznaje się trochę się zakręciłem bo nie zauważyłem wcześniej tematu z tym. W takim razie jutro rano zaczynam od adaptacji, może będę miał szczęście i również zadziała :cool1:[br]Dopisany: 23 Lipiec 2011, 19:34_________________________________________________Pablo dzięki za info o tej adaptacji klimatronika :notworthy: Zrobiłem wszystko wedlug instrukcji z forum i klima śmiga aż miło :good: Temat do zamknięcia, jeszcze raz dzięki za pomoc :good: