Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regeneracja: przycisków climatronic, rączek drzwi, włącznika świateł - A4 B6/B7 - tematy zebrane z forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie:

Żeby odpiąć ( wyciągnąć) panel klimy trzeba odłączyć akumulator żeby nie narobić błędów w kompie ?

Opublikowano

Jak wolisz, ale po odpięciu musisz kluczyki "kodować" itp. Szybciej VAG usunąć błędy z klimy.

Opublikowano

Ale juz odpinalem aku i nie musiałem kodować kluczyka działa normalnie

Potrzebuje na 2-3 godziny odłączyć akumulator żeby wypiąć klimatronik to chyba nie powinno nic się stać czy kluczyk rozkodować? Mialem juz odlaczany aku i nic się nie działo.

Opublikowano

Ale nadal nie rozumiem, dlaczego się bronisz przed usuwaniem błędów VAG?

Opublikowano

Bo nie mam możliwości podpięcia pod kompa za free musze do mechanika jechac i płacić :/

Opublikowano

Koledzy znalazłem filmik ale on tutaj nic nie maluje tylko przykleja naklejki .

oglądaliście, próbowaliście? (jestem zielony więc pytam) w instrukcji allegro jest napisane ,że naklejamy szablon , malujemy i odklejamy szablon. Nie rozumiem, lakier ma przesiąknąć czy... jeśli to głupie pytanie to z góry przepraszam ale wole dopytać. I co myślicie o takim pójściu na łatwiznę jak gość na filmiku?

tandeta. Już na tym kiepskiej jakości filmiku widać że kolor jest inny. Na lepszej jakości pewnie będzie widać krawędzi naklejki. A poza tym naklejki jak to naklejki - lubią się odklejać.

Opublikowano

A jak później odkleic te szablony?? Po pomalowaniu?

Edytowane przez lukas231

Opublikowano

Bo nie mam możliwości podpięcia pod kompa za free musze do mechanika jechac i płacić :/

To odłącz aku.
Opublikowano

podpinam się pod to pytanie, czekam na szablony i będę regenerował ;)

ten lakier eurocolor mozna kupic w jakiejs sieciówce? typu leroy

Opublikowano

Ja jak malowałem climatronik to podważałem delikatnie igłą i nie było problemu. Trzeba uważać żeby nie położyć za dużo lakieru. Jak położyłem za dużo i mi się zrobiła jednolita warstwa to odchodziły też obrzeża naklejki i wyglądały krawędzie na postrzępione. Za duża ilość lakieru spowoduje duży uskok między lakierem a plastikiem i będzie brzydko wyglądać. Lepiej poświęcić więcej czasu i precyzji przy tym.

Opublikowano

Koledzy znalazłem filmik ale on tutaj nic nie maluje tylko przykleja naklejki .

oglądaliście, próbowaliście? (jestem zielony więc pytam) w instrukcji allegro jest napisane ,że naklejamy szablon , malujemy i odklejamy szablon. Nie rozumiem, lakier ma przesiąknąć czy... jeśli to głupie pytanie to z góry przepraszam ale wole dopytać. I co myślicie o takim pójściu na łatwiznę jak gość na filmiku?

tandeta. Już na tym kiepskiej jakości filmiku widać że kolor jest inny. Na lepszej jakości pewnie będzie widać krawędzi naklejki. A poza tym naklejki jak to naklejki - lubią się odklejać.

Ja kupiłem z tak własnie zregenerowanym klimatronikiem. Ktos sie namęczyl zeby to dobrze przykleic to fakt bo nic nie odstaje itd. ale kolor jest inny i to widać. W cenie podobnej do takiego zestawu na allegro można to oddać do zregenerowania po bożemu.

Opublikowano

Ja jak malowałem climatronik to podważałem delikatnie igłą i nie było problemu. Trzeba uważać żeby nie położyć za dużo lakieru. Jak położyłem za dużo i mi się zrobiła jednolita warstwa to odchodziły też obrzeża naklejki i wyglądały krawędzie na postrzępione. Za duża ilość lakieru spowoduje duży uskok między lakierem a plastikiem i będzie brzydko wyglądać. Lepiej poświęcić więcej czasu i precyzji przy tym.

Jakiego lakieru używałes?

Opublikowano

Jak naklei sie naklejke to pomaluje sie naklejke a nie przycisk bo przez naklejke farba nie przeniknie wiec jak sie ja odklei to przycisk dalej zostanie taki jaki byl chyba ze ja czegos tu nie kumam :]

Opublikowano

Rozróżnijmy dwa oddzielne pojęcia. Naklejka a naklejka-szablon to dwie różne rzeczy. Na allegro są zwykłe naklejki, jak i szablony które naklejasz, malujesz i po całym zabiegu odrywasz

Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

racja to co kolega wstawił to są naklejki na stałe. szablony do malowania to są te wzoki, plusiki i minusiki w środku. Mam jeszcze w domu chyba komplet do klimatronika, zestawu kubek-wizytownik, radia chorus I, chyba jeszcze przyciski szyb coś tam jeszcze. Jak ktoś chce to odstąpię za przysłowiowego browarka :). Pisać na PW.

Opublikowano

ja regenerowalem esp kubek wizytownik klimatronik i radio, przycisku awaryjki nie ruszalem ale lakier jest w identycznym kolorze nie widac zadnej roznicy, niestety radio mi nie wyszlo (za grubo połozylem lakier) i musze nowy szablon kupic :kwasny: ale polecam regeneracje kazdemu troche roboty ale efekt jest mega

Opublikowano

Rozróżnijmy dwa oddzielne pojęcia. Naklejka a naklejka-szablon to dwie różne rzeczy. Na allegro są zwykłe naklejki, jak i szablony które naklejasz, malujesz i po całym zabiegu odrywasz

Jakbys mogl dac linka z tym szablonem do kupienia bylbym wdzieczny

Opublikowano

Jeżeli ktoś znajdzie ten spray Eurocolor w jakimś markecie to dajcie znać :)