Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Co byście wybrali w nowym audi: 2.0TFSI czy 3.0TDI

Co byście wybrali w nowym audi: 2.0TFSI czy 3.0TDI 15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co byście wybrali w nowym audi: 2.0TFSI czy 3.0TDI

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja nie wiem czy bym tak w ciemno zamienił najnowsze 3.0TDI 313KM na 3.0T.. :decayed:

Musiałbym się przejechać.. :kox:

tdi 313KM podejrzewam, jest w podobnej cenie jak nowe 3.0T, lub droższe :wink4:

ale chyba odchodzimy od meritum :wink4:

Opublikowano

Trzeba pamiętać że to nie tylko 50 tyś różnicy bo każdy dodatek do 3.0 TDI jest obłożony wyższa akcyzą w stosunku do 2.0 TFSI.

I ogólnej cenie różnica może wynieść 100 tyś. porównując dwa auta z tym samym wyposażeniem.

Opublikowano

Nie wiem jak Wy panowie ale ja jestem przekonany po obejrzeniu tego filmiku :gwizdanie:

fast ride with AUDI A4 AVANT 3.0 TDI QUATTRO

choć zdaje sobie sprawę z tego , że koszty serwisu takiego potwora będą pewnie 2-3 razy wyższe niż benzyny.

Opublikowano

choć zdaje sobie sprawę z tego , że koszty serwisu takiego potwora będą pewnie 2-3 razy wyższe niż benzyny.

Źle Ci się wydaje..

Opublikowano

Źle Ci się wydaje..

Fakt doświadczenia nie mam. Jakieś konkrety? :gwizdanie:

Opublikowano

Nie wiem jak Wy panowie ale ja jestem przekonany po obejrzeniu tego filmiku :gwizdanie:

fast ride with AUDI A4 AVANT 3.0 TDI quattro

nie wiem do czego przekonać może ten filmik, na Mnie wrażenia nie robi

Opublikowano

Może na Tobie nie , ale na mnie jako właścicielu zaledwie A4 B5 owszem. Podoba mi się sposób prowadzenia tego auta , jego zachowanie na zakrętach , przyspieszenie a także cicha praca silnika. Nie wiem czy zwróciłeś też uwagę , że gość dobijał w tym górzystym terenie do 200km/h , a auto prowadziło się jak po szynach.

Opublikowano

Podoba mi się sposób prowadzenia tego auta , jego zachowanie na zakrętach , przyspieszenie a także cicha praca silnika. Nie wiem czy zwróciłeś też uwagę , że gość dobijał w tym górzystym terenie do 200km/h , a auto prowadziło się jak po szynach.

na mój gust filmik nie pokazuje nic.

nie wiem na jakiej podstawie wnosisz prowadzenie jak po szynach ?

w takich warunkach fwd będzie szybsze, gdyby nawierzchnia była śliska było by inaczej.

v6 tdi jest w stanie uciec 2.0t ale na autostradzie, na takiej drodze nie ma opcji.

filmik pokazuje zajebistą drogę, która kierowca zna na pamięć, po za tym szału nie ma.

Opublikowano

W sieci jest też ten sam filmik w opcji zimowej. Nie podniecam się tym zbytnio bo to dla mnie daleka przyszłościowa opcja. :hi:

Opublikowano

filmik nie pokazuje nic.

nie wiem na jakiej podstawie wnosisz prowadzenie jak po szynach ?

w takich warunkach fwd będzie szybsze, gdyby nawierzchnia była śliska było by inaczej.

v6 tdi jest w stanie uciec 2.0t ale na autostradzie, na takiej drodze nie ma opcji.

filmik pokazuje zajebistą drogę, która kierowca zna na pamięć, po za tym szału nie ma.

zgadzam sie w 100% :good: , RWD by go objechalo na tej drodze spokojnie:tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Panowie jechałem ostatnio a4 b8 3.0tdi s-tronic i powiem tak:

1. osiągi nie zrobiły na mnie wrażenia - może dlatego że się spodziewałem więcej :naughty:

2. dźwięk silnika mnie rozczarował jest bardziej taki warcząco-wyjący w porównaniu z R6 - po prostu jest sporo głośniej :kwasny:

Opublikowano

no to dziadek widzisz...jednak dzwiek R6 to R6 :kox:

Opublikowano

Widzę , że zrobiło się poruszenie w temacie :tongue4: A jak wypada porównanie awaryjności TDI vs. TFSI?

Opublikowano

Widzę , że zrobiło się poruszenie w temacie :tongue4: A jak wypada porównanie awaryjności TDI vs. TFSI?

:facepalm:

Opublikowano

Źle Ci się wydaje..

Konkretnie taki silnik użytkuje.3.0TDI.. :gwizdanie: :gwizdanie:

Nie wiem co by tu miało2-3 krotnie wiecej kosztowac niz w 2.0TFSi...no chyba ze cos grubo padnie...

Ale i w 2.0TFSi mozna smialo ze szmalu wyskoczyc jak cos sie zesra,a nawiasem mowiac znam wiecej takich co wyskakuja ze szmalu przy naprawach w 2.0TFSI niz takich co posiadaja 3.0TDI od 2007 roku.

Tyle w temacie. :gwizdanie: Konkretnie, myslę. :przebiegly:

Opublikowano

Jak tak poczytałem ten temat to podsumowując wypowiedzi doświadczonych : 2.0 TFSI ma lepszy dźwięk , pali tyle samo , koszty eksploatacji są mniejsze , jedzie tak samo , nie psuje sie jak 3.0 i kosztuje minimum 50 tyś mniej , a nawet 100 tyś mniej przy max opcji. Więc wybór jest oczywisty : 2.0 TFSI ! I na h*** tu dalej o tym pisać ? A ci co w ankiecie wybrali 3.0 to pewnie idioci :D

Proponuje zamknąć temat .

Opublikowano

Nikt nie pisał że 3.0TDI sie bardziej psuje :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Źle Ci się wydaje..

Konkretnie taki silnik użytkuje.3.0TDI.. :gwizdanie: :gwizdanie:

Nie wiem co by tu miało2-3 krotnie wiecej kosztowac niz w 2.0TFSi...no chyba ze cos grubo padnie...

Ale i w 2.0TFSi mozna smialo ze szmalu wyskoczyc jak cos sie zesra,a nawiasem mowiac znam wiecej takich co wyskakuja ze szmalu przy naprawach w 2.0TFSI niz takich co posiadaja 3.0TDI od 2007 roku.

Tyle w temacie. :gwizdanie: Konkretnie, myslę. :przebiegly:

jeśli chodzi o cennik serwisu to 3.0tdi jest jakiś 30-40% droższe, co do awaryjności 2.0tfsi to ja akurat nie znam żadnego przypadku usterki jakiejkolwiek, sam mam ponad 70tys i wszystko cacy. wkurza mnie jak ktoś nie potrafi przyznać racji innym że coś co on posiada można zamienić na coś podobnego i o wiele tańszego. ja tam osobiście nie dałbym się pokroić za 2.0tfsi bo wolałbym 3.0tfsi ale jak porównujemy 2.0tfsi i 3.0tdi to patrząc na ceny i osiągi to porównanie jest zbędne bo 2.0tfsi wypada znacząco lepiej

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

2.0 TFSI plus program i wychodzi calkiem przyjemnie :)

Opublikowano

ale odgrzebałeś.. :gwizdanie: