Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

kazuyaet programowo sie nie da. Tylko masowanie albo podłączenie czujnika.

Masowanie jest proste ale warto kupić kabelek z pinem żeby było jeszcze łatwiej. Chociaż sprawdź bo niektórzy mieli pin w kostce.

Z tyłu za licznikiem jest duża śruba z masą tam możesz się wpiąć.

Błąd ze sprysków świeci cały czas.

Opublikowano

Mam takie pytanko czy istnieje możliwość, ze w pierwszej kolejności kodowanie a pózniej manetka.

teoretycznie moze sie da ale po montazu i tak bedziesz musial podpiac sie interfejsem zeby skasowac bledy, przeprowadzic kalibracje czujnika skretu, itd

Opublikowano
  • Autor

Dareq ja nic nie kalibrowałem. Skasowałem błędy i nic więcej się nie pojawiło.

Opublikowano

pewnie jezdziles na poczatku ze swiecacym sie ESP :naughty: ja zanim pojechalem skasowalem wszystkie bledy (skasowanie tego z ESP wymagalo wspomnianej kalibracji)

Opublikowano
  • Autor

Nie. Błędy skaowałem. ESP zgasiłem mocniejszym depnięciem na hamulec.

I tyle nic więcej sie nie pokazało wszystko jeździ jak trzeba.

Opublikowano

Witam

1J0 973 202-prawidlowa oprawa złączek plaskich do czujnika poziomu wody lub jak ktoś woli płynu do spryskiwaczy.

Pozdrawiam

Opublikowano

sluchajcie tez nie ma w standardzie komputera, ale czy jesli nie mam komputera to znaczy ze wskaznika poziomu plynu spryskiwaczy tez musze nie miec??

Jak kupilem auto rok temu to z raz pokazala mi sie ikonka, ze mam malo plynu, tak mi sie przynajmniej wydaje :)

jutro zamierzam wlasnie zamontowac manetke i zastanawiam sie czy mam ten czujnik spryskow czy nie...

Opublikowano
  • Autor

Jak Ci sie nie chce wyciągać nadkola to najprościej sprawdzic to wypsykując cały płyn i jak się pokaże znaczy że jest. :)

Opublikowano

Mam takie pytanko czy istnieje możliwość, ze w pierwszej kolejności kodowanie a pózniej manetka.

oczywiscie.

teoretycznie moze sie da ale po montazu i tak bedziesz musial podpiac sie interfejsem zeby skasowac bledy, przeprowadzic kalibracje czujnika skretu, itd

pewnie jezdziles na poczatku ze swiecacym sie ESP :naughty: ja zanim pojechalem skasowalem wszystkie bledy (skasowanie tego z ESP wymagalo wspomnianej kalibracji)

kalibracja ESP nastepuje automatycznie, po przejechaniu odcinka kilkuset metrow, skreceniu kol troche w lewo, prawo i przyhamowaniu.

wazne, zeby w czasie montazu FIS, przez caly czas byl odlaczony AKU. podlaczamy go dopiero po zakonczeniu wszystkich prac.

(wyjatkiem moga byc pojazdy z niektorymi silnikami benzynowymi, w ktorych wymagana jest adaptacja przepustnicy VAG-iem po odlaczeniu aku.)

Opublikowano

kalibracja ESP nastepuje automatycznie, po przejechaniu odcinka kilkuset metrow, skreceniu kol troche w lewo, prawo i przyhamowaniu.

wazne, zeby w czasie montazu FIS, przez caly czas byl odlaczony AKU. podlaczamy go dopiero po zakonczeniu wszystkich prac.

(wyjatkiem moga byc pojazdy z niektorymi silnikami benzynowymi, w ktorych wymagana jest adaptacja przepustnicy VAG-iem po odlaczeniu aku.)

ale VAG dziala bez aku? czy zeby uaktywnic juz FIS,a to trzeba podpiac aku?

to i tak wyjdzie w praniu, ale wole zapytac :)

Opublikowano
  • Autor

Jak już pospinasz wszystko podłączasz aku i vaga.

Opublikowano

Ja rowniez jestem juz po instalacji. Wszystko dziala, pieknie.

Oprocz standardowych bledow mialem jeszcze jeden:

Address 46 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 959 433 AR

Component: Komfortgerát T85 1310

Coding: 06976

Shop #: WSC 63251

2 Faults Found:

00956 - Key 2

35-00 - -

01331 - Door Control Module: Driver Side (J386)

80-10 - Single-Wire Operation - Intermittent

Nie dzialal mi pilot, gdyby ktos mial to samo to rozwiazanie problemu jest nastepujace:

wlozyc niedzialajacy kluczyk do stacyjki -> wlaczyc zaplon (nie zapalac silnika) -> wyjac kluczyk -> przycisnac dowolny przycisk w pilocie. Powinien zadzialac.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ile funkcji i jakich ma miec kolorowy pelny FIS z 2004 z dieslem ?

Albo prosciej -jak rozponac czy mam pelny fis czy nie ?

Opublikowano
  • Autor

Jeśli wyświetla Ci spalanie średnie, masz kontrolę poziomu sprysków i spalonych żarówek to masz pełny FIS. To tak pokrótce.

Opublikowano

Jeśli wyświetla Ci spalanie średnie, masz kontrolę poziomu sprysków i spalonych żarówek to masz pełny FIS. To tak pokrótce.

dzieki czyli mam pelny fis ale porownujac to z moim poprzednim samochodem to dosc ubogi ten fis :blink:

Opublikowano
  • Autor

A czego Ci w nim brakuje ?

Opublikowano

A czego Ci w nim brakuje ?

musze sobie usiasc do auta zobaczyc jakie sa funkcje i ile ich jest a potem siade do audi i zrobie to samo.Szczeze mowiac to korzystalem tylko ze sredniego i chwilowego spalania ale juz na oko widze ze w audi jest mniej danych dostepnych

Opublikowano
  • Autor

Masz średnie spalania chilowe i średnie od skasowania do skasowania (pod 1 i 2), masz kontrole spalonych żarówek, klocków ham, poziomu płynu sprysków, kontrole prędkości (1,2), kontrole czasu jazdy (zaświeca się po 2 godzinach jazdy). Nie ma czasu jazdy. Poza tym ne wiem co w Fisach jeszcze jest w innych samochodach bo w toyocie i peugeocie mam podobne dane.

Opublikowano

Masz średnie spalania chilowe i średnie od skasowania do skasowania (pod 1 i 2), masz kontrole spalonych żarówek, klocków ham, poziomu płynu sprysków, kontrole prędkości (1,2), kontrole czasu jazdy (zaświeca się po 2 godzinach jazdy). Nie ma czasu jazdy. Poza tym ne wiem co w Fisach jeszcze jest w innych samochodach bo w toyocie i peugeocie mam podobne dane.

no to juz wiem czego mi brakuje :thumbdown: stanalem na stacji zatankowalem wyzerowalem fisa i potem chcialem sprawdzic ile mi spalila paliwa od tego wyzerowania pod stacja no i nie ma nic takiego :wallbash: chyba ze o czyms nie wiem...

Opublikowano
  • Autor

No jeśli wyzerowałeś poziom 2 fisa no to już spalania nie sprawdzisz :no::chytry: