bolek Opublikowano 29 Września 2006 Opublikowano 29 Września 2006 20 zdjec auta z lewej strony Bo z prawej nie ma felgi,tylko 2 zostały zakupione Zarcik naturalnie
Chudy Opublikowano 29 Września 2006 Opublikowano 29 Września 2006 Jesli mozna wiedziec to ile dales za felgi z oponami?? bo sam zastanawiam sie nad zakupem takich felg :mrgreen:
adadur Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 Czy koś mi powie jak wówczas jest ze wskazaniami prędkościomierza - ile przekłamuje na 17 i oponach 215 a ile na 225? jest jakiś sposób na korekcjęlicznka?
Pikuś Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 ile przekłamuje na 17 i oponach 215 a ile na 225? Szerokosc opony nie ma nic do przeklamywania jesli beda odpowiednie profile opony do danej szerokosci. Moga wystapic ale bardzo male. jesli wiekszy profil opony niz zaleca fabryka tym predkosc licznikowa bedzie bardziej zblizona do realnej.
adadur Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 założyłem że dla szerokości 215 i 225 to profil 45 a to jest procentowy udział do szerokości opony więc obie mają różne fi. A co do przekłamywania to chodzi główie w stosunku do nominału czyli 195/65R15
Pikuś Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 adadur, to w takim razie przy szerokosci wiekszej bedziesz mial wiekszy obwod, a tym samym mniejsze przeklamanie licznika.
adadur Opublikowano 10 Października 2006 Opublikowano 10 Października 2006 pamietam był gdzieś kalkulator przeliczający te przeklamania ma może ktoś na to namiar
biedruch Opublikowano 10 Października 2006 Opublikowano 10 Października 2006 EE tam ja uważam że wygląda bardzo ok tzn wcale nie musi być niżej... taki delikatny allroad.. ja na wiosnę też planuję fele 17 ale na oponkach o wyższym profilu, może 55 albo 60.. będzie wyżej ale co w tym złego?? Chyba, że ktoś uczony uświadomi mnie że ma to wpływ na gorsze własciwości jezdne?? Może tak być? Wyżej środek ciężkości itd??
Gość Murzyn Opublikowano 10 Października 2006 Opublikowano 10 Października 2006 no w google poszukaj, jest na kilku stronach z oponami
Gość spedyt Opublikowano 11 Października 2006 Opublikowano 11 Października 2006 Kalkulator rozmiarów http://www.miata.net/garage/tirecalc.html Rozmiar 225/45 będzie fabryka tzn bez przekłamań
Rekomendowane odpowiedzi